• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

21 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is volop aspergetijd! De Meatless Monday van vandaag staat dan ook in het teken van deze gezonde groente: een plaattaart met asperges, tomaat en ricotta. Lekker makkelijk en ideaal voor de vegetarische maandag avond!

Beleg de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta of alles wat je lekker vindt of nog hebt liggen, ideaal voor kliekjes! Na het beleggen schuif je hem binnen no-time de oven in en kun je sneller aan tafel dan wanneer je een ongezondere variant laat bezorgen! Ik hou ervan…

Plaattaart met asperges

Waar ik vroeger nog geen hap asperge binnenhield, verwerk ik deze voorjaarsgroenten tegenwoordig maar al te graag in een gerecht. Ze zijn niet alleen heel lekker maar ook nog eens ontzettend gezond. Voor deze plaattaart met asperges gebruikte ik groene aspergetips, maar je kunt ook gewone, lange groene asperges gebruiken. In tegenstelling tot witte asperges, hoef je groene asperges niet te schillen.

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta bettyskitchen

Nog meer inspiratie recepten met asperges

Wist je dat asperges behalve lekker ook heel gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges. Nu dit natuurlijk de tijd van het jaar is om je te storten op gerechten met asperges, hebben wij natuurlijk nog veel meer inspiratie recepten met asperges voor je in petto! Check bijvoorbeeld deze 15x asperge recepten blog.


Print

Recept: Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische plaattaart valt onder de makkelijke maaltijd voor doordeweeks! Beleg kant en klaar bladerdeeg met ricotta, groene asperges en tomaten en je zet in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 24 groene aspergetips
  • 6 blaadjes bladerdeeg of een bladerdeegrol
  • 6 mediumgrote tomaten
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • Een hand rucola
  • Een hand alfalfa
  • 200 gram ricotta
  • 75 gram geraspte harde geitenkaas
  • 1 ½ el groene pesto
  • Verse peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg het ovenrooster op je werkblad en rol hier alvast een stuk bakpapier op uit. Indien je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat het dan ontdooien.
  2. Snij de tomaten en olijven in dunne plakjes. Schep in een kom de ricotta om met de pesto en wat verse peper.
  3. Leg de blaadjes bladerdeeg in een rechthoek trapsgewijs op het bakpapier. Zorg ervoor dat de binnenranden elkaar iets overlappen en druk aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het mengel van de ricotta met de pesto over de bodem. Vervolgens verdeel je ook de olijf, aspergetips en plakjes tomaat eroverheen. Strooi als laatste ook de geraspte geitenkaas eroverheen.
  5. Plaats de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou de groenten goed in de gaten, als het te hard gaat, plaats het ovenrooster dan iets lager in de oven.
  6. Laat de plaattaart met asperges na de oventijd licht afkoelen. Serveer met de rucola, alfalfa en eventueel nog wat extra peper eroverheen vermalen.

Geniet ervan!

Groeten, Nanda

Liefs, Nanda

Notes

Wil je een minder vette kaassoort gebruiken in dit recept? Vervang de ricotta dan door cottage cheese of huttekase 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta betty's kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: asperges, bladerdeeg, geitenkaas, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, Nanda Appelman, olijven, pesto, ricotta, rucola, tomaten, vegetarisch, voorjaar

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 8x Smoothiebowl Recepten
Volgend bericht: Weekvlog #18 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee