• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Bladerdeeg Kerstster met worstjes

Bladerdeeg Kerstster met worstjes

15 december 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Ga je een kerstborrel organiseren? Dan moet je absoluut deze bladerdeeg kerstster met worstjes gaan maken! Het is even een werkje maar je zet gegarandeerd een spektakel op tafel. Heerlijk om te delen met familie, vrienden of zelfs collega’s.

Kerstster met bladerdeeg en knakworstjes maken

Knakworstjes en bladerdeeg zijn een gouden combinatie bij hartige trek! Niet alleen mijn kids zijn er dol op en maken ze graag, maar ook hier op de site zijn de mini worstenbroodjes erg populair. In aanloop naar de feestdagen steek ik het recept dan ook in een nieuw jasje en maakte er een kerstster met bladerdeeg en knakworstjes van. Het vergde een beetje puzzelen in het begin, maar het resultaat is er dan ook naar! En nu kunnen jullie dit recept eenvoudig namaken thuis!

recept bladerdeeg kerstster met worstjes © bettyskitchen.nl
recept bladerdeeg kerstster met worstjes © bettyskitchen.nl

Nog meer kersthapjes

Deze bladerdeeg kerstster met worstjes is een fantastisch borrelhapje voor kerst. Maak hem gezellig met de kids – want je moet behoorlijk wat oprollen – en die zullen er ook echt dol op zijn. Mijn dochter nam zelfs een stuk van de krans mee in haar tas naar het kerstdiner op school. Check hier sowieso 10x Kersthapjes voor kerstdiner op school om te maken. Ook lekker tijdens deze feestelijke decembermaand zijn deze filodeeg pakketjes met een mini Babybel kaasje. En wist je dat je ook eenvoudig appelflappen kunt maken met (diepvries) bladerdeeg? Geniet dus heerlijk van deze (kerst) recepten!


Print

Recept: Bladerdeeg Kerstster met worstjes

recept bladerdeeg kerstster met worstjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ga je een kerstborrel organiseren? Dan moet je absoluut deze bladerdeeg kerstster met knakworstjes gaan maken! Het is even een werkje maar je zet gegarandeerd een spektakel op tafel. Heerlijk om te delen met familie, vrienden of zelfs collega’s.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 –8 personen 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 blikjes Party Knaks (je hebt 40 –50 mini worstjes nodig)
  • 14 –16 vierkante diepvries bladerdeeg
  • 1 ei
  • dipsaus naar keuze (zie notes)

Extra:

  • bakpapier
  • klein vuurvast kommetje (ca. 6 – 8 cm doorsnede)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vierkante plakjes diepvries bladerdeeg op hun velletjes ontdooien. Snijd met een groot mes of pizzasnijder elk plakje in 3 stroken. In elke strook plaats je een mini knakworstje en rol deze op.
  3. Het is de bedoeling dat je 5 stuks 3-hoekjes maakt (zie foto). Elk 3-hoekje bestaat uit 6 rolletjes (1-2-3), dat zijn er dus al totaal 30 rolletjes die je maakt.
  4. Daarnaast dien je ook nog een ring met rolletjes om je sausbakje te maken, ik had hiervoor 12 stuks nodig om mijn bakje van 7 cm te omringen. Zet alle 12 rolletjes met de naad naar het bakje vast en tegen elkaar aan. Let op, zet het niet te strak tegen elkaar want het deeg zet nog uit tijdens het bakken.
  5. Plaats daarna de 5 x 3-hoeken rondom de vorm en maak sluitend. Nu vormt zich als het ware een bladerdeeg kerstster met worstjes.
  6. Kluts het ei en kwast hiermee de bovenkant en deels zijkant van de kerstster in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg kerstster met worstjes af gedurende 18 – 20 minuten. Laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Stop de dipsaus in het (warme) bakje en serveer direct of afgekoeld.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty 

Notes

Wij zijn thuis dol op de Calve ‘Broodje Unox saus’ bij onze knakworstjes (zie foto’s) maar je kunt natuurlijk elke andere dipsaus naar wens gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor Chilisaus, (mosterd) mayonaise of ketchup. (Ook lekker: een mix van die twee laatste) Net wat jij wilt.

Keywords: bladerdeeg, knakworst, deeg, kerst, hartig

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept bladerdeeg kerstster met worstjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze bladerdeeg kerstster met worstjes.

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, borrelhapjes, dipsaus, Kerst recepten, kidsproof, knakworst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasteitjes met champignonragout
Volgend bericht: Vlechtbrood met brie en cranberry (Video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee