Print

Recept: Lemon Cake Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegan lemon cake balls zijn ideaal voor de lekkere trek! Gemaakt van cashewnoten en verse citroen maakt dit een lekker fris tussendoortje voor elk moment van de dag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minutes.
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale
  • 150 gram raw cashewnoten, geweekt *
  • 60 ml verse citroensap
  • rasp van 1 schoongeboende citroen
  • 50 gram agave siroop **
  • 50 gram geraspte kokos
  • 25 gram kokosmeel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 theelepel kurkuma

Extra:

Instructions

*De avond van tevoren: Stop de raw cashewnoten in een kom of kan en vul aan met koud water. Laat dit een nachtje weken om de noten wat zachter te maken. Giet daarna af en laat uitlekken.

  1. Stop de cashewnoten in de foodprocessor, samen met alle overige ingrediënten voor de vegan lemon cake balls en laat laat deze een minuut draaien. (** voor keto proof vervang de agave door zero carb syrup zoals steviala, GoodGood of Walden Farms)
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom en rol hier Vegan Lemon Balls van, ter grootte van een walnoot. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Je kunt totaal 20 vegan lemon cake balls maken. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Notes

Stop de energieballetjes in een hersluitbaar zakje of bakje en bewaar gerust nog een week in de koelkast.