Print

Recept: Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik heb weer een heerlijk powerrr ontbijtje voor jullie! Deze quinoa ontbijt bowl vergt een beetje voorbereiden, maar dan heb je ook wat. Speciaal voor de zomerse warme nachten, is het heerlijk om wakker te worden met deze (ijs)koude Quinoa ontbijt bowl met blauwe bessen en walnoten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 60 gram quinoa zaden,
  • 1 liter water,
  • 200 gram amandelmelk,
  • handje blauwe bessen,
  • 6 halve, gepelde walnoten, grof gehakt,
  • 1 eetlepel gedroogde moerbeien,
  • optioneel: 1 theelepel kokosbloesemsuiker (niet gebruiken tijdens een detox).

Extra:

  • kookpannetje,
  • bolzeef,
  • koelkast.

Instructions

  1. Allereerst ga je de quinoa voorkoken:  Spoel de quinoa goed uit, in de bolzeef, onder koud stromend water. Breng de quinoa vervolgens aan de kook in een pannetje water, gedurende 12 minuten. Check altijd even je verpakking voor de juiste kooktijd.
  2. Giet hierna af in de bolzeef en laat goed afkoelen. Je kunt de quinoa hierna dus afgesloten in de koelkast bewaren, voor gebruik morgenochtend of later deze week.)
  3. Zo maak je de quinoa ontbijt bowl: Schep de afgekoelde quinoa in een kom, verdeel hier de blauwe bessen, walnoten en moerbeien overheen. Overgiet het geheel met (ijs)koude amandelmelk. Eventueel kun je een beetje kokosbloesemsuiker over de quinoa ontbijt bowl strooien om het wat zoeter te maken, maar dit is niet perse nodig.  (Ik ben al zoet van mezelf, zeg maar 🙂 )

Geniet er onwijs van!!

Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de quinoa ook gerust een dag of twee van tevoren koken. Desnoods meteen in een dubbele hoeveelheid zodat je twee porties kunt maken. Giet de gekookte quinoa af en laat goed afkoelen. Bewaar in een gesloten container in de koelkast tot gebruik.