• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

11 december 2020 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!

Kerstontbijt met vlechtbrood

Tijdens de feestdagen mogen we natuurlijk extra leuk uitpakken voor het kerstontbijt! En met een rol bladerdeeg maak je echt de lekkerste gevulde broden of broodjes! Croissantdeeg kun je het ook wel noemen! Speciaal voor kerst ging ik aan de slag met een winterse croissantbrood en die vulde ik met cranberry jam, plakjes brie, een vleugje kaneel en walnoten. Klinkt dat niet fantastisch? Ik heb er zelfs een bakvideo bij gemaakt om je te laten zien hoe gemakkelijk dit recept is! Serveer dit vlechtbrood met brie en cranberry op een houten plank en laat iedereen aan tafel lekker een plak afsnijden. Het is een recept om met meerdere personen te delen, zeker als je daarbij nog wat andere lekkere kerstontbijt recepten maakt. En komt hij niet op? no worries, de volgende dag kun je hem gewoon weer in de oven schuiven en opwarmen voor een tweede keer!

Wist je dat cranberry’s super gezond zijn? Lees hier de gezondheidsvoordelen van de cranberry terug en dan snap je wel waarom deze in de winter zo favoriet is bij velen!

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Nog meer Kerst ontbijt recepten

Maar naast dit recept voor vlechtbrood met brie en cranberry heb ik nog meer soortgelijk lekkers voor jullie op de site staan hoor! Op de feestelijke ontbijttafel zal deze granolataart met kwark en (rood) fruit ook zeker niet misstaan! Maar dit glutenvrije notenbrood met rozijnen is ook een aanrader! Ben je fan van pompoenen? Dan zal deze semi-zoete pompoenbrood met roomkaastopping ook zeker de show stelen! Enne voor de die-hard Nutella fans onder jullie: probeer ook eens dit chocolade-hazelnoten vlechtbrood! Die heeft bij ons ook eerder op tafel gestaan tijdens kerst!

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Recept video: Vlechtbrood met brie en cranberry maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Vlechtbrood met brie en cranberry

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 koelvers rollen bladerdeeg (40x24 cm)
  • 250 gr cranberry sauce (potje, Oceanspray)
  • 2 el gekookt water
  • 150 gr KOUDE roombrie
  • 60 gram gedroogde cranberry + extra
  • 45 gr gehakte walnoten + extra
  • 0,25 tl kaneel
  • 1 ei

Extra:

  • Cakeblik of broodvorm 22 – 25 cm
  • bakspray
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Knip een stuk opgerold bakpapier op maat volgens de lengte van de vorm. Spray de vorm in met bakpapier en leg het vel er in, laat de zijden overhangen. Knip van het resterende stuk bakpapier twee stukken om de korte zijkanten mee te bekleden. Zet apart.
  2. Rol de vellen bladerdeeg af. Laat op het bakpapier liggen en leg plat op het aanrecht.
  3. Roer de cranberry saus los met het hete water. Besmeer beiden stukken bladerdeeg met de cranberrysaus. Snijd de brie in de lengte door de helft en vervolgens in kleine plakjes. Verdeel de plakjes over het deeg. Bestrooi vervolgens met de cranberries, walnoten en kaneel.
  4. Rol het bladerdeeg goed strak op – gebruik het vel bakpapier om steeds te rollen en aan te drukken – zodat je 2 korte dikke rollen van 24 cm krijgt. Druk de rand een beetje aan en plaats de naad onderop. Snijd met een koksmes de rollen in de lengte 1x door, maar houd 1 uiteinde ‘gesloten’.
  5. Plaats de twee ‘gesloten’ uiteindes over elkaar en vlechtze om en om. Doe hetzelfde met de andere rol. Leg daarna naast elkaar in de bakvorm en vouw de uiteindes naar binnen. 
  6. Kluts het ei en besmeer hiermee de vlechtbrood. Wellicht heb je niet alles nodig. Strooi er nog wat extra cranberries en walnoten overheen. 
  7. Bak de vlechtbrood gedurende 45 minuten af in de oven, of in ieder geval tot de bovenkant mooi goudbruin is. (Tip: wordt het brood in jouw oven te donker, plaats dan eventueel een stuk zilverfolie op de bovenkant om verder verbranden te voorkomen). Haal daarna uit de oven en laat 5 minuten koelen in de vorm en til daarna het bakpapier er uit en laat verder afkoelen op een rooster. Serveer het vlechtbrood nog warm.

Eet smakelijk!

Notes

Heb je nog vlechtbrood met over? Laat volledig afkoelen en wikkel in in het bakpapier in een stuk zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren. Warm eventueel nog een keer 10 minuten op in de oven op 180 graden (165 hete lucht)

Keywords: Kerst, bladerdeeg, vlechtbrood, brie, cranberry, walnoten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vlechtbrood met brie en cranberry wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: bladerdeeg, brie, cranberry, Kaas, kerst, Kerst recepten, Ocean Spray, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Aardappel ‘Latkes’ maken
Volgend bericht: Gegrilde steaks chimichurri »

Lees Interacties

Reacties

  1. Gea

    13 december 2020 om 2:47 pm

    Lijkt me een leuk en lekker recept.
    Heb alleen nog een vraagje. Bij punt 6 staat dat je de vorm afdekt met zilverfolie en daarna in de oven plaats (laatste 15 minuten zonder de folie). In het filmpje gaat het brood er echter zonder folie in. Is dit folie nu wel of niet nodig?

    Beantwoorden
    • Gea

      13 december 2020 om 2:55 pm

      En nog een vraag in de tekst staat 45 minuten in de oven en bovenin staat 25 minuten (Cook Time). Hoeveel minuten gaat het brood nu in de oven?

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        14 december 2020 om 10:54 am

        Hi Gea, de baktijd is 45 minuten! Bedankt voor het doorgeven ik heb het foutje meteen hersteld!

    • Betina Oostveen

      14 december 2020 om 10:55 am

      Hi Gea, ik heb het even iets anders verwoord in het recept. Het hangt echt van de oven af. Heb dit recept nu verschillende keren bereid in verschillende ovens en een keer is de bovenkant echt heel donker geworden. Dat lag echt aan die oven. Als je het ziet gebeuren, dek dan de vorm af met folie.

      Beantwoorden
  2. Gea

    13 december 2020 om 4:24 pm

    Mijn vorige reactie zie ik ineens niet meer vandaar nog even de vragen.
    * Bij punt 6 in de instructie wordt het brood afgedekt met zilverfolie in het filmpje zie je dit niet. Is het nodig om het zilverfolie te gebruiken?
    Bij punt 7 gaat het brood 45 minuten in de oven terwijl er boven in bij Cook Time 25 minuten wordt aangegeven. Hoeveel minuten moet het brood in de oven?

    Ik zou dit recept graag gebruiken op het kerstontbijt en zie uw reactie graag tegemoet.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in