Ik heb een geweldig ontbijt recept voor jullie: The Best Ever Chocolate Chip pancakes! Uiteraard zit er weer een banaan in het beslag, want ik hou echt van gezonde pancakes en het recept is ook nog eens glutenvrij.
Volgende week is het zover: D-Day, Da WeDDing, Drost-day, mijn Dylan-Day en ga zo maar door. Dus leek het mij wel leuk om een van Dylan’s favoriete ontbijtjes van dit moment te delen met jullie. Chocolate chip pancakes met banaan en kokos is mijn go-to recept op de slapeloze zondagmorgen, als mijn biologische klok om 07.00 uur afgaat en meneer nog lekker ligt te ronken in bed. Maar zodra hij ook maar lucht krijgt van deze chocolate chip pancakes, die trouwens ook semi-gezond zijn, dan springt hij meteen uit bed. En na dit geweldige pancake ontbijt liggen wij daarna de rest van de zondagmiddag uit te buiken op de bank. Liefde is samen je pancakes delen en samen uitbuiken. Daarom trouw ik ook met deze fantastische vent!
Maar goed, terug naar het recept: Deze easy peasy chocolate chip pancakes zijn in ieder geval glutenvrij en het beslag is ook nog eens suikervrij. Dat kan ik echter niet zeggen van de chocolate chips zelf, maar goed. Ze smaken heerlijk en ik eet ze het liefst met een flinke lepel magere kwark, als tegenhanger van de chocolade.
Chocolate Chip Panakes (met banaan en kokos)
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 20 minuten
- Yield: 2 –3 personen 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 50 gram havermout,
- 50 gram amandelmeel,
- 40 gram rozijnen,
- 25 gram geraspte kokos,
- 2 theelepels bakpoeder,
- 1 banaan,
- 2 grote eieren (L)
- snufje zout,
- 150 ml (kokos)melk,
- een flink handje chocolate chips.
Extra:
- keukenmachine of blender,
- koekenpan of een grote bakplaat (zoals deze table chef),
- sauslepel,
- (kokos)olie, om in te bakken.
Instructions
- Maal als eerste de havermout tot meel in de keukenmachine. Mix met de amandelmeel, rozijnen en kokos en zet apart.
- Breek de banaan in drie stukken en stop in de keukenmachine met de eieren en het zout. Laat draaien tot in volume verdubbeld. Meng hier vervolgens kort de kokosmelk doorheen.
- Spatel het havermoutmengsel kort door de vloeibare massa en roer als laatste de chocolate chips erdoor heen. Laat vervolgens een paar minuten rusten.
- Verhit ondertussen de koekenpan of bakplaat met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel een hoopjes beslag in de pan, maar houd voldoende afstand. Bak de chocolate chip pancakes minstens 1 minuut aan elke kan, of totdat er belletjes gaan vormen.
- Draai de pannenkoekjes vervolgens om met een spatel en laatde andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
- Serveer de chocolate chip pancakes aan tafel met bijvoorbeeld een schep kwark, een snufje kaneel of cacao, extra chocolate chips of druppel hier honing/stroop of siroop overheen. Of combineer alles tezamen voor ‘the best chocolate chip pancakes’ ever!
Eet smakelijk !
Groetjes, Betty
Kirsten
Dat ziet er heerlijk uit!
Betina Oostveen
Ik het ook 🙂
Dank je wel!
Lara
Ooooooh heerlijk! Hier kan ik ook zo van genieten 😀
Betina Oostveen
Het hoort een beetje bij het weekend gevoel he 🙂
Ilona
Magical! Love it!
Betina Oostveen
thank you 🙂