Print

Recept: Vegetarische Mac ‘n Cheese

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De bekendste Nederlandse zusjes van Youtube hebben een nieuw kookboek uitgebracht. Met ‘Aan tafel met de Zoete Zusjes’ kun je heel veel bekende gerechten in een makkelijk en bovenal gezonder jasje terugvinden. Een heerlijk eenvoudig boek om kinderen gezonder mee te laten eten. Wij maakten de vegetarische Mac ‘n Cheese met bloemkool, spinazie en kikkererwten uit dit boek.

  • Author: uit Aan Tafel met de Zoete Zusjes kookboek
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: oven
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bloemkool
  • 3 el olijfolie
  • 300 gram volkoren penne pasta
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 600 ml halfvolle melk
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 gram geraspte oude (geiten) kaas
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgegoten
  • peper & zout

Extra:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • vuurvaste hapjespan (of gebruik een extra ovenschaal)
  • houten pollepel of spatel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden celcius (200 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de bloemkool, verwijder het groen en snijd in kleine roosjes. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Kook ondertussen de penne pasta bijna al dente, dus trek 2 minuten af. Bij een normale bereidingstijd van 8 min. kook je ze nu dus slecht 6 minuten. (dit heb ik wel aangepast, want in het boek stond slechts 5 minuten). Giet de pasta daarna af en laat uitlekken tot gebruik.
  3. Verwarm een gietijzeren hapjespan op medium vuur en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe en blijf al roerende verwarmen gedurende 4 minuten. Dit heet overigens een ‘roux’ maken.
  4. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren. Breng dus langzaam aan de kook tot een gladde saus. VOeg dan de nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe en laat al roerende smelten.
  5. Nu ga je in delen de spinazie toevoegen. Blijf voortdurend roeren want de spinazie smelt in de saus. Zodra er weer plek vrijkomt in de pan, ivm slinken, voeg je weer een nieuwe flinke hand spinazie toe. Breng tot slot de spinazie-kaassaus op smaak met (weinig) zout en peper.
  6. Voeg de gekookte pasta, kikkererwten en geroosterde bloemkool toe en schep het geheel in de pan goed om. Alles dient bedekt te zijn met de saus. Strooi dan tot slot de overgebleven helft van de kaas erover en schuif de pan voor 20 minuten in de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is.