• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies

Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies

20 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Yes, Betty is weer eens koekjes wezen bakken met dochterlief. Deze keer gingen we aan de slag met Oreo cookies die overigens geheel vegan bleken te zijn. Dus bedacht ik om er dan ook maar meteen vegan chocolade koekjes mee te gaan maken. Geniet dus heerlijk van dit recept voor vegan Oreo Chocolate Chip Cookies want die smaken wel naar meer!

Vegan chocolade koekjes met Oreo’s maken

Ik krijg wel vaker de vraag hoe je het beste eieren kunt vervangen in recepten. Maar dit hangt echt volkomen af van het soort baksel en eindresultaat. In een zachte cake kun je bijvoorbeeld gerust een zogehete ‘chia-egg’ maken want het eindresultaat is ook lekker zacht. Bij knapperige koekjes vind ik dat simpelweg meer vetten toevoegen al voldoende is. Dit trucje pastte ik al toe bij het maken van vegan bananabread en kan ook prima bij het maken van deze vegan oreo chocolate chip cookies. Tahini is een pasta van sesamzaadjes en zit boordevol goede vetten. Gecombineerd met kokosolie en lekker veel chocolate chips maak je zo verrukkelijke dikke en smeuïge vegan chocolade koekjes met oreo’s on top!

recept vegan oreo chocolate chip cookies © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met Oreo Cookies

Hier in Betty’s Kitchen zijn wij dol op Oreo Cookies! We hebben er dan ook diverse recepten mee gemaakt en die wil jij ook vast proeven. Want naast deze vegan Oreo Chocolate Chip Cookies, doen ze het ook heel goed in dit vegan Oreo Baked Oats ontbijt! Speciaal voor Valentijnsdag gingen wij aan de slag met het maken van deze Oreo Cheesecake Balls met frambozen! Liefhebbers van croissants kunnen hun hart ophalen met deze Croissants met chocolade. Wist je dat Oreo Cookies ook erg lekker zijn als smaakmaker in homemade notenpasta? Check hier alle recepten met deze befaamde ronde koekjes.


Print

Recept: Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies

recept vegan oreo chocolate chip cookies © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Wist jij dat Oreo’s vegan zijn? Dat maakt een van werelds meest beroemde koekjes een uitstekend smaakmaker voor homemade vegan koeken! Deze double chocolate chip cookies met stukjes Oreo ‘on top’ zijn heerlijk voor de lekkere trek. De kokosolie en tahin zijn een goede vervanger voor eieren en binden deze vegan chocolade koekjes helemaal samen. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + 30 min. koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 10– 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 100 gr kokosolie, gesmolten
  • 100 gr plantaardige melk
  • 100 gr tahin
  • 100 gr fijne suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 175 gr bloem
  • 20 gr maizena
  • ½ tl baking soda
  • 100 gr vegan chocolate chips *
  • 3 stuks Oreo Cookies

Extra:

  • bakpapier
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Roer in een grote mengkom de kokosolie, melk, tahin, fijne suiker en bruine suiker goed door elkaar. Dit kan gerust met een houten lepel of garde. Roer in een separate kom de bloem met de maizena en baking soda goed door elkaar. Voeg de droge mix toe aan de natte mix en roer goed door elkaar. Tot slot spatel  je de chocolate chips goed door het beslag heen. 
  3. Scoop met een ijsbolletjestang ongeveer 10 -12 bolletjes beslag op de bakplaat. Zorg dat ze minstens 4 cm uit elkaar liggen. Past dit niet op 1 plaat, bak dan in 2 delen. 
  4. Breek de oreo cookies in grove stukken en steek deze bovenop de bolletjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak de vegan Oreo Chocolate Chip cookies in 15 minuten af. Laat daarna 30 minuten op de warme bakplaat afkoelen.
  5. Bewaar volledig afgekoelde koekjes in een koektrommel op een koele en donkere plek. Je kunt ze gerust een week bewaren namelijk.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Chocolate chips ofwel chocolade ‘druppels’ kunnen ook vervangen worden door kleine blokjes of zelfs fijngehakte chocolade. Je kunt in dit recept zowel pure, melk, witte of een combinatie van bijv. pure en witte chocolade gebruiken.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Oreo Chocolate Chip Cookies wilt maken!

Category: Koekjes recepten Tags: amandelmelk, Amerikaanse keuken, baking soda, chocolade, koekjes, kokosolie, maizena, Oreo koekjes, suiker, tahin, vegan

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol
Volgend bericht: 15x Oranje recepten voor Koningsdag »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in