Ola! We zijn alweer bij het laatste recept van de tapasweken op de blog aangekomen! Naast overheerlijke warme (en koude) gerechten wilde ik jullie vandaag laten zien hoe je heel makkelijk een bomvolle tapas plank maakt.
Een borrelplank met Spaanse vleeswaren
Tijdens zomerse avonden zijn we een stuk minder achter de potten en pannen te vinden. We slingeren natuurlijk het liefst de barbecue aan of organiseren lekker een borrel met familie, vrienden of collega’s. Ik hoop dat ik jullie deze maand heb laten zien dat tapas niet alleen verrukkelijk is, maar ook vrij simpel om zelf te maken. Alleen deze tapas plank ontbrak nog, en is er zeker eentje die iedereen ook kan maken.
Extra recepten voor op de tapas plank:
naast de koude Spaanse vleeswaren en kaas kun je de tapas plank aanvullen met nog meer lekkers. Zoals:
- amuse glaasjes met ijskoude gazpacho soep,
- deze gebakken aubergines, snijd desnoods doormidden of in kwarten,
- overheerlijke Croquetas de Jamon,
- 3x gevulde dadels met chorizo, ham of blauwe kaas,
- een schaaltje met Spaanse gehaktballetjes
- of maak er deze gegrilde ‘pimientos de padrón‘ pepertjes bij!
Check hier in ieder geval alle tapas recepten van de site! Buon Apetito!
Kookvideo: Tapas plank maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Geef een reactie