• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Restaurant NIVEN* in Rijswijk

Restaurant NIVEN* in Rijswijk

7 juli 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

restuarant_niven_rijswijk

(bron foto: Restaurant Niven)

Iedereen heeft vast wel een bucket-list, of lijstje met restaurants die je graag eens zou willen bezoeken. Restaurant NIVEN in Rijswijk is er een die al een hele poos op mijn lijst stond. Ik heb altijd al eens willen eten in een Michelin-sterren restaurant, en dit is mijn eerste! Hopelijk een van velen die nog gaan volgen!

Over Niven Kunz

Met slechts 24 jaar was hij al de jongste Nederlandse chefkok die een Michelin-ster kreeg (Voor ‘t Raethuys). Met de Librije *** als leerschool en  ‘koken’ als grootste passie, had Niven Kunz een duidelijk doel voor ogen: hij wilde zijn eigen restaurant beginnen. En dat is hem gelukt! In 2009 opende hij de deuren van zijn eigen Restaurant NIVEN in Rijswijk en inmiddels is de jonge chef begin 30 en heeft hiervoor nog steeds de ster op zijn naam staan.

Lokaal en ongedwongen

Niven heeft een eigen stijl en kookt lichte en toegankelijke gerechten. Zijn menukaart wordt bepaald door het marktaanbod en de diverse groente en fruit die de seizoenen met zich mee brengen. Zo werk hij bijvoorbeeld veel samen met lokale telers uit zijn ‘achtertuin’:  Het Westland en Het Groene Hart. Overigens kookt hij ook volgens het 80/20 principe: 80% op het bord bestaat uit groente, en slechts 20% bestaat uit vis of vlees.

Het publiek is heel divers: van jonge stellen, families tot broer en zussen die de leeftijd van mijn oma hebben. Daarnaast hangt er ook een heerlijke ongedwongen sfeer in het restaurant. Je zit er heerlijk in een stoel of op de bank, en de tafels zijn heel ruim. Er is veel oog voor detail: dat zie je terug op tafel, maar ook tijdens het uitserveren (denk aan witte handschoentjes). En het valt mij op hoe goed het personeel op de hoogte is van de gerechten, en alle bijpassende wijnen. Dit zien we graag terug in elk restaurant!

Strawberry Gold likeur

Naast de fantastische gerechten heeft Niven ook een likeur op de markt gebracht in samenwerking met lokale telers:  Strawberry Gold. Dit fijne drankje is ideaal om te serveren bij toetjes, en is gemaakt van de Westlandse aardbei.

restuarant_niven_rijswijk_strawberry_gold

(bron foto: Westlandse Aardbei)

Wij hadden het genoegen om deze ook te mogen proeven tijdens het diner, en uiteraard ging er ook een fles mee naar huis (TIP!). Daarnaast heeft Niven ook diverse kookboeken uitgebracht waarbij jij ook sterrengerechten op tafel kunt zetten. Hij is werkelijkwaar van alle markten thuis, maar nog belangrijker: Mijn eerste Michelin-ster ervaring was een succes. Kijk mee naar wat wij hier geproefd hebben:

10-gangen bij Restaurant Niven

Vooraf:

restaurant_niven_rijswijk_2-001

Heerlijk vers zuurdesembrood vooraf, met roomboter, grof gemalen peper korrels en zeezout.

1e gang:

restaurant_niven_rijswijk_1-001

Als amuse hapje: hartig taartje met aubergine-geitenkaas vulling en tuinkers.

2e gang:

restaurant_niven_rijswijk_3-001

Mini-taartjes van tempeh, met Westlandse tomaatjes,  rettich en soja.

3e gang:

restaurant_niven_rijswijk_4-001

Krabsalade met haringkuit, een gepocheerd kwarteleitje, met daar overheen diverse gele groente.

 4e gang:

restaurant_niven_rijswijk_5-001

Tartaar van Zillertaler rund, druiven mousse, violet mosterd, rode biet, radijs, augurk en truffelaardappel.

