Print

Recept: Paas Brownies met ‘gevulde eieren’

Deze Paasbrownie is echt een over de top en superdeluxe versnapering voor tijdens de Paasdagen! Niet alleen een brownie, maar ook cheesecake beslag, evenals veel chocolade eieren en de bekende kleine Paas Creme koekjes. De bovenkant ziet er uit alsof er echt gehalveerde eieren bovenop liggen. Het is een super dikke en rijkgevulde brownie om van te genieten. Deel uit aan familie, vrienden, op school, op de speeltuin etc. want deze kan en mag je niet voor jezelf houden 😉

Ingredients

Scale

Voor het brownie beslag:

  • 200 gram roomboter
  • 175 gram pure chocolade
  • snufje zout
  • 4 eieren (M)
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder

Voor het cheesecake beslag:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram fijne suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • 3 el bloem

Paastoppings:

  • 67 grote holle chocolade eieren (ca 190 gr)
  • 1 pak Paas Creme koekjes (175200 gram)
  • paar dragee chocolade eieren (- liefst in de kleur van eierschalen)
  • gele voedingskleurstof gel

Extra:

  • Vierkant bakblik 2425 cm
  • bakspray en bakpapier
  • keukenmixer
  • Spuitzakje

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een lap bakpapier de bodem en twee zijkantjes.
  2. Voor het brownie beslag smelt je als eerste de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel hierna voor een groot deel afkoelen.
  3. Ondertussen klop je de ingrediënten voor het cheesecake beslag door elkaar met behulp van de keukenmixer. Niet te lang kloppen!.Schenk het beslag in een spuitzak, maak hem dicht en bewaar in de koelkast tot gebruik. Maak de mixerkom en garde schoon.
  4. Nu gaan we verder met het brownie beslag: klop op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille bleek en luchtig in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het gesmolten chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem door het brownie beslag.
  5. Verdeel de helft van het brownie beslag over de bakvorm en spreid goed uit. Druk hier vervolgens de paas creme koekjes in. Knip een puntje van de spuitzak en spuit ongeveer de helft van het cheesecake beslag tussen de koekjes. Lepel hier vervolgens de overige helft van het brownie beslag overheen. Spreid zoveel mogelijk uit.
  6. Halveer de holle eieren en druk deze zachtjes in het brownie beslag. Vul deze eitjes met het cheesecake beslag – dit vorm het ‘eiwit’ – maar zorg dat je een beetje over houdt. Voeg een klein beetje gele voedingskleurstof gel toe aan het overgebleven cheesecake beslag en lepel dit in het midden van de holle eieren – dit vorm de ‘dooiers’. Halveer een paar dragee eitjes en leg deze tussen de holle eieren. Zo lijkt het net of je stukjes eierschaal in je beslag hebt laten vallen.
  7. Plaats een rooster net onder het midden van de oven en bak daarna de paas brownies met ‘gevulde eieren’  gedurende 35 -40 minuten in de oven. Haal uit de oven en plaats op een rooster. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm en snijd in 16 vierkantjes.

Fijne Paasdagen! Groetjes, Betty