• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Croquetas de Jamon (video)

Croquetas de Jamon (video)

23 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Het zijn de Spaanse tapas weken op de site en we sluiten deze vrijdagmiddag af met Spaanse kroketjes met Serranoham. Deze croquetas de jamon maak je heel eenvoudig zelf en doen het uitstekend als tapas of borrelhapje!

Zomerse kroketjes met ham maken

Terwijl ik dit artikel uittyp regent het buiten pijpenstelen. Wat is er gebeurd met die zomerse dagen die juist nu zo ver weg lijken? Gelukkig is er een manier om letterlijk het zonnetje in huis te halen en dat doe je door simpelweg zomerse kroketjes met ham te maken. Spaanse ham wel te verstaan want we gaan natuurlijk voor overheerlijke Spaanse tapas maken! Deze Croquetas de jamon zijn lekker krokant, romig van binnen met die typische hamsmaak en zijn verrukkelijk met een pittige rode aioli!

Kookvideo: Croquetas de Jamon

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen

Nog meer Spaanse Tapas recepten:

Heb je na deze spaanse kroketjes met Serranoham nog meer trek in tapas? Dan hebben we nog veel meer lekkere Spaanse tapas recepten voor je in petto! Maak dan bijvoorbeeld ook deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Of ga voor gevulde dadels met chorizo en spek! Ook erg lekker zijn deze empenada’s met chorizo. We maken er gewoon een lekker Spaans tapas feestje van! Ik ben benieuwd wat je van de kookvideo voor deze croquetas de jamon vindt!


Print

Recept: Croquetas de Jamon

recept video croquetas de jambon - spaanse kroketjes met seranoham tapas © bettyskitchen
Print Recipe

Breng het zonnetje in huis met deze Spaanse kroketjes met serranoham! Deze croquetas de jambon zijn een typisch tapas gerecht en uitermate geschikt voor de vrijdagmiddag borrel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 uur, 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 2 uur en 45 minuten
  • Yield: 20 stuks 1x
  • Category: Borrelhapjes
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 sjalotjes,
  • 70 gram roomboter,
  • 160 gram Serranoham (2 pakken),
  • 100 gram bloem + extra,
  • 500 ml koude melk *
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie.
  • snuf nootmuskaat,
  • 2 eieren,
  • 150 gram paneermeel of pankow,
  • 1 liter zonnebloemolie (of gebruik een frituurpan).

 

Voor de rode aïoli:

  • 4 eetlepels mayonaise,
  • 1 knoflook, uitgeperst,
  • sap van ½ citroen,
  • halve theelepel hot smoked paprikapoeder (pimentón).

Instructions

  1. Pel en snipper de sjalotten zeer fijn. Smelt de boter in een pannetje en bak hierin de sjalotten glazig gedurende een paar minuten.
  2. Snijd de ham in reepjes en voeg daarna toe aan de sjalotten. Bak mee gedurende 3 minuten. Schep daarna de bloem erbij en bak al roerende om. Je krijgt nu een roux die een beetje zanderig en licht bruin zal worden.
  3. Schenk tot slot de koude melk erbij en breng dit al roerende aan de kook. Laat daarna 10 minuten zachtje doorkoken. Breng alleen nog even op smaak met een snuf peper, de peterselie en de nootmuskaat.
  4. Schep de vulling in een ruime ovenschaal en verdeel goed over de bodem. Dek af met huishoudfolie en doe dit rechtstreeks op de vulling zodat je voorkomt dat er zich een ‘velletje’ gaat vormen. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Maak ondertussen de rode aioli: roer hiervoor de ingrediënten door elkaar in een kommetje. Dek af met folie en plaats in de koelkast tot gebruik.
  6. Zet ook vast 3 kommen klaar met: wat extra bloem, een schaaltje met geklutste eieren en de derde met het paneermeel of pankow.
  7. Vorm met natte handen zo’n 20 croquetas de jambon. Wentel deze eerst door de bloem, vervolgens het ei en tot slot door de panneermeel.
  8. Verhit de frituese tot 180 graden. Als je een pan met olie gebruikt verhit deze dan gerust 2-3 minuten op hoog vuur en doe een stukje broodkorst erin. Zodra deze mooi lichtbruin bakt is de olie klaar voor gebruik en op temperatuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak de ham kroketjes gedurende een paar minuten goudbruin. Niet teveel tegelijkertijd frituren hoor! Serveer daarna met de rode aioli.

Buen Provecho! Groetjes, Betty

Notes

Variatie tip *: vervang 3 eetlepels melk door 3 eetlepels sherry voor nog meer smaak!

Keywords: Spaans, tapas, kroketten, vlees, serranoham, ham, aioli

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept video croquetas de jambon - spaanse kroketjes met seranoham tapas © bettyskitchen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Vlees Recepten, Voorgerechten Tags: bloem, borrelhapjes, boter, frituren, kookvideo, kroketten, sjalotten, Spaanse keuken, tapas, varkensvlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Frozen Yoghurt IJsjes
Volgend bericht: Het Magioni Pizza Boek! »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee