• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Quinoa Wafels voor Pasen

Quinoa Wafels voor Pasen

18 april 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

We love wafels voor de brunch! En quinoa wafels maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Speciaal voor Pasen maakte ik ze, met een leuke zoete paas twist! Zien ze er niet super uit?

Quinoa wafels met zoet ‘spiegeleitje’

Het paasweekend staat alweer bijna voor de deur en mijn favoriete onderdeel is toch wel de paas brunch! Eieren staan hier dikwijls op het menu, maar ook de wat ‘luxere’ ontbijtrecepten, zoals pancakes of wafels voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet ‘spiegeleitje’ on top 🙂 Geïnspireerd door diverse foto’s die ik op Pinterest zag voorbijkomen en heel leuk om ook met de kids te maken!

recept quinoa wafels voor pasen © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor Pasen

Ben je naast deze quinoa wafels op zoek naar nog meer inspiratie voor de Paas Brunch tafel? Maak bijvoorbeeld ook robuuste Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten. En deze kaneelbroodjes staan hier ook elk jaar weer op tafel! En wat dacht je van zoete of hartige filodeegtaartjes, speciaal voor Pasen? Dat wordt gezellig samen delen en smullen met zijn allen!


Print

Recept: Quinoa Wafels voor Pasen

recept quinoa wafels voor pasen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet tijdens de Paasbrunch deze quinoa wafels op tafel! Met wat kwark en een halve perzik lijkt het net een gebakken eitje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot ei,
  • 125 ml (plantaardige) melk,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 60 gram havermout,
  • 50 gram quinoa meel,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 0.5 theelepel baking soda,
  • 3 eetlepels vanillesuiker,
  • 25 gram rozijnen,
  • 4–8 eetlepels kwark,
  • 4 halve perziken (op sap)
  • poedersuiker.

Instructions

  1. Kluts het ei en de melk door elkaar. Voeg het vanille extract en olie toe en roer goed door.
  2. Meng in een separate kom de havermout, quinoa meel, bakpoeder, baking soda en vanille suiker door elkaar. Mix vervolgens de ‘droge’ ingrediënten door de ‘natte’ mix en verwijder alle klontjes. Je kunt dit eventueel ook allemaal in een blender mixen. Tot slot roer je de rozijne erdoor en zet even apart.
  3. Verwarm je wafelijzer. Je kunt eventueel de wafelplaten inkwasten met een beetje extra zonnebloem olie. Maar dit hoeft niet perse.
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Serveer elke wafel met 1-2 eetlepels kwark en plaats hier een halve perzik op. Bestrooi de quinoa wafels met poedersuiker en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept quinoa wafels voor pasen © bettyskitchen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: baking soda, Glutenvrij, havermout, kwark, melk, olie, Paas Recepten, perziken, Quinoa, rozijnen, vanille, Voedselzandloper, wafels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zoete aardappel toast met kwartelei
Volgend bericht: Paas Brood Pudding (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee