• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Goulash (Stoofschotel van vlees en paprika)

Goulash (Stoofschotel van vlees en paprika)

13 maart 2013 Door Betina Oostveen 29 Reacties

Jump to Recipe

Dit is de lekkerste goulash die je ooit gaat proeven. Deze stoofschotel van vlees en paprika is al jaren een begrip bij ons thuis en het is mijn go-to recept voor koude en regenachtige dagen.

Betty’s Goulash Recept!

Goulash is met name bekend uit de Hongaarse keuken, maar ook in de landen daaromheen wordt het veelal gegeten. Bij mij in de (Joegoslavische) familie is goulash een bekend wintergerecht, die allemaal steeds weer een beetje anders zijn. Dus dit the one and only Betty’s Goulash recept.

Goulash Stoofschotel van vlees en paprika

Goulash volgens familie recept

Dit goulash recept is zo teder, mals en hartverwarmend met dit koude winterse weer! Serveer goulash met rijst, brood of aardappels (gebakken, gekookt of puree, net wat je lekker vindt), en uiteraard een groente naar keuze. Ben je sowieso grote fan van stoofschotels met vlees? Check hier dan nog meer stoofvlees recepten.

Goulash een dag eerder bereiden

De goulash stoofschotel is ook prima een dag van tevoren te bereiden: de smaken kunnen dan nóg beter in het vlees trekken, en de volgende dag hoef je het alleen weer even op te warmen in de braadpan. En… in onderstaande recept voor goulash vind je ook een snelkookpan versie, waardoor je zelfs op een doordeweekse avond heel eenvoudig goulash kunt maken, zonder uren lang te laten stoven.


Print

Recept: Goulash (stoofschotel met vlees en paprika)

goulash recept stoofvlees met paprika betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Goulash is een overheerlijke stoofschotel met vlees en paprika.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 3 hours
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Balkan keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gram magere runderlappen,
  • 1 grote ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 bospeen (of stukje winterwortel van 6 cm),
  • boter of olijfolie,
  • 1 theelepel (pikant) paprikapoeder,
  • 1 eetlepel bloem (behalve als je glutenvrij eet),
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram),
  • zout,
  • peper,
  • 500 ml runderbouillon,
  • 1 laurierblad,
  • verse peterselie.

Instructions

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes. Schrap de bospeen en snijd in blokjes.
  2. Verhit de boter of olijfolie in een braadpan en bak het vlees, op hoog vuur, rondom bruin. Voeg de ui, paprika en bospeen en paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten mee.Goulash Stoofschotel van vlees en paprika
  3. Schep de bloem en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat 2-3 uur stoven, met de deksel op de pan.Goulash Stoofschotel van vlees en paprika
  4. Verwijder het laurierblaadje uit de goulash en garneer met verse peterselie. Serveer de goulash in een diep bord, met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Snelkookversie Goulash voor diegenen met een snelkookpan:

Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan. Gebruik alleen 400 ml bouillon. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog vrij waterig) en breng aan de kook. In 10-15 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren, zodat de goulash niet aanbrand!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Goulash Stoofschotel van vlees en paprika

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, Balkan keuken, bouillon, Hongaarse keuken, hoofdgerechten, laurier blad, Paprika, paprikapoeder, peterselie, runderlappen, rundvlees, stoofschotel, stoofvlees, tomatenpuree, uien, vlees, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog Boedapest: Pest
Volgend bericht: Dobos Torta (chocolade laagjes taart) »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee