• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

5 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vandaag vrijdag – visdag! Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Ik laat je zien hoe eenvoudig je deze klaar maakt!

Wat is een Tuna Melt Sandwich?

Ik zet zo’n 1-2 x per week een portie vis op het menu, maar maak er dan ook graag iets speciaals van! Deze Tuna Melt sandwiches zijn dan ook een heerlijk lunch gerecht met kaas en tonijn! In Amerika scoor je deze gerust in een van de vele deli’s en het is een heerlijke warme take away gerecht. Maar thuis zet je hem ook zo in elkaar. Je maakt allereerst een romige tonijnsalade met mayonaise en een pepertje voor de pit. Beleg hiermee een boterham of sandwich, leg er een plak kaas overheen en gril je broodje in de oven. De kaas smelt over je tonijn heen en de Tuna Melt sandwich is geboren! Dit gerecht is dus ook eenvoudig te bereiden in een panini grill of tosti apparaat. Onze Nanda maakte eerder een gezondere versie van dit gerecht en die is ook verrukkelijk!

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met tonijn

Dit recept voor Tuna Melt is dan ook een van de redenen dat je bij mij steevast blikjes tonijnstukken in de voorraadkast zult vinden! Maar je maakt met tonijn nog veel meer lekkere recepten klaar hoor! Wat dacht je van deze Tuna Melt Nacho;s ovenschotel? Lekker met een dot guacamole erbij! Maar ook op de pizza doen tonijn en kaas het heel goed samen! Deze courgetti met tonijn is overigens een heerlijke zomerse low carb maaltijd. En voor de lekkere trek zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus ook een aanrader! Mocht jij geen tonijn in je voorraadkast hebben staan, haast je dan nu gauw naar de winkel! 🙂


Print

Recept: Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Je kunt dit gerecht tevens vegan maken door de tonijn te vervangen door een vegan alternatief. Gebruik dan ook vegan mayonaise en vegan kaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 –180 gram tonijn, op water (blik)
  • halve rode ui
  • 0,5 – 1 rode peper *
  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 plakken (cheddar) kaas
  • 1 little gem

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de tonijn uitlekken. Snipper ondertussen de rode ui zeer fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd vervolgens ook fijn. Meng in een kommetje de tonijn met de ui, peper, mayonaise, ketchup, citroensap en mosterd.
  3. Snijd de bollen doormidden en plaats op de bakplaat met de snijkant omhoog. Verdeel de tonijnsalade over de 4 helften. Leg op elke helft een plak kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tuna melt gedurende 6-8 minuten, of in ieder geval tot de kaas gesmolten is!
  4. Ondertussen pluk je de blaadjes van de little gem. Was deze en laat goed uitlekken. TIp: dep droog met een stuk keukenpapier). Hak de sla in stukken en verdeel deze over de twee onderste helften van de bollen. Klap nu direct de bovenste helften hierbovenop en zet eventueel vast met een prikker. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

TIP: * liever geen rode peper ivm de pit? Dan kun je ook rode 1 ‘snack paprika’ gebruiken in dit recept. 

Keywords: Broodjes, vis, tonijn, kaas, sla, tonijnsalade,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tuna melt broodjes met tonijn en kaas wilt gaan maken

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: Amerikaanse keuken, brood, maoynaise, mosterd, rode peper, Sandwich, sla, tonijn, tosti's, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mac n Cheese met Truffel
Volgend bericht: ITALIE Weekmenu »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee