Print

Recept: Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is een van de meest simpele maar oh zo lekkere ‘mezze’ uit de Griekse keuken! Deze gebakken feta uit de oven met knoflook maak ik ook dikwijls thuis en het is elke keer weer genieten van kaas!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-3 personen
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 2 knoflook tenen
  • 1 plak fetakaas (200 gram)
  • scheut olijfolie,
  • ¼ tl ‘crushed chilies’ of ‘hot’ paprika poeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 takje verse oregano
  • 1 takje verse tijm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius  (160 hetelucht). Smeer een beetje olijfolie in een kleine ovenschaal of ruim tapas schaaltje
  2. Snijd de tomaat overlangs in dunne plakjes. Pel een sjalot, snijd doormidden en vervolgens in dunne halve maan plakjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de plakjes tomaat en sjalot over het schaaltje.
  3. Giet de feta af en leg de plak bovenop. Verdeel hier de knoflook overheen en giet een scheut olijfolie bovenop. Breng op smaak met de chilies, zwarte peper. Ris de blaadjes van de takjes oregano en tijm en verdeel over het schaaltje.
  4. Plaats vervolgens in het midden van de oven en bak de feta gedurende 20-25 minuten of tot de bovenkant een klein beetje begint te kleuren.
  5. Je kunt deze gebakken feta uit de oven daarna zowel warm als afgekoeld serveren. Maar warm is hij toch het lekkerst hoor! Lekker met wat brood erbij. 

Kali Orexi! (=Eet Smakelijk!)

Notes

Zoals je kunt zien voeg ik geen extra zout toe aan dit gerecht, omdat feta kaas van nature al vrij zout is. Maar mocht je dit wel willen dan kan dat altijd nog.