• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Zelf Crompouce maken (croissant-tompouce)

Zelf Crompouce maken (croissant-tompouce)

31 oktober 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Je zult hem de afgelopen week ongetwijfeld al voorbij hebben zien komen op de vele nieuwsberichten, social media kanalen en meer. Maar de crompouce is niet aan te slepen bij de bakkers en vliegen als warme broodjes de winkels uit. Maar je kunt die Crompouce gewoon zelf thuis maken, dus het wordt hoog tijd voor het recept van deze croissant-tompouce!

Betty’s Tips voor Crompouce maken

Het maken van de crompouce lijkt natuurlijk best wel veel op het maken van een tompouce. Het grootste verschil is natuurlijk dat de tompouce tussen twee zeer compacte plakjes bladerdeeg wordt gemaakt en de crompouche is een luchtige gevulde croissant. Die laatste heeft daardoor ook een veel luchtiger en zachter mondgevoel en is een bijzonder lekkere alternatief op de tompouce. Maar net als met de tompouce verschilt de smaak ervan nogal van bakker tot bakker. Dat is met de Crompouce echter ook het geval hebben wij gemerkt.

zelf crompouce maken recept © bettyskitchen.nl

De ambachtelijke bakkers hebben dan ook vaak de lekkerste soorten Crompouce in huis. Enne het is niets nieuws he. Er zijn bakkers in delen van ons land die de crompouce al decennia’s op hun kaart hebben staan. Maar dankzij social media en dan met name TikTok is het gebakje nu ineen bij heel veel mensen bekend. Neem hier eens een kijkje voor nog meer gerechten die compleet viraal gingen door TikTok!

En bij deze even een filmpje waarin ik je laat zien dat de Crompouce vooral erg genieten is!

View this post on Instagram

A post shared by door Betina Drost-Oostveen (@bettyskitchennl)

Print

Recept: Crompouce maken (croissant-tompouce)

zelf crompouce maken recept © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 uren
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Wat heb je nodig om een ‘Crompouce’ te maken?

  • Luchtige croissants
  • banketbakkersroom en/of slagroom
  • roze glazuur (of roze gekleurde witte chocolade)

Instructions

De Croissant – een ‘Crompouce’ valt of staat met een goede basis. In dit geval een heerlijke lichte krokante , afbladerende croissant die mooi groot en luchtig is. Ga hiervoor het liefst naar de bakker en vermijd afbak croissants want die blijven toch vaak wat compacter en stevig. Uit deze laatste categorie komen de ‘Picard’ diepvries croissants nog het meeste in de buurt van een bakkersvariant.

Roze Topping op de crompouce – net als een tompouche heeft de crompouce een roze bovenkant. Normaliter maak je hiervoor een roze glazuur met poedersuiker. Maar je kunt er ook voor kiezen om gesmolten witte chocolade met beetje roze voedingskleurstof of de Ruby roze chocolade te gebruiken. Dip de bovenkant van de croissant hierin en laat goed opdrogen en uitharden.

Vulling voor een Crompouce – Snijd de croissant in de lengte doormidden. Je kunt een crompouce vullen met banketbakkersroom (gele room) die je maakt op basis van eieren en melk. Maar je kunt ook custardpoeder gebruiken en een custardpudding maken. Deze stop je in een spuitzak en je spuit toefjes in de croissant. Je kunt er ook voor kiezen om enkel opgeslopte slagroom er in te spuiten. Of – mijn favoriet- meng een deel gele room met twee delen opgeklopte slagroom tot Zwitserse room (Swiss Cream) en vul hiermee je crompouce. Lekker, luchtig en zinnenprikkelend!

Daarna eet je ze zo snel mogelijk op natuurlijk! Mocht je het toch eventjes willen bewaren doe je dit het liefst in de koelkast ivm de houdbaarheid van de room.

Notes

Prep tip! Glazuur vast de croissants en laat goed opdrogen. De room kun je ook een dag van tevoren al maken en in een afgesloten spuitzak in de koeling bewaren. Het vullen met een spuitzak is immers zo gepiept!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

zelf crompouce maken recept © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de Crompouce croissant tompouce zoals bekend van Tiktok!

zelf crompouce maken recept © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten Tags: banketbakkersroom, croissants, crompouce, custard, glazuur, Nederlandse keuken, slagroom, TikTok, tompouce, tussendoortjes, zwitserse room

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Couscous met koriander en tahin-tomatensaus
Volgend bericht: 30x Vegan Recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee