• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Zoete aardappel toast met kwartelei

Zoete aardappel toast met kwartelei

15 april 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben je op zoek naar gezondere recepten voor de Paasbrunch? Deze vegetarische zoete aardappel toast met kwartelei is niet alleen geschikt voor Pasen, maar een heerlijk lunchgerecht voor elke dag!

Recepten met zoete aardappel

De afgelopen maanden ben ik volop bezig geweest met recepten bedenken met zoete aardappel. Ik ontbijt en lunch er graag mee, in plaats van met brood. Het is namelijk een vezelrijk en vullen alternatief, 100% vegetarisch en ook nog eens glutenvrij (beter voor mijn gevoelige buik). Check hier sowieso 10x recepten met zoete aardappel voor nog meer lekkere inspiratie voor ontbijt en lunch.!

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen

Gezond borrelhapje voor de Paasdagen

Speciaal voor de paasdagen wilde ik dan ook een leuk vegetarisch en gezond borrelhapje maken. Omdat er natuurlijk al zoveel zoet voorbij komt, leek mij deze zoete aardappel toast met kwartelei en avocadospread juist wel een welkome afwisseling. En al die vrolijke kleuren passen natuurlijk ook perfect bij het fleurige voorjaar! Maak dus lekker deze gezondere toastjes in de oven en beleg met jou favoriete (paas) toppings.

Variatie recepten voor zoete aardappel toast

Eerder maakte deelde ik ook al deze 6x zoete aardappel toast met gezonde toppings voor de lunch. Ook lekker is een grote hummus bowl met een variatie aan groenten en zoete aardappel frieten erbij! Heb je nog een leuke variatie op mijn recept voor zoete aardappel toast met kwartelei, deel het dan met ons allemaal in de comments onderaan de pagina. Fijne paasdagen in ieder geval!


Print

Recept: Zoete aardappel toast met kwartelei

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lekker, vegetarisch hapje voor tijdens de paasbrunch. Glutenvrij, want de toast bestaat uit plakken zoete aardappel, en afgetopt met avocado creme wordt het ook nog eens een heel gezond paas hapje.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 grote zoete aardappel,
  • 5 kwarteleitjes,
  • 1 grote eetrijpe avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 1 eetlepel mayonaise ( of gebruik yoghurt/zure room)
  • 5 cherrytomaten,
  • verse peterselie of bieslook,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de zoete aardappel schoon onder de kraan. Schillen hoeft niet per se. Maar snijd de aardappel overlangs in ongeveer 10 plakken van 1 cm dikte. Verdeel over de bakplaat, besprenkel licht met olijfolie en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen op de plaat, buiten de oven.
  3. Ondertussen kook je de kwarteleitjes gedurende 5 minuten in een pannetje met water en zout. Laat de eitjes schrikken in koud water en volledig afkoelen. Pel daarna de eieren en zet apart.
  4. Lepel de avocado uit en prak deze fijn met het citroensap. Meng de mayonaise er doorheen en breng de creme op smaak met zout & peper. 
  5. Verplaats de afgekoelde zoete aardappel toast naar een serveerschaal of borrelplank. Lepel de avocado creme er overheen en top elk toastje af met een gehalveerde cherrytomaat, een gehalveerde kwartelei en wat verse kruiden.

Notes

Mocht je dit hapje een paar uur van tevoren willen voorbereiden, dan kun je de belegde zoete aardappel toast het beste in de koelkast bewaren. Haal een kwartiertje voor het serveren alvast uit de koeling om weer op temperatuur te komen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zoete aardappel toast met kwartelei © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zoete aardappel toastjes wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: Amerikaanse keuken, avocado, citroen, eieren, Glutenvrij, kwartelei, olijfolie, oven, Paas Recepten, toastjes, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Huevos rancheros Tex Mex style
Volgend bericht: Quinoa Wafels voor Pasen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee