Terwijl ik dit typ, is het zondagmorgen en ik ben vroeg wakker. Omdat ik een lekkere trek heb, begeef ik mij vast naar de keuken om een havermout muffin met chocolade te bakken.
Het is immers weekend en op juist op zondag vind ik het leuk om een en ander te gaan bakken. En speciaal voor de zondagsbrunch ga ik vandaag aan de slag met een suikervrije en glutenvrije havermout muffin met chocolade. Nu ik zo naar mijn foto kijk denk ik dan ook meteen dat dit een perfect recept is voor Valentijnsdag! 🙂
Havermoutmuffin voor het ontbijt
Het is geen geheim dat ik grote fan ben van havermout ontbijtjes. Maar speciaal voor de weekenden maak ik de wat luxere ontbijtjes zoals deze havermout muffin. Even kort wat ingrediënten bij elkaar roeren en afbakken in de oven. Ondertussen kan ik het huis een beetje opruimen en dan samen met Dylan deze muffin opsmikkelen. Het recept is afkomstig uit het super handige Havermoutje kookboek, waar je nog veel meer (basis) recepten met havermout zult vinden.
Suikervrije muffin met havermout
In onderstaand recept gebruik ik enkel 1 banaan voor de binding en om zoeter te maken. Dat betekent dat deze muffin met chocolade voor de rest suikervrij is. Maar mocht je toch een wat zoetere muffin willen maken, dan kun je bijvoorbeeld ook 1 eetlepel kokosbloesemsuiker toevoegen aan het recept. Ik vind het daarintegen juist lekker om wat zoeter beleg toe te voegen aan mijn havermout muffin. Zoals fruit spreads of (homemade) hazelnotenpasta of amandelboter. Varieer er gerust op los!
Recept: Havermout muffin met chocolade
Deze glutenvrije havermout muffin met chocolade is ideaal als ontbijtje! Gezoet met slechts banaan is het ook nog eens een verantwoordelijke keuze! En dankzij het hartjes vorm is het een prachtig ontbijt op bed tijdens Valentijnsdag!
- Yield: 1–2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 1 ei,
- 2 eetlepels amandelmelk,
- 1 banaan,
- 50 gram glutenvrije havermout,
- 2 eetlepels cacao poeder,
- snufje zout,
- 1 theelepel kaneel,
- olie, om in te vetten,
Lekker voor erbij: Nutella, amandelboter en (suikervrije) jam.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje, niet groter dan een mok, en vet deze vast in met de olie.
- Klop in een kom het ei los met de amandelmelk. Prak vervolgens de banaan en meng deze door het mengsel.
- Voeg de havermout, cacaopoeder, zout en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Stop het beslag in het bakvormpje.
- Bak de havermout muffin, gedurende 30 minuten, of in de oven, tot hij mooi bruin en gerezen is.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor de havermout muffin met chocolade wilt maken!
(Bron Recept: Havermoutje Kookboek)
Demi | DE KOOKFABRIEK
Wat een heerlijk recept en het ziet er ook nog eens prachtig uit!
Betina Oostveen
Thanks Demi!
Vivian | stayaliveandcooking
Lekker zeg, en ook nog zo’n leuke bakvorm!
Betina Oostveen
Dank je wel Vivian,
en ook lekker makkelijk te maken hoor!
Jokanda
Kan ik er ook mini muffins van maken en hie kang dan in de oven
Jolanda
Betina Oostveen
Hi Jolanda,
ik weet niet hoe groot jouw mini muffins zijn, maar je kan het beslag zeker in een gewoon muffinblik doen (1 scoop beslag)
denk dat je dan 3 muffins kunt maken en begin met 20 minuten baktijd.\
\Hoor graag of het gelukt is!
Marine
Klopt de aangegeven hoeveelheid havermout? Ik kijk met de aangegeven ingrediënten niet tot een normaal beslag. En het past ook niet in een mok.
Betina Oostveen
Hi Marine,
je hebt gelijk die moet slechts 50 gram havermout zijn voor zo;n kleine vorm.