• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Venkelsoep met spek en bonen

Venkelsoep met spek en bonen

14 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je met dit warme weer wat meer behoefte aan lichte recepten? Een soep is altijd een goed idee want zo vul je eventuele vochttekorten ook weer aan. Maar deze Italiaanse venkelsoep met spek en bonen is zo zacht en smaakvol dat dit je nieuwe zomerfavoriet gaat worden!

Italiaanse venkelsoep met spek maken

Toen ik deze Italiaanse venkelsoep met spek en bonen weer op tafel zette, bedacht ik mij dat deze nog helemaal niet op de website stond. En daar moest gauw verandering in komen, want dit is een soep die jij absoluut ook wilt proeven. Ik heb het recept zelfs ooit overgenomen uit een tijdschrift, maar weet helaas niet meer welke. Feit blijft dat zelfs diegenen die niet eens van loof houden deze soep echt heerlijk vinden. Naast de venkel zit er ook witlof en broccoli in dus lekker gezond. Maar ook spek reepjes voor een zoutige bite en romige cannellinibonen voor extra eiwitten en vezels.

Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Check hier maal liefst 10x lekkere recepten met witlof op een rijtje.

recept venkelsoep met spek en bonen © bettyskitchen.nl

Nog meer Italiaanse soep recepten om van te smullen.

Deze lichte soep met lekker veel groenten is op en top Italiaans. Een soort ‘blanke’ minestrone zeg maar. Smaakt deze venkelsoep met spek en bonen je naar meer? Probeer dan ook eens deze Minestronesoep met cavolo nero en ravioli pasta. In Italie mag de pasta namelijk gewoon in de soep! Maar deze Tortellini in brodo (bouillon) is ook een favoriet deze dagen! Serveer bij je minestrone en andere soepen lekker wat grissini of ga voor een vers gebakken landbrood zoals dit no-knead bread. Geniet en bedenk maar dat zomermaanden in Nederland zo ineens toch heel Italiaans kunnen aanvoelen! Ciaooo!


Print

Recept: Venkelsoep met spek en bonen

recept venkelsoep met spek en bonen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb je met dit warme weer wat meer behoefte aan lichte recepten? Een soep is altijd een goed idee want zo vul je eventuele vochttekorten ook weer aan. Maar deze Italiaanse venkelsoep met spek en bonen is zo zacht en smaakvol dat dit je nieuwe zomerfavoriet gaat worden! Serveer deze lichte minestrone soep met bijvoorbeeld grissini of een plak boerenbrood. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram spek blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stronken witlof (500 gram)
  • 2 venkelknollen (500 gram)
  • 150 gr broccoli
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1,2 liter groente bouillon
  • 400 gram cannellini bonen, uit blik of pot
  • 1 citroen, in partjes
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de witlof in de lengte doormidden, snijd de kern er uit en spoel af onder stromende kraan. Snijd de witlof vervolgens in lange parten. Spoel de venkelknollen schoon. Snijd de topjes fijn en bewaar deze voor garnering. Snijd de venkelknollen door de helft en vervolgens in lange parten. Spoel de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en bak de spek met ui en knoflook glazig. Voeg daarna de witlof, venkel en broccoli toe. Verlaag het vuur naar medium en bak de groenten zacht maar niet te bruin gedurende 10 minuten. Schep dan de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillion erbij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat gedurende 10 minuten zachtjes garen.
  3. Giet de cannellini bonen af, spoel na met water en laat uitlekken. Voeg tot slot de bonen toe aan de soep en verwarm 5 minuten mee. 
  4. Serveer de soep in diepe borden en geef er partjes citroen bij om boven de soep uit de knijpen. Beetje geraspte Parmezaanse kaas kan natuurlijk ook bij deze soep geserveerd worden.

Buon Appetito! Groetjes, Betty

Notes

Geef dit gerecht nog meer diepgang door vooraf de witlof te roosteren in de oven met o.a. balsamico en de spek blokjes. Check hiervoor dit recept voor geroosterde witlof maken. Voeg deze dan pas bij stap toe aan de soep en volg voor de rest gewoon dit recept.

Keywords: soep, minestrone, cannellini bonen, witlof, spek, uien, venkel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept venkelsoep met spek en bonen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse venkelsoep met spek en bonen wilt gaan maken.

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, broccoli, cannelini bonen, citroen, Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, italiaanse kruiden, knoflook, maaltijdsoep, minestrone, ontbijtspek, soep, uien, venkel, witlof

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Madeleines met chocolade
Volgend bericht: Camembert in brood plank (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in