Print

Recept: Havermout muffin met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Deze glutenvrije havermout muffin met chocolade is ideaal als ontbijtje! Gezoet met slechts banaan is het ook nog eens een verantwoordelijke keuze! En dankzij het hartjes vorm is het een prachtig ontbijt op bed tijdens Valentijnsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ei,
  • 2 eetlepels amandelmelk,
  • 1 banaan,
  • 50 gram glutenvrije havermout,
  • 2 eetlepels cacao poeder,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel kaneel,
  • olie, om in te vetten,

Lekker voor erbij: Nutella, amandelboter en (suikervrije) jam.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje, niet groter dan een mok, en vet deze vast in met de olie.
  2. Klop in een kom het ei los met de amandelmelk. Prak vervolgens de banaan en meng deze door het mengsel.
  3. Voeg de havermout, cacaopoeder, zout en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. Stop het beslag in het bakvormpje.
  4. Bak de havermout muffin, gedurende 30 minuten, of in de oven, tot hij mooi bruin en gerezen is.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty