Print

Recept: Crompouce maken (croissant-tompouce)

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 uren
  • Category: tussendoortjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Wat heb je nodig om een ‘Crompouce’ te maken?

Instructions

De Croissant – een ‘Crompouce’ valt of staat met een goede basis. In dit geval een heerlijke lichte krokante , afbladerende croissant die mooi groot en luchtig is. Ga hiervoor het liefst naar de bakker en vermijd afbak croissants want die blijven toch vaak wat compacter en stevig. Uit deze laatste categorie komen de ‘Picard’ diepvries croissants nog het meeste in de buurt van een bakkersvariant.

Roze Topping op de crompouce net als een tompouche heeft de crompouce een roze bovenkant. Normaliter maak je hiervoor een roze glazuur met poedersuiker. Maar je kunt er ook voor kiezen om gesmolten witte chocolade met beetje roze voedingskleurstof of de Ruby roze chocolade te gebruiken. Dip de bovenkant van de croissant hierin en laat goed opdrogen en uitharden.

Vulling voor een Crompouce – Snijd de croissant in de lengte doormidden. Je kunt een crompouce vullen met banketbakkersroom (gele room) die je maakt op basis van eieren en melk. Maar je kunt ook custardpoeder gebruiken en een custardpudding maken. Deze stop je in een spuitzak en je spuit toefjes in de croissant. Je kunt er ook voor kiezen om enkel opgeslopte slagroom er in te spuiten. Of – mijn favoriet- meng een deel gele room met twee delen opgeklopte slagroom tot Zwitserse room (Swiss Cream) en vul hiermee je crompouce. Lekker, luchtig en zinnenprikkelend!

Daarna eet je ze zo snel mogelijk op natuurlijk! Mocht je het toch eventjes willen bewaren doe je dit het liefst in de koelkast ivm de houdbaarheid van de room.

Notes

Prep tip! Glazuur vast de croissants en laat goed opdrogen. De room kun je ook een dag van tevoren al maken en in een afgesloten spuitzak in de koeling bewaren. Het vullen met een spuitzak is immers zo gepiept!

Keywords: crompouce, croissant, tompouce, banketbakkersroom, slagroom, glazuur