• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Monster Vingers (Halloween Koekjes)

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

13 oktober 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Wat vinden jullie van deze bloederige monster vingers als Halloween koekjes? Kun je lekker met zijn alleen gaan gruwelen bij de koffie of bij de thee. Ze zijn lekker knapperig, en qua vorm ook ideaal voor de kids om in een glas melk te dopen. Wedden dat met deze monster vingers jouw Halloweenfeestje helemaal griezelig wordt?!

Zelf Monster Vingers Bakken

Het recept voor deze Halloween monster vingers koekjes wordt gemaakt met poedersuiker. Daardoor krijgt het deeg een heel fijne en zachte consistentie en lijken ze een beetje op boterspritsen. En die enge, scherpe nagel maak je met een bruine amandel. Na het bakken even goed af laten koelen en daarna dip je de monster vingers in een bloedbad van frambozen jam. Zo simpel eigenlijk, maar met groots resultaat. Wedden dat kids dit geweldig gaan vinden om te maken én om op te eten.

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen

Nog meer zoete Halloween inspiratie

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Maak een flinke pan met Halloween Pompoensoep. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een no-bake cheesecake met kleine spinnetjes. Lekker zijn deze recepten sowieso wel!

Print

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 18-20 koekjes
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker,
  • 1 ei,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 1 theelepel amandel extract,
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 theelepel zout,
  • bruine amandelen,
  • frambozen jam.

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker licht en romig, gedurende 3 minuten. Voeg het ei, vanille extract en amandelextract toe en klop nog een extra minuut door. 
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dit door het botermengsel heen. (tip: gebruik deeghaken). Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand door om en een bal te vormen.
  4. Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een volwassen middelvinger. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 hoogte.monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
  5. Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5 en 5/5 hoogte. Deze vormen de knokkels van de monster vingers. Druk tot slot een amandel in aan een van de uiteinden.
  6. Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, maar zorg voor een beetje afstand. De koekjes lopen nog wat uit namelijk. Bak de monster vingers af gedurende 20-25 minuten.
  7. Roer de frambozen jam los in een kom. Voeg desnoods een eetlepel kokend water toe om losser te maken. Doop de afgekoelde monster vingers aan 1 kant in de frambozenjam en laat opdrogen. Als je nog wat jam over hebt, kun je die her en der op je serveerschaal druppen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen

 

Category: Koekjes recepten Tags: amandelen, Amerikaanse keuken, bakpoeder, bloem, eieren, Halloween, jam, koekjes, poedersuiker, roomboter, vanille, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Laura’s voedingsschema – 4 en 5 maanden
Volgend bericht: Spinnenweb taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marijke

    16 maart 2018 om 3:52 pm

    Heb deze ‘vingers’ gemaakt met Halloween. Ze werden zo levensecht dat sommige kinderen ze niet durfden te eten! Was desalniettemin echt een mega-succes. Dank voor dit idee!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2018 om 3:19 pm

      Whuahahaha, wat ontzettend leuk om te horen! en graag gedaan hoor!

      Beantwoorden
  2. Nanny

    26 oktober 2018 om 1:35 pm

    Wat een leuk recept! Dankjewel hiervoor?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2018 om 5:01 pm

      Hi Nanny,
      graag gedaan en maak er een griezelig maar gezellig halloween van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee