• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

27 juni 2014 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Ziet dit er niet uit als een plaatje? Deze Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht, dat ontzettend populair is in de VS. En ik maakte een Bibimpap variant met zoet vlees en diverse (rauwe) groente.

Koreaanse bibimbap met tofu

Het werd namelijk weer tijd voor een nieuwe foodblogswap! En het is altijd een verassing van wiens blog ik deze keer weer mag koken. Maar was ik blij verrast om er achter te komen dat het deze keer een blog werd, van iemand die ik dit jaar nog hoop te ontmoeten. Ellen is namelijk een Nederlandse foodie, die een jaar geleden is verhuisd naar Amerika. Vanuit ‘Sunny California’ maakt zij de heerlijkste recepten van Nederlandse en Amerikaanse bodem, en blogt hierover op de blog:  In My Red Kitchen. En als voorbereiding op mijn vakantie naar de States  koos ik de Bibimbab uit! En ik besloot deze met gehakt te maken.

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Amerika is natuurlijk een smeltkroes van verschillende culturen, en als je aan een stad als Los Angeles denkt, dan denk je natuurlijk ook aan ‘Chinatown’.  Ik volg de blog van Ellen al een hele poos, en het is duidelijk te merken dat zij een voorliefde heeft voor de Aziatische keuken. Dus dit Koreaanse rijstgerecht: Bibimbap hoort dan ook absoluut thuis op haar blog. Bibimbap betekent letterlijk ‘gemixte rijst’ , en dat maakt dit bordje dan ook net zo’n smeltkroes als de stad waar zij deze voor het eerst geproefd heeft.

Het is een gerecht dat er uit springt door zijn eenvoud:  Rijst, gesneden (en soms gebakken) groente en vaak ook vlees. Het zoute vlees met de zoete saus zorgen voor een ware explosie in de mond, en bij elke hap proef je weer een ander stukje groente. Neem dus gerust groentes die jij lekker vindt en varieer van vlees en kip tot tofu.  Ik heb in ieder geval genoten van deze kleurrijke verrassing op mijn bord, en ik hoop dat ik deze in Amerika ook op de kaart tegen zal komen. Want dan bestel ik hem zeker!

Print

Recept: Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Print Recipe

Ziet dit er niet uit als een plaatje? Deze Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht, dat ontzettend populair is in de VS. En ik maakte een Bibimpap variant met zoet vlees en diverse (rauwe) groente.

  • Author: InMyRedKitchen.com
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram rijst,
  • 250 gram (runder)gehakt,
  • eventueel een restje speklap in reepjes gesneden,
  • 1 eetlepel sesamolie + extra om de groente in te bakken,
  • 50 ml sojasaus,
  • 40 gram bruine suiker,
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst,
  • 1/2 theelepel chili flakes,
  • 1/2 theelepel verse gember, geraspt,
  • 80 gram verse spinazie,
  • 6 shii takes, in reepjes gesneden,
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden,
  • 1 wortel of bospeen, julienne gesneden,
  • 1/3 komkommer, julienne gesneden,
  • 2 eieren,
  • 2 tl Gochujang (Koreaanse chilipasta) of sambal/zoetzure saus.

Extra:  

  • klein kookpannetje voor de rijst,
  • hapjespan voor het vlees,
  • (kleine) koekenpan of wok voor de groente.

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet hierna af en zet appart.
  2. Verhit 1 eetlepel sesamolie  in de hapjespan, en bak hierin het gehakt en de spekreepjes rondom gaar. Roer ondertussen in een kommetje: de sojasaus, suiker, knofllook, chili flakes en gember tot een sausje, en voeg daarna bij het gehakt. Laat dit op middelhoog vuur inkoken.
  3. Verhit een koekenpan of wok op het vuur en bak hierin de Shii takes kort aan. Voeg eventueel een scheutjes sojasaus toe voor de smaak. Haal daarna de shii takes uit de wok en zet apart.
  4. Bak in dezelfde wok de spinazie in een scheutje sesamolie. Laat de spinazie slinken, schep daarna uit de wok en zet opzij.
  5. Vervolgens bak je alleen nog de eitjes in de wok, maar doe dit op laag vuur en laat de dooier daarbij heel.
  6. Verdeel de rijst over de borden/kommen, maak hier het liefst een bolletje van. Leg het gebakken ei bovenop, en verdeel het vlees en de groente er om heen.

Mas-issge deuseyo  (oftewel: eet smakelijk)!

Keywords: rijst, vlees, zoet, pittig, groenten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Category: Glutenvrije Recepten, Vlees Recepten Tags: bosui, champignons, eieren, Foodblogswap, gehakt, Glutenvrij, komkommer, koreaanse keuken, Los Angeles, pittig, rijst, rundvlees, shitake, spinazie, varkensvlees, vegetarisch, wokken, wortel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Warm water met citroen (detox tip)
Volgend bericht: Fotodagboek Juni 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Es

    27 juni 2014 om 8:39 am

    Nog nooit geblogd, maar dit vind ik ook zo’n goed recept! Ook ik ben dol op de Aziatische keuken. Zo verrassend en vers. En pittig, daar hou ik nu eenmaal van. 🙂

    Beantwoorden
  2. Ellen - in my Red Kitchen

    28 juni 2014 om 2:04 am

    Wat leuk dat je dit recept gekozen hebt voor de foodblogswap! Het is nog steeds één van m’n lievelingsrecepten. Op mijn wensenlijstje staat nog een dolsot kom, dat is een stenen kom die je eerst heel heet laat worden in de oven. Als je daar dan de rijst in doet dan wordt ‘ie lekker crispy.
    In Californië kun je lekkere bibimbap eten bij de keten ‘bibigo’. Zo, dat was vast mijn eerst tip 😉 Ik ga je NU terugmailen over jullie vakantie!

    Beantwoorden
  3. Judith - myfoodblog.nl

    30 juni 2014 om 8:59 pm

    Ziet er goed uit. Al veel enthousiaste verhalen gehoord over dit gerecht 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 juli 2014 om 3:08 pm

      Probeer het zeker, Judith,
      het is lekker vers, snel en makkelijk 🙂

      Beantwoorden
  4. kristel

    1 december 2014 om 4:15 pm

    Nog lekkerder is de traditionele variant. Hierbij plaats je een ovenvaste kom in de oven op 250 graden en laat deze 20 minuten erin staan. Ondertussen bereid je de groenten en rijst en dit doe je in de kom. Dan klop je het gebroken rauwe ei er doorheen met de saus, het ei zal garen door de warmte van de schaal en rijst. Nog zoveel lekkerder :)!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 december 2014 om 10:39 am

      Bedankt voor het delen van de tip Kristel!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in