• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische enchiladas

Vegetarische enchiladas

1 oktober 2018 Door Nanda Appelman 12 Reacties

Jump to Recipe

Schuif jij vanavond ook deze heerlijk geurende vegetarische enchiladas in de oven? Een vullende vegetarische maaltijd die je in gedachten even naar warme oorden brengt.

Zelf vegetarische enchiladas maken

Laatst at ik in een Mexicaans restaurant en werd ik weer enorm geïnspireerd voor nieuwe recepten. De Mexicaanse keuken leent zich namelijk zo goed voor vegetarische gerechten, omdat de gerechten vaak bonen en kaas bevatten. Twee graag geziene vervangers of aanvullingen in vegetarische recepten. Ik dook daarna dan ook meteen de keuken in om onder andere deze vegetarische enchiladas te maken.

vegetarische enchiladas recept © bettys kitchen

Verschillende gerechten uit de Mexicaanse keuken

Taco’s, burrito’s, enchilada’s, fajita’s… dat is toch allemaal hetzelfde hoor ik je denken? Zeker niet! Al die gerechten hebben niet voor niets een eigen naam gekregen en dat heeft verschillende redenen. Bijvoorbeeld het deeg dat wordt gebruikt: een enchilada maak je bijvoorbeeld met maismeel en een burrito met bloem. Maar ook de vulling, bereidingswijze en zelfs ‘vouw-wijze’ kan per gerecht verschillen. Is dit namelijk dubbel geklapt, gevouwen of opgerold? En zo wordt een enchilada bijvoorbeeld opgerold, overgoten met pittige tomatensaus en verder in de oven bereid, terwijl je een burrito vult met ingrediënten rechtstreeks gebakken uit de pan en daarna oprolt.

Nog meer Mexicaanse recepten

Deze vegetarische enchilada’s benaderen zo goed mogelijk de originele Mexicaanse klassieker. Namelijk overgoten met pittige tomatensaus en geraspte kaas, bereid in de oven én met maistortilla’s. Wist je dat wij hier in Betty’s Kitchen allemaal grote fan zijn van de Mexicaanse keuken? Check hier dan ook nog meer Mexicaanse recepten.

Print

Recept: Vegetarische enchiladas recept

vegetarische enchiladas recept © bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 4 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 maistortilla’s
  • een halve groene paprika
  • 150 gram gare, rode kidneybonen
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 gram mais
  • 1 tomaat
  • 125 ml. tomatenblokjes
  • 125 ml. crème fraîche
  • 30 gram geraspte cheddar kaas
  • 1.5 tl. paprikapoeder
  • 1.5 tl. cayennepoeder
  • 1.5 tl. gemalen komijnzaad
  • Olijfolie om te bakken en in te vetten
  • Peper en zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en zet nog even apart.
  • Snij de paprika, rode ui, knoflook en tomaat heel fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui tot hij glazig is en schep vervolgens ook de  kidneybonen, paprika, mais, tomaat en knoflook erdoorheen. Bak een paar minuten op middelhoog vuur. Roer het paprikapoeder, cayennepoeder en komijnzaad door elkaar. Voeg hiervan 1 eetlepel toe aan de pan en bak nog even mee. 
  • Leg ondertussen de maistortilla’s op het aanrecht en verdeel de crème fraîche eroverheen. Schep het groentemengsel in een rechte lijn erop. Rol de tortilla op, leg voorzichtig in de ingevette ovenschaal en zet eventueel vast met kleine satéprikkers. Herhaal dit voor de overige tortilla’s.
  • Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer tot een egaal geheel. Roer er vervolgens de overgebleven halve eetlepel van het paprikapoeder, komijnzaad en cayennepoeder mix doorheen. Samen met 1 teentje knoflook en peper en zout (naar eigen smaak).
  • Giet de tomatensaus over de tortilla’s in de ovenschaal. Verdeel ook de geraspte cheddar kaas eroverheen. 
  • Plaats de vegetarische enchiladas voor 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Na de oventijd zijn ze direct klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

vegetarische enchiladas recept © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: enchiladas, kidneybonen, mais, Mexicaanse keuken, Nanda Appelman, Tex Mex keuken, tortilla, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « De Glutenvrije Quiz + Winactie
Volgend bericht: Snickers taart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    9 oktober 2018 om 7:35 pm

    Was erg lekker!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      9 oktober 2018 om 8:09 pm

      Goed om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Leo van Opstal

    17 december 2018 om 6:50 pm

    Een paar jaar geleden ben ik begonnen met koken en kwam al snel in contact met Betty’s kitchen. Daar ik een onervaren kok ben doe ik alles eerst voorbereiden en lees ik letterlijk wat er gedaan moet worden. Over het algemeen gaat dat goed. Zo ook met het vegetarische enchalade recept. Alles klaar gezet, alles volgens de punten 1 t/m 6 opgevolgd. Wat blijkt nu houdt ik mais en bonen over????

    Erg jammer dat de uitleg niet compleet is.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 december 2010 om 3:06 pm

      Goede middag Leo,

      dank je wel voor je bericht, en inmiddels hebben we in het recept duidelijk aangegeven wanneer de mais toegevoegd dient te worden.
      Excuses voor het ongemak, maar hoop dat je er desondanks toch lekker van genoten hebt.

      Groetjes, Betina

      Beantwoorden
      • Claire

        23 september 2019 om 7:08 pm

        Ik ben volgens het recept aan de slag gegaan. Aangezien ik weinig ervaring heb met koken met cayennepeper, heb ik volgens het recept 1 El. Cayennepeper toegevoegd… Stom stom stom…
        Wellicht goed om de 1 El. Uit de beschrijving te halen? Dan maakt de volgende in eenzelfde situatie niet dezelfde fout.
        Verder erg lekker 😋 (wat ik ervan proef)

      • Betina Oostveen

        27 september 2019 om 11:42 am

        Hi Claire,
        sorry, maar in ons recept staat slechts 1,5 tl cayennepeper, dat staat gelijk aan een halve eetlepel.
        Denk dat een dubbele hoeveelheid echt veel te heftig is, dus hou de volgende keer gewoon het recept aan of laat de cayennepeper simpelweg achterwege.
        Eet smakelijk!

  3. Debbie

    29 september 2019 om 9:05 am

    Sorry Betina, maar Claire heeft toch gelijk. In de ingrediëntenlijst staat weliswaar 1.5 theelepel, maar in de beschrijving wordt gesproken over 1 el en vervolgens 0.5 el van de kruiden..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 oktober 2019 om 3:21 pm

      Hi Debbie, ik begrijp wat je bedoeld, dus ik zal er even bij vermelden dat je de 3x 1.5 theelepels aan kruiden samen dient te mixen voor totaal 1.5 eetlepel kruidenmelange. Het recept is dan wat duidelijker.

      Beantwoorden
  4. Boonmansky

    1 november 2020 om 7:22 pm

    Fantastisch!

    Beantwoorden
  5. Robert K

    20 juni 2022 om 10:25 am

    Recept beviel erg goed. Aanrader. Daar ik van pittig houd zelf nog verse rode peper toegevoegd.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 juni 2022 om 11:03 am

      Heel erg leuk om te horen! Dank je wel Robert!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. (Eet Geen) Dierendag: 3 heerlijke vegetarische recepten schreef:
    2 oktober 2020 om 2:39 pm

    […] in vegetarische maaltijden. Dus, ga jij vandaag voor overheerlijke vega enchilada’s? Klik dan hier voor een recept van Betty’s […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee