• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

18 april 2022 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, dat je spontaan zin krijgt om je koffers te pakken naar een verre weg bestemming. Tja soms doet eten dat gewoon met je. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep.

Vegetarische Indiase bloemkoolsoep

Soms heb je van die dagen dat je niet te lang in de keuken wilt staan. En zeker als het een warme dag is geweest, wijk ik toch al vaak uit naar een gezonde en vullende maaltijdsoep. Het is de ideale manier om restjes groente uit de groentelade op te maken. En het is ook nog eens gezond en lekker. Deze Indiase bloemkoolsoep is vegetarisch of zelfs vegan te noemen. Maar de vleesliefhebber kan op het einde nog 100 gram gewokte stukjes kipfilet in de soepkom strooien. Lekker wat extra proteïne, naast de witte bonen, die deze soep zijn romige structuur geven.

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Nog meer lekkere Indiase recepten

Door het gebruik van o.a. kurkuma en mosterdzaadjes, voert deze soep mij mee naar homemade maaltijden van een Indiase vriendin van mij. Zo lekker dat ik gerust een keertje op culinaire ontdekkingsreis naar India zou willen gaan. Om eens te kijken wat deze keuken nog meer inhoud. Maar goed, voor nu houden we het gewoon even bij deze Indiase bloemkoolsoep en nog een paar andere lekkere Indiase recepten. Wist je dat bloemkool ook kan schitteren in dit curry recept voor de bekende Indiase Aloo Gobi curry met aardappels? En heb je ooit wel eens Saag Paneer gemaakt? Een verrukkelijke Indiase spinazie curry met kaas. En bij al die Indiase recepten serveer je natuurlijk zelfgemaakte naan!


Print

Recept: Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden
Print Recipe

Deze Indiase bloemkoolsoep is zo heerlijke, lekker en kruidig, maar bovenal makkelijk en snel te maken. Op een warme broeierige lentedag moest ik nog wat bloemkool op maken en dit gaat echt super gemakkelijk met deze Indiase Bloemkoolsoep. Om hem romig te maken gebruik ik peulvruchten in plaats van zuivel en daardoor is deze soep zelfs vegan! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 – 3 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 500 gram bloemkool
  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 150 gr gele spliterwten of gele linzen
  • 1 liter (tuinkruiden)bouillon
  • verse bieslook, ter garnering
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • soeppan met deksel
  • bolzeef
  • staafmixer of hittebestendige blender

Instructions

  1. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Pel en snipper de sjalot. Was de rode peper, verwijder de steel en evt. de zaadjes en snijd in ringen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en bak hierin de sjalot en rode peper rondom aan. Voeg de bloemkool toe en roerbak mee gedurende 2 minuten. Voeg de kurkuma, mosterdzaad en komijnzaad toe, roer goed door. Laat samen 2 minuten mee bakken.
  3. Voeg de gele linzen of spliterwten toe en blus af met de bouillon. Breng de Indiase bloemkoolsoep aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat, met de deksel op de pan, rustig doorkoken gedurende 25  minuten. Prik eventueel met een vork in de bloemkool om te voelen of deze gaar is. De linzen zouden ook gaar moeten zijn.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Of giet de inhoud van de pan in een hittebestendige blender en blender de soep fijn. Serveer de Indiase bloemkoolsoep in diepe borden of kommen en garneer met wat fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Notes

  1. Je kunt de losse kruiden en specerijen ook vervangen door 1 eetlepel kerriekruiden mix.
  2. Let op dat je wel linzen of spliterwten gebruikt die 20 minuten kooktijd hebben. Check altijd je verpakking voor de juiste bereidingstijd en evt. voorweken van de (gedroogde) peulvruchten.

 

Keywords: soep, vegetarisch, bloemkool, kurkuma, mosterd, komijn, vegan, linzen, spliterwten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Category: Glutenvrije Recepten, Soep Recepten Tags: bieslook, bloemkool, bonen, detox recepten, gluten, Indiase keuken, Kip, komijn, kurkuma, rode peper, sjalotten, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper, witte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kwarkbrood met appel en rozijnen
Volgend bericht: Wentelteefjes van Paasstol of Kerststol »

Lees Interacties

Reacties

  1. ansuya

    14 juni 2016 om 6:04 pm

    kun je ook blikje kikkererwten gebruiken ipv van witte bonen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 juni 2016 om 9:41 pm

      Uiteraard! Varieer hier gerust mee!
      De bonen ‘binden’als het ware de soep en maakt lekker romig 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in