• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Borrelplank met Old White geitenkaas

Borrelplank met Old White geitenkaas

7 september 2016 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Mijn vader en ik zijn levensgenieters. En dikwijls onder het genot van een borrelplank, vinden wij dan altijd weer even tijd om samen bij te kletsen. Hetzij op een terras in de stad, of lekker thuis, in de achtertuin met een biertje en bijvoorbeeld de nieuwe Old White geitenkaas. 

Want de oudere en rijpere kazen zijn nou eenmaal onze favorieten om met toastjes, of zo uit het vuistje van te genieten. Paps regelde deze keer het bier en ik zorgde voor heerlijke hapjes met deze Old White.

Zelf ben ik al aardig bekend met geitenkaas. Ik verkruimel het dikwijls door mijn lunchsalades en zelfs op een traditionele kaasplank mogen de jonge geitenkazen niet ontbreken. Maar dat is precies zoals ik geitenkaas ook ken: als een jonge en zachte kaas. Dus als de makers van Old Amsterdam vervolgens een lang gerijpte geitenkaas op de markt brengen, weet ik dat ik deze moet aansnijden en proeven. Het is in ieder geval een rijke geitenkaas die desondanks heel erg veel weg heeft van de herkenbare Old Amsterdam kaas. Old White leent zich dus ook uitstekend voor blokjes kaas. Maar is ook nog zacht genoeg om gewoon plakken te trekken met een kaasschaaf.

borrelplank met old white geitenkaas en bier

Snelle bruschettas maken

Deze oude geitenkaas kun je dus heel goed serveren op krokante bruschettas. En daarnaast nog beleggen met veel lekkere combinaties. Speciaal voor deze borrelplank met Old White gebruik ik 1 hele meergranen afbak-stokbrood. Snijd het stokbrood in 12 dikke, schuine plakken en verdeel over een ovenrooster. Kwast de bovenkant van elk plakje stokbrood in met een beetje olijfolie en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden (200 hete lucht). Laat vervolgens iets afkoelen. Alle hiernavolgende recepten zijn voldoende voor een borrelplank voor 4 personen.

3x Borrelplank met Old White Geitenkaas:


Old White met tomaat en pesto:

borrelplank met old white geitenkaas, pesto, zongedroogde tomaat en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 1 eetlepel basilicum pesto,
  • 3-4 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt,
  • 2 blaadjes basilicum.

Hoe maak je het?

Besmeer de bruschettas met de pesto en verdeel hier de plakken Old White overheen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes, evenals de basilicum. Verdeel beiden over de bruschettas. De tomaatjes zijn vol van smaak en passen goed bij het pittige karakter van de kaas. Biertip: Zorg voor een smaakvol amberkleurig biertje. Liefst geen pils of IPA, want dit zijn te tam voor deze smaken.


Old White met ham en olijf:

borrelplank met old white geitenkaas, rauwe ham, olijf en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 1 theelepel mosterd,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 4 plakken gerookte ham (bijv. Coburger),
  • 4 gemarineerde olijven (bijv. met peper & rozemarijn),
  • pepermolen.

Hoe maak je het?

Besmeer de bruschettas heel dunnetjes met de mosterd en verdeel hier de plakken Old White overheen. Drapeer vervolgens een plak gerookte ham op elke bruschetta en garneer met een olijf en een klein snufje versgemalen peper. Dit is een heel lekker hartig en zoutige bite.  Biertip: De kaas samen met de ham kun je ideaal combineren met een bruin bier of zelfs een Trippel. De zoutige smaken zullen in dit bier zelfs een zoete nasmaak doen onthullen.


Old White met vijgen en balsamico:

borrelplank met old white geitenkaas, vijgen, balsamico en bier

Wat heb je nodig:

  • 4 bruschettas,
  • 4-8 plakjes Old White geitenkaas,
  • 2 verse vijgen,
  • (Crema di) Balsamico.

Hoe maak je het?

Verdeel de plakken Old White over de bruschettas. Snijd de vijgen overlangs doormidden, kerf lichtjes in en plaats een halve vijg op elke bruschetta. Druppel vervolgens een beetje (Crema di) Balsamico over de vijgen en de bruschettas. Door de zoete smaken is dit de ideale afsluiter van de borrelplank. Biertip: En hier pas natuurlijk ook een ‘zoet’ bier bij, zoals een rood-fruitbier of een Kriek bier. De zoete smaken versterken elkaar immers.


Mijn vader en ik hebben in ieder geval genoten van deze borrelplank en bijpassende bierproeverij. Echt een leuke manier om onze vader-dochter dagen door te brengen. En ik ben blij dat ik hem heb kunnen verrassen met een heerlijke geitenkaas. Wat ons betreft kan de Old White vaker terugkomen tijdens de borrel en kaasplankjes.

Weet jij nog een goede tip als aanvulling voor deze Old White borrelplank? Deel het dan met ons in de comments hieronder. Ga in ieder geval voor nog meer borrel inspiratie van andere Foodbloggers naar de Facebook Pagina van Old White. Hier kun jij bijvoorbeeld ook stemmen op jouw favoriete borrelrecept.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

borrelplank met old white geitenkaas en bier

Dit artikel betreft een samenwerking met Old Amsterdam. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: balsamico azijn, basilicum, Bier, geitenkaas, ham, Kaas, mosterd, Old Amsterdam, Old White, olijven, samenwerkingen, tomaten, vijgen, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Rode Detox Juice (met rode bieten)
Volgend bericht: WT Urban Cafe & Kitchen in Utrecht (de Watertoren) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee