Print

Recept: Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies

Wist jij dat Oreo’s vegan zijn? Dat maakt een van werelds meest beroemde koekjes een uitstekend smaakmaker voor homemade vegan koeken! Deze double chocolate chip cookies met stukjes Oreo ‘on top’ zijn heerlijk voor de lekkere trek. De kokosolie en tahin zijn een goede vervanger voor eieren en binden deze vegan chocolade koekjes helemaal samen. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + 30 min. koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 10- 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 100 gr kokosolie, gesmolten
  • 100 gr plantaardige melk
  • 100 gr tahin
  • 100 gr fijne suiker
  • 50 gr bruine suiker
  • 175 gr bloem
  • 20 gr maizena
  • ½ tl baking soda
  • 100 gr vegan chocolate chips *
  • 3 stuks Oreo Cookies

Extra:

  • bakpapier
  • ijsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  2. Roer in een grote mengkom de kokosolie, melk, tahin, fijne suiker en bruine suiker goed door elkaar. Dit kan gerust met een houten lepel of garde. Roer in een separate kom de bloem met de maizena en baking soda goed door elkaar. Voeg de droge mix toe aan de natte mix en roer goed door elkaar. Tot slot spatel  je de chocolate chips goed door het beslag heen. 
  3. Scoop met een ijsbolletjestang ongeveer 10 -12 bolletjes beslag op de bakplaat. Zorg dat ze minstens 4 cm uit elkaar liggen. Past dit niet op 1 plaat, bak dan in 2 delen. 
  4. Breek de oreo cookies in grove stukken en steek deze bovenop de bolletjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak de vegan Oreo Chocolate Chip cookies in 15 minuten af. Laat daarna 30 minuten op de warme bakplaat afkoelen.
  5. Bewaar volledig afgekoelde koekjes in een koektrommel op een koele en donkere plek. Je kunt ze gerust een week bewaren namelijk.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Chocolate chips ofwel chocolade ‘druppels’ kunnen ook vervangen worden door kleine blokjes of zelfs fijngehakte chocolade. Je kunt in dit recept zowel pure, melk, witte of een combinatie van bijv. pure en witte chocolade gebruiken.