• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Vegetarische Sushi Bowl met tofu

Vegetarische Sushi Bowl met tofu

29 september 2016 Door Betina Oostveen 1 Comment

Hello sushilovers! Dit is een heerlijk recept voor een vegetarische sushi bowl met tofu. Uiteraard is dit een eenvoudig basis recept om zelf een sushi bowl te maken.

Vegetarische Sushi Bowl met tofu

En uiteraard kun je de tofu ook vervangen door plakken rauwe vis. Varieer er gerust op los, maar eerlijk is eerlijk: Simpelweg je sushi in een kom stoppen is veel makkelijker als zelf sushi rollen.

Het afgelopen jaar heb ik een nieuwe liefde voor rijst ontdekt. Die reis naar Thailand heeft dus blijkbaar nog veel meer in mij losgemaakt. En de Aziatische gerechten komen dan ook steeds vaker voorbij in Betty’s Kitchen. Sushi staat ook steeds vaker op het menu, maar ik zal eerlijk zijn: ik heb er het geduld niet voor om zelf sushi te maken. Het zelf moeten rollen van sushi vind ik echt zonde van mijn tijd.

Alles-in-een Sushi Bowl

Ik zag bij meerdere blogs al een sushi bowl voorbij komen en dacht meteen: Dat is wat voor mij! Ik was al weg van de Koreaanse Bibimbap van Ellen, dus waarom ook niet een Japanse versie van zo’n rijstschotel in een kommetje?

Nu wordt Sushi wordt over het algemeen koud gegeten. Dus de sushi bowls bestaan veelal ook uit afgekoelde rijst en simpelweg rauwkost. Je kunt dan bijvoorbeeld zelf diverse plakken verse vis, zoals zalm of tonijn, toevoegen aan je sushi bowl (ca. 300 gram voor 4 personen). Maar speciaal voor mijn flexitarier dagen bedacht ik deze vegetarische sushi bowl met tofu. De tofu wordt wel lekker op smaak gebracht en gebakken. Deze kun je dus zowel warm of afgekoeld eten. En je kunt er eventueel voor kiezen om je rijst dan ook (lauw)warm te serveren. Zeker met de herfst op komst is dat een hartverwarmende aanrader.

Dus gooi gewoon jouw favoriete sushi samenstelling van vis en groente bij elkaar in een Sushi Bowl en geniet van de eenvoud uit de Japanse keuken.

Recept voor Vegetarische Sushi Bowl:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram tofu,
  • 300 gram sushirijst /of basmatirijst ,
  • 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus,
  • 4 eetlepels rijstazijn,
  • 1 eetlepel agave siroop of honing,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 12 radijsjes,
  • 1 kleine winterpeen,
  • 1 komkommer,
  • 1 avocado,
  • 1 nori vel,
  • 100 gram sojabonen,
  • sesamolie,
  • garnering: witte en zwarte sesam zaadjes.

Bereidingstijd: 30 minuten (marineren + koken) + 10 minuten bereiden.

Extra:

  • bolzeef,
  • kookpan met deksel,
  • julienne rasp ( bijvoorbeeld: deze raspen via Bol.com, of deze spiraalsnijder)
  • koekenpan,
  • 4 kommetjes of diepe borden.

Bereidingswijze sushi bowl:

  1. Knijp de tofu goed uit en scheur in stukjes. Marineer de tofu in een kom met de sojasaus, rijstazijn, agavesiroop en uitgeperste knoflook. Laat 30 minuten staan om goed in te trekken.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak. Dit verschilt namelijk per gebruikte rijstsoort en merk.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Scharp de winterpeen en gebruik de julienne rasp om hier dunne slierten van te trekken. Was de komkommer en trek hier ook julienne reepjes van. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado uit en snijd vervolgens in dunne plakjes. Snijd het norivel in dunne reepjes.
  4. Verhit een scheutje sesamolie in de koekenpan en bak hierin de gemarineerde tofu, inclusief marninade, gaar  gedurende 12 minuten op middelhoog vuur.
  5. Verdeel de rijst over de kommetjes. Rangschik over elke kom de radijs, wortel, komkommer en avocado. Strooi tot slot de gebakken tofu en de sojabonen er overheen.
  6. Maak sushi bowls af door her en der wat nori stukjes en witte en zwarte sesamzaadjes overheen te strooien. Je kunt eventueel aan tafel nog wat extra (glutenvrije) sojasaus toevoegen.

Itadakimasu (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Vegetarische Sushi Bowl met tofu

Category: Groente Recepten Tags: agave, avocado, Glutenvrij, Japanse keuken, knoflook, komkommer, radijsjes, rijst, rijst azijn, sojabonen, sojasaus, sushi, tofu, vegetarisch, wortels

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Venkelsalade met sinaasappel en grapefruit
Next Post: Fotodagboek September 2016 »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. 7 x recepten voor de lekkerste poké bowls – Beaufood schreef:
    17 oktober 2017 om 11:44 am

    […] Vegetarische bowl met tofu […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee