Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken is heel makkelijk. En het maakt ook nog eens een heerlijke voedzame lunch. Beleg bijvoorbeeld een bagel met kaas, sla en tonijnsalade!
Aan de slag met tonijn salade voor op brood maken
In een poging om wat meer vis toe te voegen aan mijn dagelijkse eetpatroon heb ik een flinke voorraad tonijn in blik gekocht. Deze is namelijk al klaar en kun je prima toevoegen aan lunch salades met bladgroenten, pasta gerechten maar ook op brood! Dus ging ik aan de slag met deze tonijn salade voor op brood maken. De basis voor tonijnsalade bestaat simpelweg uit tonijn en mayonaise. Ik voegde echter kleine stukjes uien, augurk en kappertjes toe voor een beetje bite en extra smaak. Het maakt samen in ieder geval een heerlijke romige salade voor op brood en vele malen lekkerder dan de kant-en-klaar salades uit de winkel!
Nog meer lekkere lunch recepten
Nu kun je bijvoorbeeld tijdens de lunch lekker genieten van een bagel met tonijn salade! Maar op deze site vind je nog meer lekkere lunch recepten met brood terug! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Clubsandwich met kalkoen en frambozen? Of een lekkere homemade eiersalade met spekreepjes voor op brood? Tijdens een vakantie stuitte onze Nanda op een croissant gevuld met Griekse salade voor de lunch! Maar een heerlijke plak (zuurdesem)brood met paprika spread en burrata is ook een aanrader Deze pita met gegrilde groenten en falafel is overigens ook een lekker en gezond idee voor de lunch!
Recept: Tonijn salade voor op brood maken
Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken is heel makkelijk. En het maakt ook nog eens een heerlijke voedzame lunch. Beleg bijvoorbeeld een bagel met kaas, sla en tonijnsalade! Met kleine stukjes augurk, rode ui en kappertjes voor extra bite en smaak!
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1–2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 150–180 gram tonijn, op water (blik)
- halve rode ui, gesnipperd
- 1 el fijngehakte augurk
- 1 el kappertjes
- 2 el mayonaise (of meer naar wens)
- 1 el citroensap
- 1 el fijngehakte peterselie
- 1 el fijngehakte dille
- 1 tl mosterd
- peper & zout
- optioneel: snuf cayennepeper of crushed chili’s voor extra pit
Extra:
- 2 bagels
- optioneel: 2 grote plakken kaas
- handje sla, bijv. little gem of veldsla
Instructions
- Giet het blikje tonijn af en stop in een kom. Voeg de rode ui, augurk en kappertjes toe en roer door elkaar.
- Voeg vervolgens de mayonaise, het citroensap, peterselie, dille en mosterd toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en evenuteel wat chili’s om het pit te geven.
- Bewaar deze tonijnsalade in een afgedekt bakje in de koelkast (max 2 dagen).
- Verwarm ondertussen de bagels in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ze overlangs door. Beleg de onderste helft met eventueel een plak kaas en sla. Lepel hier de tonijn salade op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Voor een glutenvrij en low carb alternatief kun je deze tonijn salade ook in sla blaadjes oprollen. Je hebt dan low carb en keto proof sla wraps met tonijn.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tonijn salade voor op brood wilt gaan maken!
Geef een reactie