• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

28 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vandaag vrijdag – visdag! Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Ik laat je zien hoe eenvoudig je deze klaar maakt!

Wat is een Tuna Melt Sandwich?

Ik zet zo’n 1-2 x per week een portie vis op het menu, maar maak er dan ook graag iets speciaals van! Deze Tuna Melt sandwiches zijn dan ook een heerlijk lunch gerecht met kaas en tonijn! In Amerika scoor je deze gerust in een van de vele deli’s en het is een heerlijke warme take away gerecht. Maar thuis zet je hem ook zo in elkaar. Je maakt allereerst een romige tonijnsalade met mayonaise en een pepertje voor de pit. Beleg hiermee een boterham of sandwich, leg er een plak kaas overheen en gril je broodje in de oven. De kaas smelt over je tonijn heen en de Tuna Melt sandwich is geboren! Je kunt er eventueel nog een beetje sla of rauwkost tussen stoppen, klap het broodje dicht en geniet! Dit gerecht is dus ook eenvoudig te bereiden in een panini grill of tosti apparaat – wel even van tevoren broodje dichtklappen :-). Ook leuk: onze Nanda maakt een gezondere versie van dit gerecht en die is ook verrukkelijk!

Tegenwoordig kun je ook visvrije tonijnsalade of zelfs vegan tonijnstukken vinden in de supermarkt. Als je dan tevens vegan mayonaise en vegan kaas gebruikt maak je zo heel eenvoudig een VEGAN Tuna Melt broodje klaar! Yummmmm!

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met tonijn

Dit recept voor Tuna Melt is dan ook een van de redenen dat je bij mij steevast blikjes tonijnstukken in de voorraadkast zult vinden! Maar je maakt met tonijn nog veel meer lekkere recepten klaar hoor! Wat dacht je van deze Tuna Melt Nacho;s ovenschotel? Lekker met een dot guacamole erbij! Maar ook op de pizza doen tonijn en kaas het heel goed samen! Deze courgetti met tonijn is overigens een heerlijke zomerse low carb maaltijd. En voor de lekkere trek zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus ook een aanrader! Mocht jij geen tonijn in je voorraadkast hebben staan, haast je dan nu gauw naar de winkel! 🙂


Print

Recept: Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Je kunt dit gerecht tevens vegan maken door de tonijn te vervangen door een vegan alternatief. Gebruik dan ook vegan mayonaise en vegan kaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 –180 gram tonijn, op water (blik)
  • halve rode ui
  • 0,5 – 1 rode peper *
  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 plakken (cheddar) kaas
  • 1 little gem

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de tonijn uitlekken. Snipper ondertussen de rode ui zeer fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd vervolgens ook fijn. Meng in een kommetje de tonijn met de ui, peper, mayonaise, ketchup, citroensap en mosterd.
  3. Snijd de bollen doormidden en plaats op de bakplaat met de snijkant omhoog. Verdeel de tonijnsalade over de 4 helften. Leg op elke helft een plak kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tuna melt gedurende 6-8 minuten, of in ieder geval tot de kaas gesmolten is!
  4. Ondertussen pluk je de blaadjes van de little gem. Was deze en laat goed uitlekken. TIp: dep droog met een stuk keukenpapier). Hak de sla in stukken en verdeel deze over de twee onderste helften van de bollen. Klap nu direct de bovenste helften hierbovenop en zet eventueel vast met een prikker. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

TIP: * liever geen rode peper ivm de pit? Dan kun je ook rode 1 ‘snack paprika’ gebruiken in dit recept. 

Keywords: Broodjes, vis, tonijn, kaas, sla, tonijnsalade,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tuna melt sandwich © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tuna melt broodjes met tonijn en kaas wilt gaan maken

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: Amerikaanse keuken, brood, maoynaise, mosterd, rode peper, Sandwich, sla, tonijn, tosti's, vegan, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Franse uiensoep
Volgend bericht: Zelf popcorn maken in de pan »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee