Ben je wel eens biefstuk wezen eten bij Loetje? Grote kans dat je dan deze Biefstuk Bali voorbij hebt zien komen. Deze dame houdt wel van een beetje pit dus dit is een heerlijk recept om ook met jullie te delen.
De Biefstuk Bali zoals bij Loetje
De echte biefstuk lovers weten het: bij restaurant Loetje eet je overheerlijke biefstukken. Gebakken in BlueBand uiteraard en op smaak gebracht met sambal en witte peper! De gouden formule achter het recept voor deze biefstuk Bali. Met dank aan Tessa (I am cooking with love blog) voor het ontfutselen van dit geheim 😉 Bij Loetje wordt er ossenhaas biefstuk gebruikt voor alle recepten, want dat is een geweldig stuk vlees. Maar je kunt ook kogelbiefstuk gebruiken (is ook wat goedkoper).
Inmiddels hebben wij de biefstuk bali zelf thuis ook al een paar keer gemaakt en het is elke keer weer genieten! Serveer met een paar sneetjes witbrood om die overheerlijke (pittige) jus op te deppen. Of juist met wat frietjes en een salade. Zo krijg je het bij Loetje immers ook.
Kookvideo: Biefstuk Bali maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Nog meer bijzondere vleesrecepten:
Zet jij graag je tanden in een goed stuk (rund)vlees zoals deze biefstuk bali? Uiteraard staan er nog veel meer bijzondere vleesrecepten online! Zoals deze klassieke Steak Tartere. Of ga voor een hele ossenhaas gebakken in de oven. Ook erg lekker: deze BBQ Beef Brisket van de barbecue of ga voor een bavette in Oosterse marinade! Ook lekker: maak eens een meatloaf (gehaktbrood) met een eitje er in. Allemaal aanraders en overheerlijke (rund)vlees gerechten.
Recept: Biefstuk Bali (Loetje)
Bij restaurant Loetje bestel je een ossenhaas biefstuk met blueband jus. Lekker pittig op smaak gebracht met sambal en witte peper! Maak nu zelf de Biefstuk bali thuis na en serveer met witbrood of friet.
- Prep Time: 30 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vlees
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 2 (Ossenhaas) biefstukken, op kamertemperatuur,
- 100 gram Blue Band margarine, of roomboter,
- 2 eetlepels water,
- 2 eetlepel sambal (oelek),
- zout,
- witte peper.
Voor erbij:
- paar sneetjes wit brood
- en/of (zoete aardappel) frietjes.
Instructions
- Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep de biefstuk droog en bestrooi beide kanten met zout, maar slecht 1 kant met witte peper.
- Smelt de margarine of boter in de koekenpan op middelhoog vuur en laat volledig uit bruisen. Zodra het schuim wegtrekt en de margarine een beetje bruin begint te kleuren leg je de biefstuk in de pan.
- Houdt de biefstuk in beweging met een grote vleestang, schuif hem dus steeds een beetje rond in de pan en bak vervolgens op halfhoog vuur naar wens. Houdt 2 minuten per kant aan voor ‘rare’. Of 3 minuten per kant voor ‘medium rare’ en 4 minuten per kant voor ‘well done’.
- Haal de biefstukken uit de pan en leg op een bordje. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
- Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg 2 eetlepels water toen aan de pan. Let op! Het vet zal gaan bruisen. Schraap met een houten lepel de eventuele aanbaksels los en laat de jus even rustig pruttelen. Roer er vervolgens de twee eetlepels sambal door en zet het vuur uit.
- Leg de biefstuk bali op een bord. Giet het vrij gekomen vocht van het bordje bij de jus, roer goed door en schenk het geheel over de biefstuk.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!
Geef een reactie