• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Tussendoortjes Recepten / Oranje Tompouche voor Koningsdag

Oranje Tompouche voor Koningsdag

26 april 2018 Door Betina Oostveen Leave a Comment

Binnenkort is onze koning jarig en dan mag de oranje tompouce voor koningsdag natuurlijk ook niet ontbreken! En deze oranje sfeermakers maak je heel eenvoudig gewoon zelf!

Net als de Hema Tompoucen

Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij de Hema, maar dan hoop ik dat je er nog op tijd bij bent. Bij ons vliegen de oranje tompoucen namelijk als warme broodjes over de toonbank in de dagen voor Koningsdag.

recept oranje tompouce voor koningsdag bettys kitchen

Oranje Tompouce voor koningsdag maken

Maar uiteraard kun je ook zelf aan de slag met een recept voor Oranje tompouce voor Koningsdag. Het principe is namelijk simpel: je spuit banketbakkersroom tussen twee lagen bladerdeeg en topt deze af met een oranje glazuur. Thats it! Maar heerlijk genieten is het zeker!

Print

Oranje Tompouce voor Koningsdag

  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Yield: 10 stuks
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Voor het deeg:

  • 10 vierkante plakjes roomboter bladerdeeg (uit de diepvries),

Vulling Oranje Tompouce:

  • 250 ml volle melk,
  • 70 gram suiker,
  • halve vanillepeul, uitgeschraapt,
  • 3 eidooiers,
  • 3 eetlepels maïzena, custard poeder of bloem,
  • 125 ml slagroom.

Oranje Tompouce glazuur

  • 200 gr poedersuiker,
  • 3 eetlepels water,
  • 2 druppels oranje kleurstof.

 

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de bladerdeegplakjes op het aanrecht en laat een paar minuten ontdooien. Snijd elk plakje doormidden, zodat je 2 rechthoeken krijgt, en plaats los van elkaar op de bakplaat. Dek af met nog een vel pakpapier en plaats nog een bakplaat hier bovenop. Dit voorkomt het ‘opblazen’ van je bladerdeeg.  Bak de plakken bladerdeeg vervolgens goudbruin gedurende 12-16 minuten (check je verpakking) in de oven en laat daarna goed afkoelen. Gezien de grootte van mijn bakplaten bakte ik dit deeg in 2 delen gaar.
  2. Ondertussen ga je de banketbakkersroom vulling maken: Breng de melk in een pannetje aan de kook, met 50 gram suiker en de vanille. Roer goed door om alle suiker op te lossen, zet daarna het vuur uit.
  3. Klop de eidooiers dik, in een keukenmixer, gedurende een paar minuten. Voeg de maïzena of bloem toe, samen met 4 eetlepels van de gekookte melk. Klop dit samen rustig door. Voeg nu langzaam en al kloppende de rest van de hete melk toe, omdat anders je eidooiers kunnen gaan stollen door de warmte. Giet daarna het mengsel terug in de pan en breng dit, al roerende, aan de kook. Laat vervolgens een paar minuten inkoken maar blijf roeren, tot je een dikke vla hebt.
  4. Giet daarna de banketbakkersroom op een diepe bakplaat of gebruik een ruim bord. Dek het af met een stuk plasticfolie: leg deze direct OP het banketbakkersroom en laat het goed afkoelen. In de eerste instantie een half uur op het aanrecht, en daarna nog minstens 30 minuten goed door laten koelen in de koelkast.recept oranje tompouce voor koningsdag bettys kitchenrecept oranje tompouce voor koningsdag bettys kitchen
  5. Voor het oranje glazuur roer je het poedersuiker los met het water en de kleurstof. Lepel het oranje glazuur vervolgens over de bovenste plakken bladerdeeg en laat drogen op het aanrecht.
  6. Daarna klop je de slagroom stijf met de overgebleven 20 gram suiker. Haal de afgekoelde banketbakkersroom uit de koelkast en klop een beetje op. Spatel hier de opgeklopte slagroom door en schep de oranje tompouce vulling in een spuitzak en laat 15 minuten opstijven in de koelkast. Spuit daarna de roomvuling over 10 plakjes bladerdeeg en dek af met de overige 10 plakken met glazuur er op. Bewaar de oranje tompoucen in de koelkast.

Eet smakelijk en fijne Koningsdag!

Groetjes, Betty

 

 

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: bladerdeeg, eieren, Hema, Koningsdag, melk, slagroom, suiker, tompouce, tussendoortje, zoet

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Weekvlog #15
Next Post: Dutch Roast bij Restaurant Floreyn in Amsterdam »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • 7x Recepten met boerenkool 7x Recepten met boerenkool

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Jaaaa daar zijn ze dan! Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! 💕 En aan jullie reacties op mijn stories afgelopen week vinden jullie dat ook. 😉 Ga jij ze ook maken dit weekend? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#weekend #muffins #gezonderecepten #gezondeontbijtmuffins #bakeallday #blauwebessen #blueberrymuffins #havermout #glutenvrij #heelhollandbakt #glutenvrij #lactosevrij #natuurlijkzoet https://bettyskitchen.nl/gezonde-ontbijt-muffins-blauwe-bes/
  • #JACKFRUITCHALLENGE
Ken jij Jackfruit al? Dit vlezige stukje fruit is een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Ik maakte er deze vegan kapsalon van maar in de vlog die nu online staat zie je nog veel meer lekkere recepten met jackfruit voorbijkomen. Doe mee met de challenge en maak ook eens JOUW favoriete gerecht met Jackfruit, en laat ons weten wat je er van vind! Eet smakelijk! .
. 
#jackfruit #vegan #kapsalon #vegetarisch #zoeteaardappel #rodebiet #wortel #veggies #plantbased #receptinbio
#jackfruittastetour #samenwerking
http://bit.ly/2V9GnGF
  • Zorg jij goed voor jezelf? Je weerstand kan namelijk wel een oppepper gebruiken in tijden van ziekte of om juist proberen te voorkomen dat je ziek wordt. Momenteel zit ik lekker een grapefruit te verorberen en bedenk dat je er ook een lekkere weerstand smoothie van kan maken. Het recept staat reeds online, zie klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#grapefruit #getwellsoon #ziek #weerstand #veggies #fruit #plantbased #vegan #smoothie #groenesmoothie
http://bit.ly/2V9CYaT
  • #PASTA
Voor de liefhebbers van pasta heb ik weer een lekker lijstje voor jullie samengesteld! Met deze 10x vegetarische pasta recepten zet je elke week een heerlijk gezonde en vegetarisch gerecht op het menu. Welke is jouw favoriet?
.
.
#klikbarelinkinbio #deweekisweerdoormidden #woensdag #pasta #vegetarisch #tartufo #spinazie #linguine
http://bit.ly/2VbNUoD
  • Kijk ze zitten dan! Twee foodies die duidelijk heel blij worden van de @amsterdam_arepas! Wie had gedacht dat zo'n klein mais broodje zoveel plezier met zich mee kan brengen. Kennen jullie de arepa's al? Het is een nationale trots uit Venezuela! Wij brachten een bezoekje aan de popup store tijdens de #jackfruittastetour deze maand en sindsdien ben ik thuis ook helemaal in de ban van dit veelzijdige stukje fruit. En aankomende vrijdag vertel ik je er meer over!
De prachtige foto's zijn gemaakt door @mvoorbergen!
.
.
#amsterdam #jackfruit #arepa #amsterdamarepas #vegan #vegetarisch @thelemonkitchennl
  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee