Wat vinden jullie van deze bloederige monster vingers als Halloween koekjes? Kun je lekker met zijn alleen gaan gruwelen bij de koffie of bij de thee. Ze zijn lekker knapperig, en qua vorm ook ideaal voor de kids om in een glas melk te dopen. Wedden dat met deze monster vingers jouw Halloweenfeestje helemaal griezelig wordt?!
Zelf Monster Vingers Bakken
Het recept voor deze Halloween monster vingers koekjes wordt gemaakt met poedersuiker. Daardoor krijgt het deeg een heel fijne en zachte consistentie en lijken ze een beetje op boterspritsen. En die enge, scherpe nagel maak je met een bruine amandel. Na het bakken even goed af laten koelen en daarna dip je de monster vingers in een bloedbad van frambozen jam. Zo simpel eigenlijk, maar met groots resultaat. Wedden dat kids dit geweldig gaan vinden om te maken én om op te eten.
Nog meer zoete Halloween inspiratie
Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Maak een flinke pan met Halloween Pompoensoep. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een no-bake cheesecake met kleine spinnetjes. Lekker zijn deze recepten sowieso wel!
PrintMonster Vingers (Halloween Koekjes)
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 18–20 koekjes 1x
- Category: Koekjes
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
Ingrediënten:
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gram poedersuiker,
- 1 ei,
- 1 theelepel vanille extract,
- 1 theelepel amandel extract,
- 350 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder,
- 1 theelepel zout,
- bruine amandelen,
- frambozen jam.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker licht en romig, gedurende 3 minuten. Voeg het ei, vanille extract en amandelextract toe en klop nog een extra minuut door.
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dit door het botermengsel heen. (tip: gebruik deeghaken). Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand door om en een bal te vormen.
- Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een volwassen middelvinger. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 hoogte.
- Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5 en 5/5 hoogte. Deze vormen de knokkels van de monster vingers. Druk tot slot een amandel in aan een van de uiteinden.
- Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, maar zorg voor een beetje afstand. De koekjes lopen nog wat uit namelijk. Bak de monster vingers af gedurende 20-25 minuten.
- Roer de frambozen jam los in een kom. Voeg desnoods een eetlepel kokend water toe om losser te maken. Doop de afgekoelde monster vingers aan 1 kant in de frambozenjam en laat opdrogen. Als je nog wat jam over hebt, kun je die her en der op je serveerschaal druppen.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!
Marijke
Heb deze ‘vingers’ gemaakt met Halloween. Ze werden zo levensecht dat sommige kinderen ze niet durfden te eten! Was desalniettemin echt een mega-succes. Dank voor dit idee!
Betina Oostveen
Whuahahaha, wat ontzettend leuk om te horen! en graag gedaan hoor!
Nanny
Wat een leuk recept! Dankjewel hiervoor?
Betina Oostveen
Hi Nanny,
graag gedaan en maak er een griezelig maar gezellig halloween van!