Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!
Dylan is de afgelopen dagen druk bezig geweest met een verhuizing. Niet bij ons thuis, maar het kantoor waar hij werkt is verhuisd naar een nieuwe locatie. Dus hij en zijn collega’s zijn twee dagen bezig met sjouwen, slepen, aansluiten en inrichten. Ik dacht dat deze mannen wel wat extra energie konden gebruiken, dus ik heb gisterenavond heerlijke energierepen gemaakt. Deze repen zijn suikervrij! En na een nachtje uitharden in de koelkast, hebben zij vandaag wat lekkers én gezonds bij de koffie, en ik neem er uiteraard ook één mee als tussendoortje.
Nog meer recepten voor suikervrije tussendoortjes
- Bananencake met pindakaas en kokos
- Kwarkbollen met peer en kaneel
- Vegan Lemon Cake Balls
- Raw Notenrepen met peer
- Energie repen met Quinoa en chocolade
Recept: Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen
Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!
- Prep Time: 25 min + uitharden
- Total Time: 2 uur en 25 minuten
- Yield: 12 repen 1x
- Category: Tussendoortje
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Ingrediënten:
-
100 gram gojibessen
-
100 gram zonnebloempitten
-
50 gram geraspte kokos
-
150 gram walnoten
-
150 gram hele amandelen
-
50 gram chiazaad
-
20 gram maanzaad
-
350 gram (Medjool) dadels
-
2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten)
-
½ theelepel zout
Extra:
- vierkant bakblik 24 x 24 cm,
- bakpapier
- en een keukenmachine (foodprocessor).
Instructions
- Ontpit de dadels, en snijd het in stukken (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadel pitten uiteraard weggooit).
-
Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.
- Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.
- Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna 1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.
- Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.
Eet smakelijk!
OURTASTEBOOK
Kun je de noten ook gewoon weglaten?
Betty's Kitchen
Hi,
de noten geven de reep juist een beetje structuur en crunch. Ik ben bang als je deze helemaal weglaat, dat je dan alleen een smeuïge substantie overhoudt. Mensen met een notenallergie zouden bijvoorbeeld quinoa kunnen gebruiken, in de plaats van noten? Ik heb geen idee hoe de smaak dan wordt, maar ik wil hierbinnenkort wel mee gaan expirimenteren. So stay tuned 🙂
Kim
Deze repen zijn een groot succes 🙂
Betina Oostveen
Ze zijn lekker he! Als ik hier een schaal op tafel zet dan zijn ze ook zo weg!
groetjes,
Betina
Leo
Kan je de dadels ook voor iets anders vervangen?
Zoja wat allemaal bijvoorbeeld?
Betina Oostveen
Hi Leo,
ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.
Succes!
Groetjes, Betty
Betina Oostveen
Hi Leo,
ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.
Succes!
Groetjes, Betty
Caro
Hoi,
Als je ze wil bewaren hoe kun je dat het beste doen? En hoelang kun je ze dan ongeveer bewaren?
Groetjes
Caroline
Betina Oostveen
Hi Caro,
zoals ik in het recept vermeld kun je deze het beste in het bakpakier laten zitten, en in de koelkast bewaren.
Wij kunnen hier meestal dan een beetje mee doen, en aan het einde van de week zijn ze nog heerlijk.
Ik weet niet of je ze langer kunt bewaren hoor.
Groetjes, Betty
Noël
Hoi Caro en Betty,
Je kunt de repen ook heel goed invriezen. Dan is het zeker handig om ze eerst in bakpapier te wikkelen zodat je ze er per stuk uit kunt halen!