• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Saucijzenbroodjes maken

Saucijzenbroodjes maken

24 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!

Zelf saucijzenbroodjes maken

Elke Nederlander kent deze bladerdeeg broodjes met een gekruid gehakt wel. Bij de Hema staat men op koude dagen gerust in de rij om de laatste saucijzenbroodjes te kunnen bemachtigen. Mijn collega’s en ik hebben er immers ook vaak genoeg gestaan als we wat te vieren hadden. Maar wist je dat je saucijzenbroodjes ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Dit is de reden dat ik steevast een doosje vierkante bladerdeeg lapjes in de diepvries heb liggen. Slinger alleen nog even de oven aan, kneed wat gehakt, geweekt brood en kruiden door elkaar en maak bladerdeeg broodjes met een staafje gekruid gehakt. Je kunt de saucijzenbroodjes na het bakken ook nog halveren en op een grote schaal serveren, je hebt dan 16 stuks overheerlijke borrelhapjes.

recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl
recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met worst of gehakt

Niet alleen zijn wij thuis enorm fan van saucijzenbroodjes maken, maar uiteraard is de combinatie van gehakt en worst als vulling altijd lekker. Maak bijvoorbeeld ook eens zelf meatloaf met een eitje er in! En wat dacht je van deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus – Albondigas genoemd! Of ga je voor deze oer-Hollandse en winterse “moeders gehaktballen‘ met rode bietjes. Daarnaast is voor een dagje ‘balansen’ deze courgetti met worst ook een aanrader! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Saucijzenbroodjes maken

recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met een rolletje van gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 8 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 sneetjes (oud) witbrood, zonder korst
  • 100 ml melk
  • 300 gram (half-om-half) gehakt
  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ½ tl worchestershire saus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper 
  • 1 ei, geklopt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht – check de verpakking van het deeg). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Week de sneetjes witbrood in de melk gedurende een paar minuten.
  3. Stop het gehakt, eidooier, knoflook, worchestershire saus, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper in een kom. Kneed het geweekte brood zachtjes uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed het geheel met de hand door elkaar.
  4. Verdeel het gekruide gehakt in 8 stuks (tip: weeg het af!). Rol elk stukje gehakt tot een staaf en druk deze een beetje plat. Maar let op dat deze niet langer is dan het bladerdeeg.
  5. Leg een staaf gehakt op een helft van het bladerdeeg. Bevochtig de randen met water en sla de andere helft er overheen. Druk de randen goed aan. tip: gebruik een klein vorkje om de langste zijde goed op elkaar te drukken. De korte ‘zijkantjes’ hoef je niet met het vorkje in te drukken. Plaats de bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt op de bakplaat.
  6. Kluts tot slot het extra ei en bestrijk hiermee de bovenzijden. Bak vervolgens de saucijzenbroodjes af gedurende 15 – 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant in ieder geval mooi goudbruin is. Serveer het liefst warm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept saucijzenbroodjes
recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt, ook wel saucijzenbroodjes genaamd, wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, brood, deeg, eieren, gehakt, knoflook, melk, Nederlandse keuken, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, worcestershire saus, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculoos Poffertjes
Volgend bericht: Puddingbroodjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in