• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Wortel-dadeltaart met honing

Wortel-dadeltaart met honing

19 februari 2015 Door Betina Oostveen 18 Reacties

Jump to Recipe

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd wel leuk om in het weekend lekker een taartje of koekjes te gaan bakken. Zoals deze wortel dadeltaart met honing. Altijd lekker als er (onverwachts) bezoek voorbij komt, en een heerlijke manier om letterlijk het weekend te gaan vieren.

Gezonde(re) wortel-dadeltaart met honing

Toen laatst mijn zusje en neef kwamen eten, mocht ik mijzelf even lekker uitleven op deze homemade gezondere worteltjestaart. Voor het maken van deze wortel dadeltaart met honing, gebruik ik geen geraffineerde suikers. De taart wordt enkel gezoet met dadels en honing. (TIP! probeer ook eens deze verrukkelijke dadelcake met percannoten en karamel.)Dit zorgt er tevens voor dat de taart heerlijk smeuïg wordt. Inmiddels is deze wortel dadeltaart bestempeld tot favoriet in het herfst- en winterseizoen en maak ik hem dus ook met mijn verjaardag in Oktober.

wortel dadeltaart met honing

Nog meer recepten met wortels

Enne.. worteltjes zijn toch heel goed voor de ogen?! Dus je hebt geen excuus om deze taart niet een keertje te proberen! Maar ga gerust ook eens aan de slag met het maken van de klassieker Carrot Cake met roomkaas topping! De liefhebbers maakt deze carrotcake havermoutpap voor het ontbijt. En ook in een smoothie of juice doen wortels het heel goed.Deze Wortel dadeltaart is overigens ook een fijne taart om te serveren tijdens Pasen. De paashaas is immers toch ook dol op wortels?! Check hier nog veel meer lekkere taart recepten voor Pasen.


Print

Recept: Wortel-dadeltaart met honing

recept wortel-dadeltaart met honing
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 8–10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 winterwortel (circa 200 gram)
  • 1 sinaasappel,
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur,
  • mespunt zout,
  • 125 ml vloeibare honing,
  • 2 eieren,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel*,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1 theelepel gemalen gember,
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat,
  • 75 gram ontpitte medjool dadels, fijngehakt,
  • 75 gram walnoten, grofgehakt,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel,

(TIP: Voor een glutenvrije variant: vervang het zelfrijzend bakmeel door 100 gram havermoutmeel, 50 gram boekweitmeel en 2 theelepels bakpoeder)

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 20 cm,
  • bakpapier,
  • (grove) rasp,
  • handmixer of keukenmachine,
  • spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden (145 hete lucht). Bekleed de springvom met het bakpapier.
  2. Schrap de winterpeen en rasp deze grof. Weeg het rasp af totdat je precies 175 gram hebt. (Gebruik wat je over hebt bijvoorbeeld door een salade, wok mee met je Aziatische schotel, of als extra ingredient voor in de pastasaus.). Boen tevens de sinsaasappel en rasp de oranje schil er af. Zet beiden apart.
  3. Klop met de mixer de boter met de honing en zout romig. Klop vervolgens een voor een de eieren hier doorheen.
  4. Voeg het bakmeel en de specerijen toe en klop tot een glad beslag. Spatel hier vervolgens de wortel, sinaasappelrasp, dadels en noten doorheen. Stort het mengsel uit in de springvorm, strijk glad met de spatel en bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de taart gedurende 50 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart hierna 15 minuten afkoelen, alvorens de vorm te verwijderen. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP! Deze wortel dadeltaart met honing wordt nog lekkerder als je hem een dagje van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Bewaar hiervoor afgedekt, op een koele plek (Buiten de koelkast).

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

wortel dadeltaart met honing

(Bron Recept: Hallo Jumbo Magazine Januari/Februari 2015 – nummer 1)

Category: Taart Recepten Tags: bloem, dadels, eieren, gember, Glutenvrij, honing, kaneel, nootmuskaat, Paas Recepten, roomboter, sinaasappels, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek van Betty – week 7
Volgend bericht: Betty’s Kitchen bestaat 2 jaar! »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee