Print

Monster Vingers (Halloween Koekjes)

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 18-20 koekjes 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker,
  • 1 ei,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 1 theelepel amandel extract,
  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 theelepel zout,
  • bruine amandelen,
  • frambozen jam.

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop met een mixer de roomboter met de poedersuiker licht en romig, gedurende 3 minuten. Voeg het ei, vanille extract en amandelextract toe en klop nog een extra minuut door. 
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dit door het botermengsel heen. (tip: gebruik deeghaken). Haal het deeg uit de kom en kneed met de hand door om en een bal te vormen.
  4. Neem een stukje deeg in de hand en vorm hier een rol van, ter grote van een volwassen middelvinger. Druk met 2 vingers de rol een beetje plat op 2/5 en 4/5 hoogte.monster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchenmonster vingers halloween koekjes recept betty's kitchen
  5. Kerf met een mes steeds 3 ondiepe groeven op 1/5, 3/5 en 5/5 hoogte. Deze vormen de knokkels van de monster vingers. Druk tot slot een amandel in aan een van de uiteinden.
  6. Leg de vingerkoekjes op de bakplaat, maar zorg voor een beetje afstand. De koekjes lopen nog wat uit namelijk. Bak de monster vingers af gedurende 20-25 minuten.
  7. Roer de frambozen jam los in een kom. Voeg desnoods een eetlepel kokend water toe om losser te maken. Doop de afgekoelde monster vingers aan 1 kant in de frambozenjam en laat opdrogen. Als je nog wat jam over hebt, kun je die her en der op je serveerschaal druppen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt de monster vingers koekjes gerust nog een week bewaren in een afgesloten trommel. Ze kunnen een klein beetje zacht worden, maar de smaak is nog even goed!