• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Asperge muffins met ham en kaas (video)

Asperge muffins met ham en kaas (video)

15 mei 2020 Door Betina Oostveen 10 Reacties

Jump to Recipe

Zoek jij nog een heerlijk recept voor witte asperges? Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren. In deze kookvideo laat ik je zien hoe gemakkelijk en lekker deze zijn.

Muffins met witte asperges en ham

Je weet dat het volop lente is, zodra het witte goud weer in de schappen ligt. De witte asperges zijn slechts gedurende een beperkte tijd verkrijgbaar en elk jaar kan ik er dan ook bijna elke week weer volop van genieten. Check hier mijn VLOG waar ik onder andere ook een bezoek breng aan het Limburgse asperge landschap! Deze hartige muffins met witte asperges en ham uit de oven zijn de meest recente favoriet met asperges in huize Betty. Met een lekkere ‘zoute’ bite en je eet ze heel eenvoudig zo uit het vuistje.

recept asperge muffins met ham en kaas

Asperges zijn hartstikke gezond

En als je nagaat dat asperges hartstikke gezond zijn, kan ik je alleen maar aanbevelen om deze tijd van het jaar volop te genieten van de (witte) asperges! Ben je grote fan geworden van deze asperge muffins? Dan vind je gelukkig hier op de site meer dan 15 recepten met asperges, dus er is genoeg inspiratie om nog meer lekkers mee te maken! Geniet er in ieder geval van!

Receptvideo: Asperge muffins maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Asperge muffins met ham en kaas

recept aspergemuffins met ham en kaas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 witte asperges,
  • 2 eieren,
  • 200 ml melk,
  • 3 eetlepels plantaardige olie,
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel,*
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of bieslook,
  • 100 gram (been)ham reepjes,
  • 100 gram geraspte oude kaas + extra,
  • Peper & zout,

(*TIP: of gebruik 220 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)

 

Extra:

  • Muffinvorm met 12 holtes,
  • bakspray.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray 10 muffinvormpjes in met de bakspray en zet apart om te drogen.
  2. Schil de witte asperges met behulp van een aspergeschiller of dunschiller. Het kopje schil je niet mee. Snijd vervolgens 2-3 cm van de houtige onderkant af. Deze heb je niet nodig, maar kun je met de schillen wel gebruiken om bijvoorbeeld aspergebouillon van te trekken.). Snijd vervolgens de asperges in stukken van 1-2 cm lang.
  3. Meng voor de hartige muffins als eerste de natte ingredienten met elkaar: Klop de eieren los met de melk en roer hier daarna de olie doorheen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed los om klontjes te verwijderen. Gebruik vanaf nu een houten lepel. Roer de peterselie er ook doorheen.
  5. Voeg de achtereenvolgens de kaas, ham en asperges toe maar houd van elk een beetje achterwege voor toppings van de muffin.
  6. Schep het muffin beslag in de muffin vormpjes, dit gaat het beste met een volle ijs-scoop. Steek vervolgens een overgebleven stukje asperge in het midden van elke muffin en top af met de overgebleven kaas en ham. 
  7. Schuif de tray in de oven en bak de aspergemuffins gaar gedurende 25 minuten. Laat daarna 5 minuten koelen in de vorm en schep daarna er uit om af te koelen op een rooster. Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog enkele asperge muffins over? Laat ze volledig afkoelen en vries ze in. Dan kun je er een volgende keer ook lekker van genieten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept asperge muffins met ham en kaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor asperge muffins wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: asperges, bloem, eieren, ham, Kaas, kookvideo, muffins, Paas Recepten, peterselie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Citroen Tartelettes – uit The Lemon Kitchen Kookboek
Volgend bericht: Donut Burger (Cheeseburger op een donut broodje) »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee