• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Nom Nom Nom TAG – 10 vragen aan Betty

Nom Nom Nom TAG – 10 vragen aan Betty

12 juli 2014 Door Betina Oostveen 8 Reacties

nom_nom_nom_tagIk ben getagd door Lianne van Focus on Foodies! Er gaat namelijk al een poosje een vragenlijst rond onder de foodbloggers, waarbij je de persoon achter de blog beter leert kennen. Telkens tagt een foodblogger weer een andere foodblogger, en zo komen er steeds meer mini interviews met deze Nom Nom Nom tag. Deze tag bestaat uit 10 vragen die gaan over de eetgewoontes van een foodblogger..  Nom Nom Nom klinkt natuurlijk als iemand die lekker zit te smikkelen.

1. Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik begin mijn dag altijd met een glas warm water met citroen. Er zijn genoeg mensen die dit niet weg krijgen op de nuchtere maag, of het gewoon te zuur vinden. Ik vind het heerlijk en een goede vervanger van een kopje koffie. Ik kan mij nu geen ochtenden zonder meer voorstellen. Andersom ben ik een moeilijke vis-eter. Vroeger lustte ik nooit vis, maar ben het mezelf langzamerhand aan het aanleren. Het is immers heel gezond. En tegenwoordig durf ik zelfs in een restaurant een stukje vis te bestellen en ik kook alleen met MSC goedgekeurde vis.

2. Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Iets met hummus! Ik eet al nauwelijks brood, maar ik kan zo genieten van brood dippen in een flinke pot hummus. Ik zal er dan ook nog een paar plakken avocado en zongedroogde tomaatjes op doen. En misschien ook nog een plak parmaham of serranoham, gewoon omdat het kan. Gezien de Mediterraanse smaken zal ik hem waarschijnlijk: Escape to Hummus Ville noemen.

rp_hummus-1-header-001.jpg

3. In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Onlangs heb ik mogen eten bij Restaurant Niven in Rijswijk. Niets voor niets met een Michelin-ster notering, want ik wilde aan het einde van de avond helemaal niet meer weg. Na 10 (!) gangen vond ik het jammer dat het over was. Ik had er gerust de hele avond kunnen blijven zitten, zo intens heb ik er genoten. De sfeer was uiteraard ook heel goed.

4. Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Eieren! Ik kan echt elke dag eieren eten bij het ontbijt. Gekookt, gebakken, gepocheerd, maakt niets uit. Maar je kan er ook elke denkbare groente in mee bakken, of serveren met zoute en krokante bacon of spekreepjes. Maar ik zou dit eigenlijk meer moeten afwisselen met mijn andere ontbijt-favorieten: smoothies en havermoutpap. 

pocheiheader-0011

5. Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Och jee.. die lijst is lang zeg… In ieder geval goede curry’s, een toetje of taart met veel rood fruit, en ook nog iets met brood. Ik moet het nog een beetje uitwerken maar het zal ongetwijfeld hier voorbij komen.

6. Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

95% zelf koken, want dan heb ik gewoon de touwtjes in eigen handen, en ben ik baas over mijn eigen buik. Maar… ik kan zo intens genieten van een goed restaurant: nieuwe gerechten ontdekken en dingen proeven die ik thuis nooit klaar maak. Daarnaast is het ook wel lekker dat een ander dan eens voor mij kookt, dus daar zou ik graag de overige 5% aan verdelen.

brasserie_lourens_in_leeuwarden_grand_hotel_post_plaza_19

7. Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Detoxen! Geen gluten, geen suikers, geen vlees/gevogelte. Maar gewoon veel groente, fruit, noten en vis. Verandering van spijs doet wonderen, en ik voel me altijd zoveel beter en fitter als ik een aantal dagen detox-proof hebt gegeten. Je kunt hier meer over terug lezen in mijn detox dagboeken.

8. Wat is je favoriete toetje?

Ik eet bijna nooit meer een toetje, want hier gaan toch vaak suikers of volle room in. Maar als ik dan van mezelf een keertje mag genieten, dan ga ik toch wel voor iets met karamel of chocolade. Een mud cake, een chocolade-karamel taart of brownies wordt ik heel blij van, maar ook een banoffee pie met de perfecte balans van banaan, karamel en ongezoete slagroom. Als je het dan toch doet.. doet het dan goed…

ChocoCaramel-1-_-Header-001

9. Ben je ergens allergisch voor?

Schelp en schaaldieren! Daar gaat mijn gezicht van opzetten, krijg ik heel erg jeuk en rode plekken van. Het zelfde geldt voor bepaalde vruchten zoals kiwi’s, aardbeien, perzik..  Daarnaast ben ik ook gevoelig voor koemelk. Een keer in de week een cappuccino drinken gaat vaak nog goed, maar drie dagen achter elkaar zorgt voor een flinke huid eczeem. En ik krijg last van een opgezette buik na het eten van gluten (brood, pasta etc). Ik  ben dus nogal een gevoelig typje, maar weet inmiddels heel goed wat ik beter kan vermijden. Niet voor de rest van mijn leven hoor.. eens in de zoveel tijd probeer ik het weer en kijk hoe ik reageer. Soms groei je namelijk over je allergie heen. Dit had ik namelijk met appels: na 12 jaar kon ik deze eindelijk weer eten.

10. Deel een handige kooktip:

Gebruik een citroen om je eten te conserveren, dat doen fabrikanten immers ook, en dat kun jij ook doen. Voeg citroensap toe aan zelf gemaakte jam met weinig suiker. Hoe minder suiker hoe sneller het bederf, maar de citroen gaat dat juist weer tegen. Maar citroensap helpt ook tegen het verkleuren van o.a. appels en avocado. Hier gebruik ik vaak citroensap uit een flesje voor: spuit een beetje sap op het snijvlakken van een gehalveerde vrucht. Laat de pit zitten, stop in een boterhamzakje en bewaar in de koelkast. En van de citroenen die je over hebt, maak je makkelijk fruit water voor zomerse dagen van , of een detox drankje als vervanger van koffie.

warm_water_met_citroen_detox_tip_1-001

Zo! dit waren de 10 vragen van de Nom Nom Nom tag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen? Mocht je zelf misschien ook een leuke vraag voor mij hebben, laat dan gerust een comment achter onder aan deze pagina.

Bij deze tag ik dan ook meteen drie andere foodie collega’s, namelijk: Wendy van Foodie Moods , Alex van Serve with Cream en Simone van Simones Kitchen om van mij dit stokje over te nemen. Ik ben namelijk heel benieuwd naar hun antwoorden op de Nom Nom Nom tag vragenlijst.

genieten_groetjes_betty

Category: Persoonlijk Tags: persoonlijk, Tags met vragen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tropische ijsjes met mango, ananas, kokos en chiazaad
Volgend bericht: NIVEN 80/20 kookboek van sterrenchef Niven Kunz + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Desiree Sip

    12 juli 2014 om 8:20 am

    Wat leuk om op deze wat meer over jou en food te lezen 🙂 Leuke vragen! Elke dag een glas water met citroen zou ik zelf niet wegkrijgen denk ik. Ik drink daarentegen wel bijna alleen maar water gedurende de dag. Geef mij maar een kopje koffie om de dag mee te beginnen 😉

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:05 pm

      Hi Desiree,
      af en toe gun ik mezelf ook nog wel een kopje koffie hoor, maar ik heb het gelukkig niet meer ‘ nodig’ 🙂

      Beantwoorden
  2. Danielle

    13 juli 2014 om 11:28 am

    Moet dit gezond voorstellen? Of is dit gewoon lekker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 juli 2014 om 6:37 pm

      Hi Danielle,
      ik begrijp niet goed wat je bedoeld? Deze blogpost is een interview en geen recept?
      groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Simone

    13 juli 2014 om 11:11 pm

    Ooo wat leuk Betina! En dank je wel voor de eer…:) Ik zal er eens vooran zitten van de week. Best lastige vragen zie ik al!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:04 pm

      Ik ben benieuwd, Simone! 🙂

      Beantwoorden
  4. Sheelagh

    18 juli 2014 om 9:48 am

    Blijft leuk om te lezen, ik heb ‘m zelf ook ingevuld een tijdje terug 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 juli 2014 om 9:50 am

      dan ga ik de jouwe ook even lezen 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in