(Sponsored) – Het is de tijd van het jaar om lekker te genieten van zomerfruit! Denk aan frambozen, aardbeien, maar ook die vrolijke roze rabarber stengels! Dus ontbijten we vandaag met deze rabarber frambozen crumble potjes!
Makkelijke crumble potjes recept
Rabarber is een zure bladstengel, maar combineert echt perfect met zoete frambozen, aardbeien, kersen en meer zacht fruit. Het is juist de zoet-zure combinatie dat een heerlijk recept maakt. En deze rabarber frambozen crumble potjes zijn ook nog eens heel makkelijk (de avond van tevoren) voor te bereiden. Check hier nog meer lekkere recepten met rabarber.
Zelf rabarber frambozen crumble maken
In dit recept maak ik gebruik van Hero Original Frambozen Jam. Geen poespas, gewoon heel veel frambozen en natuurlijk suiker, wat de basis vormt voor een smaakvolle fruitlaag in deze rabarber frambozen crumble. Alleen nog even met de hand een kruimeldeeg in elkaar draaien en afbakken in de oven. Leuk om met de kids te doen en eenvoudig voor te bereiden voor die bijzondere momenten met de familie samen.
Hero Jam Studio
Het merk Hero staat bekend om een brede serie producten met fruit. Denk aan vruchtensappen, Hero Cassis, maar ook diverse babyhapjes en natuurlijk de jams niet te vergeten. Op het platform Hero Jam Studio vind je dan ook uiteenlopende recepten met de fruitige jams van Hero.
Want behalve als broodbeleg voor op bijvoorbeeld je croissant, kun je nog veel meer lekkers maken met jam! Zo ging ik onder andere aan de slag met deze overheerlijke rabarber frambozen crumble potjes voor het ontbijt. Check nog meer recepten van mede foodies op de website van Hero Jam Studio.
PrintRecept: Rabarber-Frambozen Crumble potjes
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2–4 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 150 gram rabarber in blokjes,
- 10 frambozen,
- snufje kaneel,
- 2 eetlepels water,
- 75 gram Hero Original Frambozenjam,
- 75 gram koude roomboter,
- 100 gram bloem,
- 100 gram suiker.
Ter garnering:
- Zure room/Kwark/Yoghurt,
- verse frambozen.
Extra:
- oven,
- klein kookpannetje,
- spatel,
- 4 ramequins, doorsnede 8 cm,
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en zet alvast 4 ramequins klaar.
- Verwarm de rabarber, frambozen, kaneel en water in het steelpannetje. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Blijf regelmatig roeren met een spatel, om aanbranden te voorkomen. Draai dan het vuur uit en roer de Hero Original Frambozenjam er doorheen. Verdeel over de 4 ramequins en laat een beetje afkoelen.
- Ondertussen ga je het ‘crumble’ deeg maken: Wrijf de roomboter, met de hand, uit over het aanrecht. De warmte van je handen maken de boter zacht en smeuïg. Voeg de bloem en suiker toe en roer zachtjes tot een kruimelig deeg. Verdeel de ‘crumble’ over de ramequins.
- Schuif de rabarber framboos crumble in de oven en bak af gedurende 30 minuten. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op het aanrecht.
- Serveer de crumble met een lepel zure room/kwark/yoghurt erbovenop. Eventueel met nog theelepeltje extra jam en uiteraard wat verse frambozen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Deze Rabarber Frambozen crumble is lauwwarm echt het allerlekkerst! Je kunt stap 1 t/m 3 gerust een dag van tevoren voorbereiden. Dek de potjes dan af met zilverfolie en bewaar in de koelkast. Dan hoef je deze de volgende morgen alleen even af te bakken in de oven.
Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie