Print

Zomerse rijstsalade met mango recept

recept Zomerse rijstsalade met mango Betty's kitchen
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst naar eigen keuze
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram wortel julienne
  • 150 gram Edamame boontjes (klein blikje)
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 50 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 1 bakje pindasaus (200 ml.)
  • 1 el. ketjap
  • Handje kant-en-klare gebakken uitjes
  • Peper en zout naar wens
  • Zakje papadums om ernaast te serveren

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de rijst. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de rijst volgens het aantal minuten dat in de gebruiksaanwijzing staat. Hierna giet je het af, roer er wat olie doorheen en laat het licht afkoelen.
  2. Tijdens het koken van de rijst kun je ook alvast de cashewnoten roosteren in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Schud de noten regelmatig zodat ze niet aanbranden.
  3. Ondertussen snij je de bosuitjes en mango heel fijn. Als je een blikje Edamame boontjes hebt gekocht, giet deze dan af en spoel om met koud water. 
  4. In een steelpannetje bereid je de pindasaus op laag vuur. Breng de saus aan de kook met 2 el. water en de ketjap. Roer goed door. 
  5. Pak een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten toe: de gare rijst, Edamame boontjes, wortel julienne, bosuitjes, mango, gebakken uitjes en cashewnoten. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de kom. Giet ook de pindasaus eroverheen en schep alles goed door.
  6. Proef de zomerse rijstsalade en voeg naar wens nog zout en peper toe. Serveer met de papadums ernaast.

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze zomerse rijstsalade met mango lauwwarm of koud serveren. Ideaal om van tevoren te maken en mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of barbecue. Schep alles door elkaar in een kom en zet op tafel.