• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Zomerse rijstsalade met mango

Zomerse rijstsalade met mango

18 juni 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Ziet deze zomerse rijstsalade met mango er niet ontzettend vrolijk uit? Op een zomerse Meatless Monday maakte ik dit kleurrijke bordje vol gezonde en voedzame ingrediënten. En weer eens wat anders dan een klassieke Caesar of tomatensalade!

Zomerse rijstsalade met witte, zwarte en rode rijst

In deze salade gebruikte ik een mix van witte, zwarte en rode rijst. Toen ik vorig jaar een reis maakte door Sri Lanka bezocht ik ook een rijstplantage voor een reportage. Daar werd alleen maar rode rijst verbouwd, iets wat ik eigenlijk weinig voorbij zag komen in mijn supermarkt in Nederland. Rode rijst wordt vooral in het zuiden van Sri Lanka verbouwd en in het noorden de ‘gewone’ witte rijst. Er werd mij verteld dat ze in het zuiden rode rijst niet alleen lekkerder vinden, het smaakt namelijk een beetje nootachtig, maar het is ook gezonder dan witte rijst. Het is namelijk voedzamer en bevat veel proteïnen. Hetzelfde geldt voor zwarte rijst, ook deze is vezelrijker (want: volkoren) en daarom voedzamer. Stiekem kleine superfoods dus!

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen

Nog meer zomerse maaltijd salades

Ik werd dan ook heel enthousiast toen ik deze mix in de supermarkt zag! Mocht jij die nu niet aantreffen, kun je natuurlijk ook gewoon een eigen mix maken of één soort rijst gebruiken voor dit gerecht. Ben je tevens op zoek naar meer inspiratie voor een voedzame en vegetarische maaltijdsalade? Deze parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel en salade van parelgort met pompoen zijn ook aanraders! Speciaal voor bij de barbecue maakte Betty ook deze vegetarische koude rijstsalade. Zo kun je nog een beetje afwisselen met deze zomerse rijstsalade.


Print

Zomerse rijstsalade met mango recept

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst naar eigen keuze
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram wortel julienne
  • 150 gram Edamame boontjes (klein blikje)
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 50 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 1 bakje pindasaus (200 ml.)
  • 1 el. ketjap
  • Handje kant-en-klare gebakken uitjes
  • Peper en zout naar wens
  • Zakje papadums om ernaast te serveren

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de rijst. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de rijst volgens het aantal minuten dat in de gebruiksaanwijzing staat. Hierna giet je het af, roer er wat olie doorheen en laat het licht afkoelen.
  2. Tijdens het koken van de rijst kun je ook alvast de cashewnoten roosteren in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Schud de noten regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  3. Ondertussen snij je de bosuitjes en mango heel fijn. Als je een blikje Edamame boontjes hebt gekocht, giet deze dan af en spoel om met koud water. 
  4. In een steelpannetje bereid je de pindasaus op laag vuur. Breng de saus aan de kook met 2 el. water en de ketjap. Roer goed door. 
  5. Pak een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten toe: de gare rijst, Edamame boontjes, wortel julienne, bosuitjes, mango, gebakken uitjes en cashewnoten. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de kom. Giet ook de pindasaus eroverheen en schep alles goed door.
  6. Proef de zomerse rijstsalade en voeg naar wens nog zout en peper toe. Serveer met de papadums ernaast.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze zomerse rijstsalade met mango lauwwarm of koud serveren. Ideaal om van tevoren te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of barbecue. Schep alles door elkaar in een kom en zet op tafel. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Afrikaanse keuken, Aziatische keuken, cashewnoten, hoofdgerechten, mango, Nanda Appelman, pindasaus, rijst, sojabonen, vegetarisch, wortels, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pizza Rolls met Parmaham en Mozzarella (video)
Volgend bericht: Eindelijk! Pizza met chocolade! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee