• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

30 december 2014 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Je bent ze waarschijnlijk wel vaker op verjaardagen of feestjes tegen gekomen, maar een Hollandse borrelplank met toastjes van Melba is onmisbaar in onze Nederlandse eetcultuur.

Hollands borrelen met melba toast

Wij Hollanders houden nou eenmaal van borrelen. Of het nou voor de Vrij-mi-bo is, woensdag namiddag als de kids vroeg uit school zijn, of op maandag avond om te vieren dat het weekend nog 4 maar nachtjes slapen weg is.  We pakken graag elk excuus aan voor een hapje en een drankje. En daar horen nou ook eenmaal toastjes bij. Ik laat je zien hoe je heel eenvoudig een Hollandse borrelplank met toastjes van Melba maakt.

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

De toastjes van Melba ken ik al heel mijn leven. Het merk bestaat immers 100 jaar, en ik kan mij geen verjaardag of borrel zonder meer indenken. Borrellen met toastjes van Melba is niet alleen heel retro, maar ook juist weer hip in een tijdperk dat samen delen en samen genieten juist weer voorop staat.  Voor nog meer  inspiratie en lekkere recepten met Melba toastjes,  check dan het online magazine van Melba.

How to Hollandse Borrelplank

Deze complete Hollandse borrelplank is eenvoudig te maken met slecht 1 doosje Melba toast. Deze bevat namelijk meerdere zakjes met elk 6 stuks toast verpakt.  De recepten zijn dan ook bedoeld als borrel of snack voor 6 personen (= totaal 30 toastjes)


1. Toastjes met pate en cranberry:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks),
  • 50 gram room pate,
  • 24 gedroogde cranberry’s.

Hoe maak je het?

Besmeer de Melba toastjes met de pate en garneer met de gedroogde cranberry’s. Het is juist de combinatie van hartig, zoet en zuur dat dit toastje zo lekker maakt.


2. Toastjes met eiersalade:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 2 eieren,
  • 1 volle eetlepel mayonaise,
  • snufje peper & zout,
  • snufje paprika poeder,
  • verse bieslook,
  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks).

Hoe maak je het?

Breng de eieren aan de kook in een steelpannetje, gedurende 10 minuten (hardgekookt). Giet af en laat ze goed schikken onder koud water. Pel de eieren en snijd in kleine blokjes (desnoods met behulp van een eiersnijder). Roer de blokjes ei los met de mayonaise en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en wat gesnipperde bieslook. Serveer de eiersalade op de Melba toastjes en garneer met wat extra bieslook.


3. Toastjes met zalm en creme fraiche:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 zakje Melba toastjes (6 stuks),
  • 100 gram gerookte zalm,
  • 2 eetlepels creme fraiche,
  • verse bieslook.

Hoe maak je het?

Snijd de gerookte zalm in 6 repen. Drapeer op elk Melba toastje een reep gerookte zalm. Garneer vervolgens met een theelepel creme fraiche en een plukje verse bieslook. Dit is een klassieker voor de Hollandse Borrelplank met toastjes!


4. Toastjes met Camembert en appel:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 125 gram Camembert kaas,
  • 1 zakjes Melba toastjes (6 stuks),
  • 1 kleine zoetsappige appel, bijvoorbeel Golden Delicious of Royal Gala
  • (optioneel: een beetje citroensap, tegen verkleuren.)
  • 1 eetlepel honing.

Hoe maak je het?

Snijd de Camembert in 6 plakjes en beleg hier de Melba toastjes mee. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in 12 dunne plakjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. Verdeel de plakjes appel over de kaas en garneer/besprenkel met wat honing.


5. Toastjes met roomkaas en ham:

Hollandse borrelplank met toastjes van Melba

Wat heb je nodig:

  • 1 pak Melba toastjes (6 stuks)
  • 1/2 pakje roomkaas of kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin) ,
  • 3 flinke plakken (Hollandse) ham,
  • 3 mini augurkjes.

Hoe maak je het?

Besmeer de Melba toastjes met de roomkaas of kruidenkaas. Snijd de plakken ham door de helft. Rol elk stuk ham op tot een soort roosje en beleg hiermee de toastjes. Snijd de augurken doormidden en plaats bovenop de ham. Ham en augurken zijn echte Hollandse smaakmakers.


Tot zover mijn interpretatie van een Hollandse borrelplank. Mocht jij nog een goede tip weten als aanvulling voor de Hollandse borrel, deel het dan met ons in de comments hieronder.

Eet smakelijk alvast! Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Hollandse borrelplank met toastjes wilt gaan maken!

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: Appels, bieslook, camembert, cranberry, Crème fraîche, eieren, ham, Kaas, Melba, Nederlandse keuken, roomkaas, roompate, samenwerkingen, toastjes, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 15x Pancakes Recepten
Volgend bericht: Reisblog West USA – Dag 21 & 22: Citadel Outlet Shops & Laguna Beach »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee