• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

11 december 2020 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!

Kerstontbijt met vlechtbrood

Tijdens de feestdagen mogen we natuurlijk extra leuk uitpakken voor het kerstontbijt! En met een rol bladerdeeg maak je echt de lekkerste gevulde broden of broodjes! Croissantdeeg kun je het ook wel noemen! Speciaal voor kerst ging ik aan de slag met een winterse croissantbrood en die vulde ik met cranberry jam, plakjes brie, een vleugje kaneel en walnoten. Klinkt dat niet fantastisch? Ik heb er zelfs een bakvideo bij gemaakt om je te laten zien hoe gemakkelijk dit recept is! Serveer dit vlechtbrood met brie en cranberry op een houten plank en laat iedereen aan tafel lekker een plak afsnijden. Het is een recept om met meerdere personen te delen, zeker als je daarbij nog wat andere lekkere kerstontbijt recepten maakt. En komt hij niet op? no worries, de volgende dag kun je hem gewoon weer in de oven schuiven en opwarmen voor een tweede keer!

Wist je dat cranberry’s super gezond zijn? Lees hier de gezondheidsvoordelen van de cranberry terug en dan snap je wel waarom deze in de winter zo favoriet is bij velen!

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Nog meer Kerst ontbijt recepten

Maar naast dit recept voor vlechtbrood met brie en cranberry heb ik nog meer soortgelijk lekkers voor jullie op de site staan hoor! Op de feestelijke ontbijttafel zal deze granolataart met kwark en (rood) fruit ook zeker niet misstaan! Maar dit glutenvrije notenbrood met rozijnen is ook een aanrader! Ben je fan van pompoenen? Dan zal deze semi-zoete pompoenbrood met roomkaastopping ook zeker de show stelen! Enne voor de die-hard Nutella fans onder jullie: probeer ook eens dit chocolade-hazelnoten vlechtbrood! Die heeft bij ons ook eerder op tafel gestaan tijdens kerst!

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Recept video: Vlechtbrood met brie en cranberry maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Vlechtbrood met brie en cranberry

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 koelvers rollen bladerdeeg (40x24 cm)
  • 250 gr cranberry sauce (potje, Oceanspray)
  • 2 el gekookt water
  • 150 gr KOUDE roombrie
  • 60 gram gedroogde cranberry + extra
  • 45 gr gehakte walnoten + extra
  • 0,25 tl kaneel
  • 1 ei

Extra:

  • Cakeblik of broodvorm 22 – 25 cm
  • bakspray
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Knip een stuk opgerold bakpapier op maat volgens de lengte van de vorm. Spray de vorm in met bakpapier en leg het vel er in, laat de zijden overhangen. Knip van het resterende stuk bakpapier twee stukken om de korte zijkanten mee te bekleden. Zet apart.
  2. Rol de vellen bladerdeeg af. Laat op het bakpapier liggen en leg plat op het aanrecht.
  3. Roer de cranberry saus los met het hete water. Besmeer beiden stukken bladerdeeg met de cranberrysaus. Snijd de brie in de lengte door de helft en vervolgens in kleine plakjes. Verdeel de plakjes over het deeg. Bestrooi vervolgens met de cranberries, walnoten en kaneel.
  4. Rol het bladerdeeg goed strak op – gebruik het vel bakpapier om steeds te rollen en aan te drukken – zodat je 2 korte dikke rollen van 24 cm krijgt. Druk de rand een beetje aan en plaats de naad onderop. Snijd met een koksmes de rollen in de lengte 1x door, maar houd 1 uiteinde ‘gesloten’.
  5. Plaats de twee ‘gesloten’ uiteindes over elkaar en vlechtze om en om. Doe hetzelfde met de andere rol. Leg daarna naast elkaar in de bakvorm en vouw de uiteindes naar binnen. 
  6. Kluts het ei en besmeer hiermee de vlechtbrood. Wellicht heb je niet alles nodig. Strooi er nog wat extra cranberries en walnoten overheen. 
  7. Bak de vlechtbrood gedurende 45 minuten af in de oven, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. (Tip: wordt het brood in jouw oven te donker, plaats dan eventueel een stuk zilverfolie op de bovenkant om verder verbranden te voorkomen). Haal daarna uit de oven en laat 5 minuten koelen in de vorm en til daarna het bakpapier er uit en laat verder afkoelen op een rooster. Serveer het vlechtbrood nog warm.

Eet smakelijk!

Notes

Heb je nog vlechtbrood met over? Laat volledig afkoelen en wikkel in in het bakpapier in een stuk zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren. Warm eventueel nog een keer 10 minuten op in de oven op 180 graden (165 hete lucht)

Keywords: Kerst, bladerdeeg, vlechtbrood, brie, cranberry, walnoten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vlechtbrood met brie en cranberry wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bladerdeeg, brie, cranberry, Kaas, kerst, Kerst recepten, Ocean Spray, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aardappel ‘Latkes’ maken
Volgend bericht: Gegrilde steaks chimichurri »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gea

    13 december 2020 om 2:47 pm

    Lijkt me een leuk en lekker recept.
    Heb alleen nog een vraagje. Bij punt 6 staat dat je de vorm afdekt met zilverfolie en daarna in de oven plaats (laatste 15 minuten zonder de folie). In het filmpje gaat het brood er echter zonder folie in. Is dit folie nu wel of niet nodig?

    Beantwoorden
    • Gea

      13 december 2020 om 2:55 pm

      En nog een vraag in de tekst staat 45 minuten in de oven en bovenin staat 25 minuten (Cook Time). Hoeveel minuten gaat het brood nu in de oven?

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        14 december 2020 om 10:54 am

        Hi Gea, de baktijd is 45 minuten! Bedankt voor het doorgeven ik heb het foutje meteen hersteld!

    • Betina Oostveen

      14 december 2020 om 10:55 am

      Hi Gea, ik heb het even iets anders verwoord in het recept. Het hangt echt van de oven af. Heb dit recept nu verschillende keren bereid in verschillende ovens en een keer is de bovenkant echt heel donker geworden. Dat lag echt aan die oven. Als je het ziet gebeuren, dek dan de vorm af met folie.

      Beantwoorden
  2. Gea

    13 december 2020 om 4:24 pm

    Mijn vorige reactie zie ik ineens niet meer vandaar nog even de vragen.
    * Bij punt 6 in de instructie wordt het brood afgedekt met zilverfolie in het filmpje zie je dit niet. Is het nodig om het zilverfolie te gebruiken?
    Bij punt 7 gaat het brood 45 minuten in de oven terwijl er boven in bij Cook Time 25 minuten wordt aangegeven. Hoeveel minuten moet het brood in de oven?

    Ik zou dit recept graag gebruiken op het kerstontbijt en zie uw reactie graag tegemoet.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in