• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Monster Vingers (Halloween Koekjes)

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

13 oktober 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Wat vinden jullie van deze bloederige monster vingers als Halloween koekjes? Kun je lekker met zijn alleen gaan gruwelen bij de koffie of bij de thee. Ze zijn lekker knapperig, en qua vorm ook ideaal voor de kids om in een glas melk te dopen. Wedden dat met deze monster vingers jouw Halloweenfeestje helemaal griezelig wordt?!

Zelf Monster Vingers Bakken

Het recept voor deze Halloween monster vingers koekjes wordt gemaakt met poedersuiker. Daardoor krijgt het deeg een heel fijne en zachte consistentie en lijken ze een beetje op boterspritsen. En die enge, scherpe nagel maak je met een bruine amandel. Na het bakken even goed af laten koelen en daarna dip je de monster vingers in een bloedbad van frambozen jam. Zo simpel eigenlijk, maar met groots resultaat. Wedden dat kids dit geweldig gaan vinden om te maken én om op te eten.

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen

Nog meer zoete Halloween inspiratie

Voor de echte Halloween fans hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld deze pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Maak een flinke pan met Halloween Pompoensoep. Als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. Of geniet van een no-bake cheesecake met kleine spinnetjes. Lekker zijn deze recepten sowieso wel!

Print

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 18–20 koekjes 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker,
  • 1 ei,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 1 theelepel amandel extract,
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 theelepel zout,
  • bruine amandelen,
  • frambozen jam.

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker licht en romig, gedurende 3 minuten. Voeg het ei, vanille extract en amandelextract toe en klop nog een extra minuut door. 
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dit door het botermengsel heen. (tip: gebruik deeghaken). Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand door om en een bal te vormen.
  4. Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een volwassen middelvinger. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 hoogte.monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
  5. Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5 en 5/5 hoogte. Deze vormen de knokkels van de monster vingers. Druk tot slot een amandel in aan een van de uiteinden.
  6. Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, maar zorg voor een beetje afstand. De koekjes lopen nog wat uit namelijk. Bak de monster vingers af gedurende 20-25 minuten.
  7. Roer de frambozen jam los in een kom. Voeg desnoods een eetlepel kokend water toe om losser te maken. Doop de afgekoelde monster vingers aan 1 kant in de frambozenjam en laat opdrogen. Als je nog wat jam over hebt, kun je die her en der op je serveerschaal druppen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen

 

Category: Koekjes recepten Tags: amandelen, Amerikaanse keuken, bakpoeder, bloem, eieren, Halloween, jam, koekjes, poedersuiker, roomboter, vanille, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Laura’s voedingsschema – 4 en 5 maanden
Volgend bericht: Spinnenweb taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marijke

    16 maart 2018 om 3:52 pm

    Heb deze ‘vingers’ gemaakt met Halloween. Ze werden zo levensecht dat sommige kinderen ze niet durfden te eten! Was desalniettemin echt een mega-succes. Dank voor dit idee!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2018 om 3:19 pm

      Whuahahaha, wat ontzettend leuk om te horen! en graag gedaan hoor!

      Beantwoorden
  2. Nanny

    26 oktober 2018 om 1:35 pm

    Wat een leuk recept! Dankjewel hiervoor?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2018 om 5:01 pm

      Hi Nanny,
      graag gedaan en maak er een griezelig maar gezellig halloween van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in