Chocolade op een pizza? Ja dat kan zeker! Met een knapperige pizza bodem en rijk belegd met Nutella top je deze pizza nog af met verse aardbeien en gehakte walnoten. Dat is een pizza dolci op zijn best!
Zelf pizza met Nutella maken!
Onlangs vertelde ik jullie al dat er bij Domino’s een pizza met chocolade uit kwam. En die viel thuis behoorlijk goed in de smaak! Dus bedacht ik dat het ook leuk zou zijn om thuis een zelfde soort variant te maken en hoe beter dan een pizza te besmeren met Nutella?? Dat moet gewoonweg wel heel lekker zijn! Maar we pimpen hem dan meteen tot een volwaardige pizza met lekker veel beleg. Eet hem bij de zoete trek of deel met zijn allen als toetje en afsluiter van je pizza avond!
Nog meer recepten met Nutella
Okee ik geef toe, wij zijn thuis best wel fan van Nutella! Ik ga steeds grotere potten kopen, maar ze gaan gewoon nog sneller op! Enige geluk is dat Laura het nog niet heeft ontdekt, want als dat een tweede Betty wordt qua Nutella, dan kan ik beter aandelen in het bedrijf gaan nemen. 🙂 Maar goed, naast deze pizza met Nutella heb ik dus nog meer decadent lekkers voor jullie in petto hoor! Wat dacht je van deze Nutella brownietaart met slechts 3 ingrediënten. Jazeker een daarvan is dus heel veel Nutella! Maar deze Tulband met banaan en Nutella is ook een aanrader! Tijdens de feestdagen of en uitgebreide weekendbrunch maak je dit vlechtbrood met Nutella. En als je echt wat speciaals te vieren hebt dan maak je deze Ferrero Rocher taart waar ook een lekkere portie Nutella in verstopt zit! Enjoy!
Recept: Pizza met Nutella en aardbeien
Chocolade op een pizza? Ja dat kan zeker! Met een knapperige pizza bodem en rijk belegd met Nutella top je deze pizza nog af met verse aardbeien en gehakte hazelnoten. Dat is een pizza dolci op zijn best!
- Yield: 1 pizza 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
Voor de pizza bodem:
- half zakje gedroogde gist (ca. 3-4 gram),
- 200 gram (patent)bloem, of een mix van 150 gram bloem en 50 gram (fijne) griesmeel,
- halve theelepel zout
- 125 ml lauwwarm water,
- 1 eetlepel olijfolie.
Topping:
- 50 gram Nutella
- 50 gram aardbeien, gehalveerd
- 1 eetlepel hazelnoten, grof gehakt,
- eventueel een paar muntblaadjes, fijngehakt
- poedersuiker
Instructions
- Ga als eerste aan de slag met het maken van het pizzadeeg. Houdt rekening met de tijd voor het rijzen van het deeg. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) Je kunt tegenwoordig ook prima groente pizzabodems kopen in de winkel. Deze hoeft dus alleen nog afgebakken te worden. Bak de pizzabodem mooi goudbruin af in de oven gedurende 10-15 minuten.
- Haal de warme pizza uit de oven en besmeer deze direct met de Nutella. De hazelnootpasta zal dan een beetje gaan smelten en beter uitsmeren.
- Top de pizza af met de gehalveerde aardbeien en gehakte walnoten. Bestrooi tot slot met de munt en eventueel een beetje poedersuiker. Snijd in punten en serveer direct!
Eet smakelijk!
Geef een reactie