 5e gang:

restaurant_niven_rijswijk_6-001

Een bonbon van eendenlever, verstopt onder plakjes aardpeer, een macadamia crumble, beurre noisette en een jus van cherrytomaat en zomertruffel.

 6e gang:

restaurant_niven_rijswijk_7-001

Scholfilet in beurre noisette, met een creme van zwarte knoflook, bloemkool en een jus van dragon.

 7e gang:

restaurant_niven_rijswijk_8-001

Lamsnek met witte asperges, nieuwe aardappel, dubbel gedopte doperwtjes en tinten van citrus.

 En toen kwam de Strawberry Gold op tafel:

restaurant_niven_rijswijk_9-001

Voor de overgang naar de toetjes werd er een glaasje Strawberry Gold likeur geschonken.

 8e gang:

restaurant_niven_rijswijk_11-001

Een mini ijshoorntje gevuld met hazelnootmousse, vanille ijs, nougatine, caramel en grof zeezout.

 9e gang:

restaurant_niven_rijswijk_12-001

Lichtgroen ijs gemaakt van venkel, een schuim van rozen, diverse bereidingen van aarbeien, een kruim van rode peper, en strawberry cheesecake.

 10e gang:

restaurant_niven_rijswijk_13-001

Een plakje pistachecake, met daarop rabarbermousse en rabarber ijs, avocado mousse en witte chocolade mousse in een  crumble

 Koffie + friandises:

restaurant_niven_rijswijk_14-001

De huis-pattisier van Restaurant Niven heet Teun, en die heeft deze heerlijke friandises gemaakt voor bij de koffie: Een chocolade cupcake, een chocolade macaron en een toffee van chocolade en karamel.

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht 

  • Het restaurant heeft een Michelin-ster notering.
  • Een rustige inrichting in een pittoresque gelegen boederij. De tafels zijn tevens heerlijk ruim.
  • Goede wijnkaart en de glazen zijn ook in ‘halve’ porties te bestellen. Zo kan de ‘bob’ ook nog een half glaasje mee proeven.
  • Personeel is goed op de hoogte van alle ingrediënten, wijnen, ettiquette en is uitermate vriendelijk en behulpzaam.
  • Kookt met lokale producten, en MSC goedgekeurde vis.
  • Gratis parkeren! Handig als je van ver komt.
  • Het landgoed heeft ook twee hotelkamers, zodat je er ook kunt blijven overnachten na het diner (en na alle wijn).
  • Niven Kunz is ook heel actief op twitter, dus twitter er tijdens het eten gerust op los en laat hem weten hoe je het vind smaken.
  • En wil je thuis ook koken als een sterrenchef? Niven heeft namelijk ook een serie kookboeken op zijn naam staan. 

 

BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht

  • Het restaurant ligt vrij afgelegen, en ook niet in een stadscentrum. Het beste is om met de auto te komen, of boek een overnaching in de buurt  (Rijswijk of Delft).
  • Je moet echt een aantal weken/maanden van te voren al reserveren. Dit geldt ook voor de twee hotelkamers.
  • De prijs maakt dat een avondje uit eten niet voor iedereen is weggelegd. Maar gelukkig komt dit restaurant ook wel eens voorbij op Groupon.

Review:    Prijs: € € €    Eten: 8.5    Service: 9     Decor: 8    Totaal:  Cijfer 8.5

Restaurant NIVEN  *
Delftweg 58 A
2289 AL, Rijswijk
Telefoon: 070- 307 7970 
 www.restaurantniven.nl
Lid van Alliance Gastronomique Néerlandaise
Michelin-ster notering:  1
 
genieten_groetjes_betty

 

Category: Restaurants in overige steden Tags: aardbeien, Michelin-ster, Niven, rijswijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Courgetti met tonijn (pasta gemaakt van courgette)
Volgend bericht: Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bite food blog

    7 juli 2014 om 3:49 pm

    Wauw fijne ervaring! Hier wil ik ook nog graag een keer eten maar ben wel meer van het vlees.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:06 pm

      Laat je zeker verrassen, want geloof me, je mist die overige 30% vlees niet hoor 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in