• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

18 april 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, dat je spontaan zin krijgt om je koffers te pakken naar een verre weg bestemming. Tja soms doet eten dat gewoon met je. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep.

Vegetarische Indiase bloemkoolsoep

Soms heb je van die dagen dat je niet te lang in de keuken wilt staan. En zeker als het een frisse dag is geweest, wijk ik toch al vaak uit naar een gezonde en vullende maaltijdsoep. Het is de ideale manier om restjes groente uit de groentelade op te maken. En het is ook nog eens gezond en lekker. Deze Indiase bloemkoolsoep is vegetarisch of zelfs vegan te noemen. Daarnaast kan de vleesliefhebber kan op het einde nog 100 gram gewokte stukjes kipfilet of aangebakken blokjes paneer kaas in de soepkom strooien. Lekker wat extra proteïne, naast de witte bonen, die deze soep zijn romige structuur geven.


Voor de liefhebber hebben we 15x Recepten uit de Indiase keuken op een rijtje gezet. Pure comfortfood als je het mij vraagt. Hoeveel van deze Indiase klassiekers ken jij?


recept indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere Indiase recepten

Door het gebruik van o.a. kurkuma en mosterdzaadjes, voert deze soep mij mee naar homemade maaltijden van een Indiase vriendin van mij. Zo lekker dat ik gerust een keertje op culinaire ontdekkingsreis naar India zou willen gaan. Om eens te kijken wat deze keuken nog meer inhoud. Maar goed, voor nu houden we het gewoon even bij deze Indiase bloemkoolsoep en nog een paar andere lekkere Indiase recepten. Wist je dat bloemkool ook kan schitteren in dit curry recept voor de bekende Indiase Aloo Gobi curry met aardappels? En heb je ooit wel eens Saag Paneer gemaakt? Een verrukkelijke Indiase spinazie curry met kaas. En bij al die Indiase recepten serveer je natuurlijk zelfgemaakte naan!


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Magimix Power Blender die ik gebruik? Lees hier de review (binnenkort online) van dit apparaat.

  •  Magimix Power Blender 5XL
  •   Kleur: Mat Chroom
  •   Prijs:  € 349.- 
  •   o.a. te koop bij Coolblue.nl


Print

Recept: Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

recept indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, maar bovenal makkelijk en snel te maken. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep. Om hem romig te maken gebruik ik peulvruchten in plaats van zuivel zoals kookroom of kokosmelk en daardoor is deze soep zelfs vegan! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 – 3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Method: koken
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 500 gram bloemkool
  • 100 gram kruimige aardappel
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 150 gr voorgegaarde gele linzen of witte bonen (uit blik of zak)
  • 1 liter (tuinkruiden)bouillon
  • verse bieslook, ter garnering
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • soeppan met deksel
  • bolzeef
  • staafmixer of blender met soepfunctie

Instructions

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Schil de aardappels en snijd in grote blokjes. Pel en snipper de sjalot. Was de rode peper, verwijder de steel en evt. de zaadjes en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin de sjalot en rode peper rondom aan. Voeg de bloemkool en aardappel toe en roerbak mee gedurende 2 minuten. Voeg de kurkuma, mosterdzaad en komijnzaad toe, roer goed door. Laat samen 2 minuten mee bakken.
  3. Blus af met de bouillon en breng de soep aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat, met de deksel op de pan, rustig doorkoken gedurende 25  minuten. 
  4. Spoel de gele linzen (of witte bonen) af onder koud water en laat uitlekken. Voeg tot slot toe aan de soep. Omdat de variantien uit blik, pot of stazak al voorgegaard zijn hoeven deze alleen opgewarmd te worden en niet echt meer te koken.
  5. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Of giet de inhoud van de pan in een hittebestendige blender en blender de soep fijn. Serveer de Indiase bloemkoolsoep in diepe borden of kommen en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Keywords: soep, vegetarisch, bloemkool, kurkuma, mosterd, komijn, vegan, linzen, spliterwten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Coolblue.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Soep Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bieslook, bloemkool, detox recepten, gluten, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, Kip, komijn, kurkuma, peulvruchten, rode peper, sjalotten, vegan, Voedselzandloper, witte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kwarkbrood met appel en rozijnen
Volgend bericht: Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies »

Lees Interacties

Reacties

  1. ansuya

    14 juni 2016 om 6:04 pm

    kun je ook blikje kikkererwten gebruiken ipv van witte bonen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 juni 2016 om 9:41 pm

      Uiteraard! Varieer hier gerust mee!
      De bonen ‘binden’als het ware de soep en maakt lekker romig 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee