• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

12 juni 2025 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Jump to Recipe

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is een simpele maar oh zo lekkere ‘mezze’ uit de Griekse keuken! Deze gebakken feta uit de oven met knoflook en tomaatjes maak ik ook dikwijls thuis en het is elke keer weer genieten van kaas!

Griekse gebakken feta kaas

Schapenkaas en met name feta kaas worden veel gegeten in Griekenland. Veelal koud geserveerd in een salade, maar gebakken feta uit de oven of pan is ook erg lekker! Je komt in Griekenland dan ook dikwijls feta fourno tegen op de menu kaart en dan weet je dat je een smaakvolle gegrilde feta uit de oven te wachten staat. Niet te verwarren met feta saganaki, wat weer een gepaneerde en gebakken feta uit een saganaki pannetje is! Hoe dan ook, deze oven gebakken feta wordt veelal afgetopt met knoflook als grootste smaakmaker.

“Op TikTok ging een gebakken feta met tomaten viral omdat men er een complete pastamaaltijd mee maakte. Klinkt jou dat ook lekker? Check dan even dit recept voor gnocchi met feta en tomaten uit de oven.“

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Dit gerecht at ik voor het eerst bij een Griekse schoolvriendin en sindsdien is het een van mijn favoriete borrel recepten uit de Griekse keuken. Dit is een heerlijk voorgerecht, bijgerecht of Griekse tapas ook wel ‘mezze’ genoemd. En als je onverwachts een vegetariër over de vloer krijgt, zet je zo toch in een handomdraai een heerlijke vleesvervanger op tafel. Check hier tevens een mooi Grieks weekmenu om er helemaal een feestweek van te maken.


Print

Recept: Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is een van de meest simpele maar oh zo lekkere ‘mezze’ uit de Griekse keuken! Deze gebakken feta uit de oven met knoflook maak ik ook dikwijls thuis en het is elke keer weer genieten van kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 knoflook tenen
  • 1 plak fetakaas (200 gram)
  • scheut olijfolie,
  • ¼ tl ‘crushed chilies’ of ‘hot’ paprika poeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 takje verse oregano
  • 1 takje verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius  (160 hetelucht). Smeer een beetje olijfolie in een kleine ovenschaal of ruim tapas schaaltje
  2. Snijd de tomaat overlangs in dunne plakjes. Pel een sjalot, snijd doormidden en vervolgens in dunne halve maan plakjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de plakjes tomaat en sjalot over het schaaltje.
  3. Giet de feta af en leg de plak bovenop. Verdeel hier de knoflook overheen en giet een scheut olijfolie bovenop. Breng op smaak met de chilies, zwarte peper. Ris de blaadjes van de takjes oregano en tijm en verdeel over het schaaltje.
  4. Plaats vervolgens in het midden van de oven en bak de feta gedurende 20-25 minuten of tot de bovenkant een klein beetje begint te kleuren.
  5. Je kunt deze gebakken feta uit de oven daarna zowel warm als afgekoeld serveren. Maar warm is hij toch het lekkerst hoor! Lekker met wat brood erbij. 

Kali Orexi! (=Eet Smakelijk!)

Notes

Zoals je kunt zien voeg ik geen extra zout toe aan dit gerecht, omdat feta kaas van nature al vrij zout is. Maar mocht je dit wel willen dan kan dat altijd nog.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gebakken feta uit de oven wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Borrelhapjes en Snacks Tags: chilipepers, feta, Glutenvrij, Griekse keuken, Kaas, keto, knoflook, Low Carb, oregano, tijm, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Vaderdag recepten
Volgend bericht: Makreelsalade voor op brood »

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris

    3 september 2014 om 1:35 pm

    Ook lekker.
    Ik heb dit gemaakt bij mijn quinoa-bieten salade.

    Beantwoorden
  2. Marije

    5 november 2014 om 8:59 pm

    Lekker met verse knoflook! Het ovenschaaltje is overigens geen overbodige luxe; ik heb het bij groenten op een bakplaat gelegd en dan moet je het eraf lepelen 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 november 2014 om 9:41 pm

      Hahaha ja, met een flinke laag olie erbij wil dat nog wel eens gebeuren. Ben blij dat je er van genoten hebt!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Fiet

    28 juli 2015 om 4:40 pm

    Hallo Betty,
    Gisteren gemaakt. Het was heerlijk, maar werd niet groen. Inderdaad wel een beetje papperig, maar het smaakte er zeker niet minder om. Bedankt voor dit recept, want de meeste anderen zijn gebakken, op zich wil ik dat wel, maar met paneermeel of zo en dat wil ik niet.
    Groetjes,
    Fiet

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 juli 2015 om 6:15 pm

      Kijk, dat is een goed nieuws!
      Ik ben blij dat het gesmaakt heeft!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee