• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Deeg recepten / Zelf Flammkuchen deeg maken

Zelf Flammkuchen deeg maken

2 november 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ben jij ook zo’n fan van Flammkuchen recepten? Uiteraard kun je hiervoor een kant-en-klare rol flammkuchen deeg uit de koelvak van je supermarkt gebruiken. Maar je kunt deze deegbodem ook zelf maken met slechts een paar standaard ingrediënten. Zelf flammkuchen deeg maken is niet moeilijk maar dient wel eventjes te rijzen, zoals vrijwel alle deeg recepten.

Wat is een Flammkuchen

In Italië heeft men de pizza met tomatensaus. In de Elzas regio heeft men een heel dunne flammkuchen die besmeert wordt met creme fraiche! Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet van velen en maakte de afgelopen jaren ook regelmatig een verschijning op foodfestivals. De flammkuchen wordt namelijk in stukken gesneden is daardoor ideaal om te delen! Hieronder deel ik naast een basis recept voor flammkuchen deeg tevens het recept voor het beleggen van de klassieke flammkuchen met spek en ui!

recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl
recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl

Zelf deeg voor flammkuchen bodem maken

Het deeg voor flammkuchen lijkt behoorlijk veel op het maken van pizzadeeg. In beiden gevallen wordt het bloem gemengd met gist en olijfolie. Echter is het uiteindelijke bakresultaat echt anders. Flammkuchen deeg dient echt heel dun en krokant te worden. Waar pizza’s juist wat luchtiger zijn en vaak dikke randen hebben. En dan hebben we het nog niet eens over het verschil in ‘saus’. Flammkuchen dient namelijk altijd ingesmeerd te worden met creme fraiche wat een lekker romige basis geeft.

Ken jij deze flammkuchen foodhack al? Kant en klare tortilla wraps zijn lekkere dunne en snel-te-bereiden vervangers voor flammkuchen deeg! Check hier maar liefst 4 recepten met tortilla wraps flammkuchen van de barbecue!

recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl
recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl

Heerlijke flammkuchen recepten om eens uit te proberen.

Als je dan eenmaal het zelf flammkuchen deeg maken onder de knie hebt, wil je natuurlijk meteen aan de slag met recepten hiervoor. Gelukkig hebben wij een aantal verschillende toppings en combinatie voor je op de site staan. Het basisdeeg voor het maken van Flammkuchen heb ik van EefKooktzo.nl, omdat zij ook het eerste flammkuchen recept op onze website deelde. In de Notes van het recept vindt je de bereiding van de klassieke flammkuchen met spek en ui, maar dit alternatief met champignons, uien en spekjes is ook een aanrader. Gastblogger Eef maakte dus eerder deze vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas. En onze Nanda ging juist aan de slag met een vegetarische en semi-gezonde kuchen met pompoen en boerenkool. Hou je meer van een tikkeltje zoet? Dan is deze flammkuchen met peer een geitenkaas voor jou! Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: zelf Flammkuchen deeg maken

recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Italie heeft men de pizza met tomatensaus. In de Elzas heeft men een heel dunne flammkuchen die besmeert wordt met creme fraiche! Deze plaattaart is een favoriet van velen en maakte de afgelopen jaren ook regelmatig een verschijning op foodfestivals. De flammkuchen wordt namelijk in stukken gesneden is daardoor ideaal om te delen! Hieronder tevens het recept voor de klassieke flammkuchen met magere spekreepjes en ui!

  • Author: afgeleid van EefKookZo.nl website
  • Prep Time: 10 min + rijzen
  • Cook Time: 15 minuten
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 2 stuks 1x
  • Category: Deeg
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale

Voor 2 grote flammkuchen deeg:

  • 250 ml lauwwarm water
  • ½ tl suiker
  • 7 gram instant droge gist
  • 400 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie + extra

Extra:

  • keukenmixer met deeghaak (optioneel) 
  • deegroller

Instructions

  1. Stop het water, suiker en de gist in ruime mengkom en roer goed door. Laat dit 5 minuten staan en intussen zal het mengsel licht gaan ‘schuimen’. Pas dus op dat het water niet te warm is want dan slaat de gist dood.
  2. Stop de bloem, zout en olijfolie in de kom en kneed dit goed door gedurende een paar minuten. Vorm een bol van het flammkuchen deeg. Voeg een extra lepel olie toe aan de kom, leg de deegbal er in en laat met een theedoek afgedekt in de kom 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg zal zich in volume gaan verdubbelen. 
  3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). 
  4. Verdeel een beetje extra bloem over het aanrecht. Verdeel het deeg in 2 stuks. Rol elk stuk deeg met een deegroller uit tot een mooie dunne lap. Verplaats de lap naar een stuk bakpapier – op een vlakke ovenplaat – en bestrijk het deeg volledig met creme fraiche. Beleg je flammkuchen geheel naar wens met toppings.
  5. Bak het flammkuchen deeg gedurende 10 -15 minuten in de oven. Het deeg dient knapperig te zijn en goudbruine randen. Snijd elke flammkuchen met een pizzaroller in grote stukken en serveer direct!

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Notes

Flammkuchen met Spek & Ui maken:

Dat is toch wel de meest klassieke Duitse flammkuchen om te maken. Hieronder de benodigdheden om 1x flammkuchen deeg af te toppen. Dit zijn tevens dezelfde hoeveelheden als je een kant-en-klaar koelvers flammkuchen deeg (24x40cm of 260 gram) bij de supermarkt haalt.

Toppings voor 1 klassieke flammkuchen met spek & ui

  • 100 ml creme fraiche
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zelf flammkuchen deeg maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf flammkuchen deeg wilt gaan maken.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Deeg recepten, How-to en tutorials Tags: basis recept, bloem, deeg, Duitse keuken, flammkuchen, foodbloggers, Franse keuken, gist, olijfolie, Paas Recepten, Zwitserse keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Basque Burnt Cheesecake
Volgend bericht: Thaise mosselen met noodles »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee