• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Thaise pompoen soep met kokos

Thaise pompoen soep met kokos

14 oktober 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en dan zetten we een vegetarisch recept in het zonnetje! Deze tijd van het jaar kunnen we niet om de pompoenen heen, dus maak eens deze Thaise pompoensoep met kokos, gember en citroengras!

Recepten met pompoen

Pompoenen zijn er in vele soorten en maten. Maar de oranje ‘Hokkaido’ bol pompoen en de lichtere flespompoen zijn hier thuis toch wel favoriet! Voor het snijden en roosteren van pompoenen vind je hier een handige tutorial filmpje! Maar pompoenen doen het ook uitermate goed in een rijke en vullende maaltijdsoep! Met name de flespompoen kan wel wat extra smaakmakers in de recepten gebruiken, want de smaak kan een beetje vlak uitvallen. Maar bijvoorbeeld deze Thaise pompoensoep geef je gewoon net even wat meer smaak door het gebruik van gember, kokos schaafels, een scheutje limoen en wat vissaus. Net zoals bij veel gerechten uit de Thaise keuken is het zoeken naar balans tussen zoet, zout, zuur en pittig het mooiste dat er is.

recept thaise pompoensoep met kokos © bettyskitchen.nl

Eerder maakte ik deze pittige pompoensoep met zure room en pompoenpitten. Ditmaal besloot ik om een compleet vegetarisch alternatief te maken met typische Thaise smaakmakers! Het maakte een overheerlijke lichte maar romige soep om van te genieten tijden herfstachtige dagen. Serveer er hooguit wat naanbroodjes of pita broodjes bij en je kunt heerlijk gaan genieten van dit recept voor vegetarisch Thaise pompoensoep met kokos! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met pompoen als je wilt!


Benieuwd naar de receptvideo van deze Thaise pompoensoep? Je kunt het filmpje hier bekijken!


Print

Recept: Thaise pompoen soep met kokos

recept thaise pompoensoep met kokos © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en dan zetten we een vegetarisch recept in het zonnetje! Deze tijd van het jaar kunnen we niet om de pompoenen heen, dus maak eens deze Thaise pompoensoep met kokos, gember en citroengras! Heerlijk op smaak gebracht met nog wat limoensap en vissaus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 duimpje gember
  • 1 tomaat
  • 1 stengel sereh
  • 250 ml (kippen)bouillon
  • 1 blik kokosmelk (ca  400 ml)
  • 1 el limoensap (van 1 limoen)
  • 1 el Nam pla vissaus
  • optioneel: handje kokossnippers
  • 3 bosui
  • verse koriander
  • 1 bosuitje

Instructions

  1. Alvorens je begint: open het blik kokosmelk – NIET SCHUDDEN – en schep 2 eetlepels van dikke kokosroom dat zich aan de bovenkant bevind. Houd deze apart voor decoratie.
  2. Snijd de flespompoen overlang doormidden en lepel de zaadjes en draadjes er uit. Snijd het vruchtvlees in plakken, vervolgens reepjes en blokjes van 1-2 cm.
  3. Pel de sjalotten en snijd fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het pepertje doormidden en verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten (die zijn het pittigst). Schil de gember. Snijd vervolgens in dunne plakjes, reepjes en tot slot piepkleine blokjes. Was de tomaat, snijd doormidden en lepel de zaadjes er uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 
  4. Verhit een scheutje (kokos) olie in een ruime braadpan of soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper gedurende 1 minuut. Voeg de gember en tomaat toe en bak nog een extra minuut mee.
  5. Kneus de citroengras stengel op 3 plekken stop in de pan. Voeg nu ook de blokken pompoen toe en roer het geheel even goed om. Voeg hier de bouillon aan toe. Roer het blik kokosmelk even goed door en giet ook in de pan. Breng het geheel aan de kook en verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de Thaise pompoensoep nu 40 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Verwijder de citroengrasstengel en pureer de soep. Breng op smaak met de limoen en vissaus en roer goed door. 
  7. Serveer de soep in diepe kommen. Lep een beetje van het achtergehouden kokosroom overheen en top af met wat verse koriander en een bosuitje in ringen. Serveer direct!

Eet smakelijk!

  1. Breng op smaak met de limoen en vissaus

Notes

Serveertip: Voor een extra krokante bite is deze soep echt heerlijk met wat geroosterde kokos schaafel. Spreid een handje hiervan uit over een bakplaat en plaats 5-7 minuten in de oven op 180 graden (165 hete lucht). Hou het goed in de gaten want ze kunnen in een keer heel donker gaan kleuren. Met een mooi lichtbruin kleurtje haal je ze er uit en laat afkoelen op de plaat. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept thaise pompoensoep met kokos © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise pompoensoep met kokos wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: bosuien, bouillon, citroengras, flespompoen, gember, Glutenvrij, knoflook, kokosmelk, kokossnippers, koriander, lactosevrij, limoen, rode peper, sjalotten, tomaten, vegetarisch, vissaus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speculaas Cheesecake met appel (video)
Volgend bericht: Zwarte Halloween Tulband »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee