Ik heb weer een heerlijk powerrr ontbijtje voor jullie! Deze quinoa ontbijt bowl vergt een beetje voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor de zomerse warme nachten, is het heerlijk om wakker te worden met deze (ijs)koude Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.
Amerikaanse Quinoa Ontbijt bowl
Deze quinoa ontbijt bowl at ik voor het eerst in Amerika. Na een broeierige warme nacht in Moab (Utah), was ik wel toe aan een kommetje verkoeling! We konden wel een echte powerboost gebruiken want we waren immers op weg om een Nationaal Park te bezoeken. Deze Quinoa ontbijt bowl zit boordevol eiwitten en is licht verteerbaar. Quinoa wordt immers niet voor niets een ware superfood genoemd en is ook nog eens van nature glutenvrij! Dus dit is zeker een ontbijtje voor gevoelige buikjes.
Quinoa als ontbijt
De quinoa kook je simpelweg vooraf, in water, en daarna laat je hem goed af laten koelen. Je kunt de voorgekookte quinoa gerust nog een paar dagen, afgesloten, in de koelkast bewaren. En dat is handig, want zo kook je een dubbele portie om bijvoorbeeld later in de week nog een keer mee ontbijten! Dit is een welkome afwisseling op bijvoorbeeld havermoutpap of overnight oats! En je topt hem gewoon af met jouw favoriete fruitsoorten en/of noten of andere superfoods. Check hier nog veel meer lekkere recepten met quinoa.
Recept: Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen
Ik heb weer een heerlijk powerrr ontbijtje voor jullie! Deze quinoa ontbijt bowl vergt een beetje voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor de zomerse warme nachten, is het heerlijk om wakker te worden met deze (ijs)koude Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 60 gram quinoa zaden,
- 1 liter water,
- 200 gram amandelmelk,
- handje blauwe bessen,
- 6 halve, gepelde walnoten, grof gehakt,
- 1 eetlepel gedroogde moerbeien,
- optioneel: 1 theelepel kokosbloesemsuiker (niet gebruiken tijdens een detox).
Extra:
- kookpannetje,
- bolzeef,
- koelkast.
Instructions
- Allereerst ga je de quinoa voorkoken: Spoel de quinoa goed uit, in de bolzeef, onder koud stromend water. Breng de quinoa vervolgens aan de kook in een pannetje water, gedurende 12 minuten. Check altijd even je verpakking voor de juiste kooktijd.
- Giet hierna af in de bolzeef en laat goed afkoelen. Je kunt de quinoa hierna dus afgesloten in de koelkast bewaren, voor gebruik morgenochtend of later deze week.)
- Zo maak je de quinoa ontbijt bowl: Schep de afgekoelde quinoa in een kom, verdeel hier de blauwe bessen, walnoten en moerbeien overheen. Overgiet het geheel met (ijs)koude amandelmelk. Eventueel kun je een beetje kokosbloesemsuiker over de quinoa ontbijt bowl strooien om het wat zoeter te maken, maar dit is niet perse nodig. (Ik ben al zoet van mezelf, zeg maar 🙂 )
Geniet er onwijs van!!
Groetjes, Betty
Notes
Je kunt de quinoa ook gerust een dag of twee van tevoren koken. Desnoods meteen in een dubbele hoeveelheid zodat je twee porties kunt maken. Giet de gekookte quinoa af en laat goed afkoelen. Bewaar in een gesloten container in de koelkast tot gebruik.
Geef een reactie