• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische samosa’s met homemade chutney

Vegetarische samosa’s met homemade chutney

31 juli 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Vandaag heb ik voor de Meatless Monday deze heerlijke vegetarische samosa’s op het menu staan. Samosas zijn gefrituurde indiase deeghapjes, die heerlijk van smaak zijn. Samosa’s zijn supermakkelijk te maken als voorgerecht, licht diner, borrelhapje of zelfs voor de lunch! En met die kruidige smaken waan je je toch een beetje in een vakantiestemming!

Vegetarische samosa’s met chutney dip

Deze vegetarische samosa’s zijn nog lekkerder met een goede dip ernaast. Vorige week posten we al twee chutney recepten op de site: namelijk zelfgemaakte mango chutney en tomaten chutney. Heb je minder tijd en zin om zelf chutney’s te maken? Serveer er dan bijvoorbeeld een chillisausje naast of een mix van ketchup, een teentje knoflook en heel fijn gesneden rood pepertje. Een dip met een beetje pit past namelijk erg goed bij deze vegetarische samosa’s!

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Op warme dagen heb ik dus nooit zo heel veel trek. Dan zijn niet alleen lauwwarme of koude salade’s mijn favoriet, maar een borrelhapje nog veel meer… Helaas niet zo heel gezond, dus daarom verzon ik deze variant! Lekker met een biertje of glas wijn erbij en buiten opeten bij het laatste avondzonnetje.

Print

Recept: Vegetarische samosa’s met homemade chutney

Vegetarische samosa's met homemade chutney
Print Recipe

Vandaag heb ik voor de Meatless Monday deze heerlijke vegetarische samosa’s op het menu staan. Samosas zijn gefrituurde indiase deeghapjes, die heerlijk van smaak zijn. Samosa’s zijn supermakkelijk te maken als voorgerecht, licht diner, borrelhapje of zelfs voor de lunch! En met die kruidige smaken waan je je toch een beetje in een vakantiestemming!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram kruimige aardappels
  • 10 vierkante bladen filodeeg
  • 50 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
  • 125 gram kikkererwten
  • Een halve rode paprika
  • 1 witte ui
  • 2 el. gele currypasta
  • Peper en zout naar wens
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, laat de bladeren dan ontdooien.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar en giet ze af.
  3. Snij ondertussen de ui en paprika fijn. Verwarm een el. olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui op middelhoog vuur tot hij glazig wordt. Voeg de paprika toe en vervolgens ook de tuinerwten en kikkererwten. Bak de groenten zo’n 5 minuten mee.
  4. Pak een kom en meng daarin de aardappel, gebakken groenten en currypasta. Prak het geheel met een vork of stamper fijn en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.
  5. Snij de bladeren filodeeg nu in vieren, zodat je uit ieder blad 4 vierkantjes haalt. Voor iedere samosa gebruik je een twee plakjes filodeeg die je op elkaar legt.
  6. Schep nu 1 eetlepel van het curry-mengsel in het midden en vouw het filodeeg zo dat je een driehoekje vormt. Met een vork druk je stevig langs te randen. Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de buitenkant van de samosa’s hiermee. Vergeet niet de randen goed in te smeren. Herhaal dit met alle samosa’s.
  7. Leg ze vervolgens op een ovenrooster met bakpapier voor 15 minuten in het midden van de oven. Hou de samosa’s tijdens de oventijd goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
  8. Serveer de samosa’s op een grote schaal met een lekker pittig dipsausje erbij.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

PS. Inspiratie nodig voor meer van dit soort gerechten? Maak dan eens deze Indiase bloemkoolsoep, Pasta met Tikka Masala saus of Thaise groene curry met kipfilet en courgette!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, chutney, curry, hoofdgerechten, Indiase keuken, kikkererwten, Nanda Appelman, samosa, tuinerwten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Brood gevuld met warm fruit en vanillekwark
Volgend bericht: Fotodagboek Juli 2017 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee