• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Pasteitjes met champignonragout

Pasteitjes met champignonragout

14 december 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

In aanloop naar Kerst heb ik nog een aantal kerstrecepten in petto voor jullie! En dan mogen de bekende bladerdeeg bakjes met ragout natuurlijk niet ontbreken. Ik maakte een vegetarisch variatie recept met champignons en paddestoelen in de hoofdrol. Ja deze pasteitjes met champignonragout wil jij vast ook gaan maken!

Pasteitjes met champignonragout en sherry

Deze pasteitjes met champignonragout zijn voor mij onlosmakend verbonden met Kerst. Het is een klein maar smaakvol en romig voorgerecht waar werkelijk iedereen wel fan van is. Naast de klassieker met kip(ragout) is deze vegetarische versie met verschillende paddenstoelen ook grote favoriet in de familie. Ik vind persoonlijk een mix van verschillende paddestoelen heerlijk, maar je mag natuurlijk ook enkel witte of kastanje champignons gebruiken. De sherry in het recept geeft de paddestoelen een heerlijke smaak, maar je mag dit ook vervangen door een extra scheutje bouillon.

recept voor bladerdeeg pasteitjes met champignonragout - vegetarisch kerst voorgerecht met paddestoelen en romige saus

Nog meer fijne kerst voorgerechten om van te smullen

Ga jij deze kerst ook pasteitjes met champignonragout maken? Ik hoor graag wat je van ons recept vind dan! Maar uiteraard vind je nog meer fijne kerst voorgerechten om van te smullen op de website. Zo zijn deze brie taartjes met noten ook een heerlijke vegetarische voorgerecht. Maar doet deze aardperensoep met champignons en truffel ook velen versteld staan. De aardpeer is echt zo’n vergeten groenten maar rond de feestdagen vindt hij regelmatig weer zijn weg naar de eettafel! En wat dacht je van een simpele amuse van gevulde champignons? Erg leuk en lekker om te maken. Check hier nog meer lekkere voorgerechten voor kerst op een rijtje.


Print

Recept: Pasteitjes met champignonragout

recept bladerdeeg pasteitjes met champignonragout © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een vegetarische variatie op het bekende Kerst voorgerecht van kipragout in bladerdeeg bakjes. Deze pasteitjes met champignonragout bestaat uit een roux met room en lekker veel paddenstoelen. Heerlijk op smaak gebracht met peterselie, dragon, tijm en een scheutje sherry! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 min.
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: Voorgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram paddesntoelenmix voor de pasta (bijv. champignons, oesterzwam, bundelzwam)
  • 150 gram kastanje champignons 
  • 50 ml Sherry Medium Dry *
  • 6 bladerdeeg pasteibakjes (bijv. Jos Poell)
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 2 el (gedroogde) peterselie, fijngehakt
  • 1 el (gedroogde) tijmblaadjes,
  • 1 el fijngehakte dragon blaadjes
  • 300 ml (paddenstoelen) bouillon
  • 125 ml kookroom
  • peper & zout

Extra:

  • bakpapier
  • koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor en beleg een bakplaat met bakpapier. Check de temperatuur en bereidingswijze op de verpakking van de bladerdeeg pasteibakjes, Bij mij was dit 10 minuten verwarmen op 165 graden. Je kunt er nog voor kiezen om vooraf met een mesje het ‘rondje’ (ook wel ‘kapje’) los te snijden en naast de pasteitjes op de bakplaat te leggen voor het bakken.
  2. Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verwarm de koekenpan op medium vuur met 25 gram van de roomboter en bak de paddenstoelen gedurende 3 minuten zacht. Schenk de sherry erbij en schep om gedurende 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
  3. Verwarm een klein kookpannetje en smelt hierin 50 gram boter. Voeg de gesnipperde uit toe en bak deze gedurende een paar minuten in de boter tot ze begint te kleuren. Voeg daarna de bloem toe en roer goed door. Je maakt nu als het ware een ‘roux’ en deze dien je op middelmatig vuur aan te bakken gedurende een paar minuten, tot hij lichtbruin begint te kleuren. Goed blijven roeren. 
  4. Voeg nu de peterselie, tijm en dragon toe en bak even kort aan in de roux. Blus daarna de warme roux af met exact 300 ml afgekoelde bouillon en breng aan de kook gedurende 1 minuut.
  5. Verlaag daarna het vuur en roer de kookroom erdoorheen. Laat deze ook 1 minuut verwarmen. Proef en breng de ragout op smaak met peper en zout. Zet daarna het vuur uit en roer de stukjes champignons incl. bakvet er door heen.
  6. Vul de pasteibakjes met de warme kipragout en plaats het ‘kapje’ bovenop. Je mag echt alle ragout opmaken, dus wat er niet in past, schep je naast het bladerdeeg bakje op je bord. Serveer de pasteitjes met champignonragout direct.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bladerdeeg pasteitjes met champignonragout © bettyskitchen.nl
recept bladerdeeg pasteitjes met champignonragout © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat voor het kerstdiner en deze vegetarische pasteitjes met champignonragout wilt gaan maken.

Category: Voorgerechten Tags: bladerdeeg, bloem, boter, bouillon, champignons, dragon, Franse keuken, Kerst recepten, oesterzwammen, paddenstoelen, pastei, peterselie, ragout, roux, sherry, tijm, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Coq au Vin – kip in wijn saus (video)
Volgend bericht: Bladerdeeg Kerstster met worstjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee